Gönderen Konu: Bu Alanda Kendini Geliştiren Saç Ekim Merkezleri İleri de Çok Konuşulur  (Okunma sayısı 872 defa)

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşlar Merhaba

Bugün Cuma genelde forum hafta sonu yoğun oluyor.

Tepe bölgesi yani Verteks  için başarılı bulduğunuz saç ekimciler kimlerdir ?

Genelde bazı ekim merkezleri tepe ekimini bir bütün olarak ekiyor. Tepe sonucu başarılı olmayınca ya canım zaten 1000 greft ektik tepe de tutması zor yine 300 500 birşeyler çıkmış idare et demeye getiriliyor.

Ben bunu doğru bulmuyorum.

Tepe ekimi zor olabilir ama bu sektördeyseniz kendinizi geliştirmek zorundasınız.Yarın insanlar tepe ekimlerini konuşuyor olacaklar.Merkez değerlendirmeleri yapılırken tepe ekimleri de ön plana çıkacak.

Saç ekim işinde iyi para dönüyor saç ekim merkezlerinin de sayısı çoğalmaya başlıyor.

2 konu ileriye yönelik bence önemli

1.si Tepe ekiminde ki başarı oranının artırılması

2.si ise vücut kıllarından saç ekimine yönelmesi sadece saç sakal değil

Yani şunu demek istiyorum bakın bu adam saç ekimi yaptırırken vücüt kıllarını saçda kapatıcılık olsun diye ektirmiş.Hani saç ektirenlerde gün ışığı altında kafa derisini görüyorsunuz ya işte o boşlukların siyah olması kapatıcı olması için bu vücut kıllarını ektirmiş  sürecide gayet güzel gelişiyor
Linki burada :  https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=40966.0

Saç ekimi merkezleri saç sakal dışında  vucüt kıllarından da artık saça ekim sağlamalı ve ensedeki yanlardaki dönörü verteks yada ön çizgide iyi kullanmalı .Vücut kılları orta bölümde kapatıcılık sağlayabilir.Hastalar saç ekimi yaptırırken daha cesaretli olur

İler ki yıllarda bence Tepe bölgesin de başarılı olan merkezler ve vücut kıllarından ekim sağlayan merkezler daha çok konuşulacağını düşünüyorum

Çünkü bu forumda artık insanlar bağımlı gibi takılıyor çok bilgi öğreniyor saç ekim konularından tecrübeler ediniyor beklenti şekilleri de ona göre değişiyor.

İlk defa saç ektireceksiniz mevcut dönör bölgenizde diyelim toplam 6500 greft var 500 de sakaldan çıktı 7000 greft + İşin içine vucüt kılları da dahil olduğunda ekim başarısını ve  kapatıcılığı siz düşünün.

Saç ekim hastaları olarak beklentilerimizi yükseltmemiz lazım arkadaşlar. Ön bölgeyi herkes ekiyor işin içine tepe ekiminin başarısı ve vücut kıllarının kapatıcılık performansıda eklenmeli artık.

ektirmek

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Cok önemli 2 konuya deginmissin. Bir baska önemli konu ön cizgi, belli yerler güzel/idare eder ön cizgi yapsalarda cogu merkez hala berbat ön cizgiler yapiyor.
Gecenlerde evde Kirkpinar´i izliyordum, misafir geldi dedi Türkler yagli güreste en iyi. Ben de dedim baska ülkelerde olmadigi icin normal en iyi olmalari. Bu saydigimiz problemler de bu konuya benzer. Baska ülkelerde sac ekimi bu kadar yaygin olsa bu gelisimsizlik olmaz.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Cok önemli 2 konuya deginmissin. Bir baska önemli konu ön cizgi, belli yerler güzel/idare eder ön cizgi yapsalarda cogu merkez hala berbat ön cizgiler yapiyor.
Gecenlerde evde Kirkpinar´i izliyordum, misafir geldi dedi Türkler yagli güreste en iyi. Ben de dedim baska ülkelerde olmadigi icin normal en iyi olmalari. Bu saydigimiz problemler de bu konuya benzer. Baska ülkelerde sac ekimi bu kadar yaygin olsa bu gelisimsizlik olmaz.

İse yeni baslayan yani piyasaya yeni giren klinikler mevcut piyasada ki isim yapmış kliniklere göre kendilerine özel bir ekim tarzı bulmaları lazım. Kimisi tepe ekimine yönelmeli kimisi vücut kıllarına yönelmeli kimisi de ön çizgiye yönelmeli.

Tepe ekimi deyince kimse tavsiye veremiyor şu klinik diye.

Eken kliniklere bakıyorum ya işte ekeriz ama tutması zor gibi cevaplara sariliyorlar.

Keşke tepe ekimi deyince kardeşim şu klinik 10 numara ekiyor buraya ektir diyebilmek ama yok oyke bir klinik.

Klinikler tepeyide dahil tek ekimde halletmeye çalışıyor 5500 greft ekiyor  yoğunluğu önlere veriyor arkaya doğru yoğunluk azalıyor.

Dr.Hakan clinic güzel planlama yapıyor 2 ekim planlıyor 1. Ekim önden vertekse 2.ekimse verteks on çizgi tasarımı güzel oluyor ama 1.ekimlerini görüyorum 2. tepe ekimlerini son zamanlarda göremiyorum.

Aslinda forumda tepe ekimi konusu eksikliği var.

Kliniklerin çoğu  tek ekimde kapatmaya çalışıyor tutmayınca da ya canım işte oraya 1000 1500 ektik zor tutuyor yine 300 500 çıkmış idare et 2. ekime halledelim diyor.

On çizgi konusunda
Dr.Bekir Bek
Dr.Muttalip Keser
Dr.Koray Erdogan
Dr.Hakan Clinic
Cüneyt Coşkun Bey
Serkan Aygin Bey
Çizdiği çizgiler hoşuma gidiyor.

Tabi diğer ekimcilerinde kendi ekim yöntemlerine göre bildiği birsey vardır bilemem.

İse yeni başlayan klinikler bu forumdaki kliniklerle rekabet edebilmeleri için uzmanlık alanlarıni geliştirmeliler.

Beklentilerimizi artırmamız lazım. Saç ekiminden sonra saç aralarında ki kelliklerin güneş ışığında görünmemesi için vücut kıllarıda kullanmalilar.

Bazı kliniklerin işine gelir bazılarının işine gelmez bilemem.

Sıkılaştırma ekimleride vücut kılları önemli bir rol oynar

Bunun hastaya artısı şu olur donorde kalan greftler mantıklı kullanılır tepe ekimine ayrılır hastalar saç ektirirken daha cesaretli olur. Önlere greftler yoğun ekilir saç ektirildigi kolay belli olmaz. Yoksa adam 5 metreden anlıyor saç mı ektirdin kardeş diyor

Bu anlattıklarımi sen anlarsın abi ama bazıları anlamak istemez niye olduğunu da bilirsin...

• Ekim Tarihi: 29-30 Haziran 2026
  • Ekim Merkezi ismi DR.BEKİR BEK
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)
Saç Ekimi Konum Dr. Bekir BEK 3371 Greft ANKARA
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41389.0

Final Boss

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
tepe bölgesinde agresif ekim yapan klinikler daha başarılı sonuçlar alıyorlar bence .yani derin ve agresif kanal açan klinikler ,ön ve orta kısımda işe yaramıyor ama tepede bu teknik takip ettiğim kadarıyla epey işe yarıyor gibi görünüyor.ön ve orta bölgede zaten  direk nekroza sebebiyet veriyor bu teknik..

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
Dostum merhaba,

Bence burada çok önemli bir noktaya değinilmiş. Özellikle verteks konusunda saç ekim merkezlerinin kendisini geliştirmesi gerçekten gerekiyor. Ancak tepe bölgesindeki başarıyı sadece “daha agresif ve daha derin kanal açmak” üzerinden değerlendirmemek lazım. Verteksin zorluğu greft sayısından çok, bölgenin anatomisi ve saçların çıkış yönlerinin spiral yapısından kaynaklanıyor. Merkezî noktanın etrafında açı ve yönlerin doğru taklit edilmesi, mevcut saçların arasına girilirken travmanın düşük tutulması ve greftlerin doğru dağıtılması çok daha belirleyici. Derin/agresif kanal her zaman daha iyi tutunma anlamına gelmez; aksine gereğinden fazla travma, kanlanma problemi ve nekroz riskini artırabilir. Özellikle ön ve orta bölgede bunun ne kadar riskli olduğu zaten bilinen bir konu.

Bir de verteks değerlendirilirken 1000-1500 greft ekilip “burada zaten tutması zor” demek bana çok doğru bir yaklaşım gibi gelmiyor. Tabii ki verteksin greft ihtiyacı kişiden kişiye değişir ve sınırlı donörle her şeyi kapatmak mümkün olmayabilir. Ama burada asıl mesele operasyon öncesi doğru planlama. Hastanın donör kapasitesi, mevcut saç yoğunluğu, saç çapı, dökülmenin ilerleme ihtimali ve verteksin alanı birlikte hesaplanmalı.

Vücut kılı konusunda da aynı şekilde beklentiyi doğru kurmak lazım. Vücut kılları bazı hastalarda özellikle mevcut saçların arasındaki kontrastı azaltmak ve görsel kapatıcılığa katkı sağlamak için yardımcı olabilir. Fakat saç greftiyle birebir aynı davranmaz; büyüme döngüsü, kalınlığı, uzunluk potansiyeli ve yapısı farklıdır. Bu yüzden “ne kadar fazla greft eklersek o kadar iyi kapatıcılık olur” mantığı yerine, hangi bölgeye hangi tip greftin daha mantıklı kullanılacağı düşünülmeli.

Bence gelecekte iyi merkezleri birbirinden ayıracak asıl nokta sadece yüksek greft sayıları olmayacak. Donörü koruyarak uzun vadeli planlama yapan, ön çizgiyi doğal tasarlayan, orta bölge ile verteksi birbirine uyumlu geçiren ve gerektiğinde ikinci seansı baştan planlayan merkezler öne çıkacak. Özellikle verteks için 12. ay ve mümkünse 15-18. ay sonuçlarını düzenli şekilde görmek lazım. Çünkü tepe bölgesinde erken dönemde yapılan değerlendirmeler oldukça yanıltıcı olabiliyor.

Kısacası mesele “agresif ekim” değil; doğru açı, doğru yön, doğru yoğunluk, doğru greft seçimi ve en önemlisi uzun vadeli donör planlaması. Bence gerçek uzmanlık biraz da burada ortaya çıkıyor.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Vücut kıllarının amacı dönörün yetmediği yerde özellikle orta kısımda kapatıcılık sağlaması.Elbette mevcut saçların yerini tutmaz en azından güneş ışığında saç derisini görmemizi engelleyici kapatıcılık yapabilir.Tam kapatıcılık olmasada idare eder.Yoksa adam 3-5 metreden ekim olduğunu anlıyor.Çok büyük açıklıklarda ve dönörün yeterli olmadığı durumlarda ya da sıkılıştırma ekimlerinde  mantıklı bir şekilde kullanılabilir.

Burada vücut kılları ile ekim yapan merkez sayısının az olduğuna dikkat çektim. Diğer ayrı konu ise verteks gerekirse Muttalip Hoca Bekir Bek Hoca gibi saç ekimini yapan klinikler ekimi günlere yayabilir.

Mesela A2345325366H kliniği verteks ekiminde başarılı ise ben verteks ekimini günlere yayıyorum kardeşim 1. gün 1000 greft 2.gün 1000 greft 3.gün 1000 greft 3 günde yapacağım bu özel ekim için 270.000 TL talep ediyorum diyebilir.Eğer gerçekten özenip işini iyi yapıyorsa bu da mantıklı bir paket olabilir.Çünkü verteks çok özenti isteyen dikkat isteyen bir bölüm.

1 günde 3000 greft ektik baba hadi hayırlı olsun deyip greftlerin  çok azı çıkıyorsa parayı geç giden  greftlere ve çekilen acıya üzülürüm ben.Yani burada verteks ile ilgili olarak da bir sektörde açıklık var.

Yeni başlayan ismi duyulmamış klinikler sektörde ki bilinen ismi duyulmuş kliniklerle rekabet edip ismini duyurmak istiyorsa vücut kılı ve verteks gibi özel ilgi isteyen alanlarda başarı sağlasalar adlarından çok söz ettirir.

Verteks ile ilgili şu klinik diyemiyoruz malesef.
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Problem şurada ki verteksin kaybedildiği durumlar genelde NW6-7 gidişatlı durumlar oluyor.
Bu açıklığı toparlamak için de saç karakteristiğine bağlı olarak 8.000-12.000 greft gerekiyor. Bu kadar saç donörü bulunmayabilir ve sakalda herkes uzman değil. Sakal alımı yapan yerler de sınırlı yapıyor birkaç istisna doktor hariç. Göğüs kılları falan kısmına girmeyeceğim çok kullanıma elverişli değil.

Diğer bir sorun verteks'in çok greft harcaması. Önde saçlar birbirini desteklediği için ilüzyon yaratma kolay ama verteks saç ekiminin karadeliğidir çok greft ister. Bir de tutma oranı öne nazaran biraz daha azdır. Bu yüzden zaten NW6-7 saç restorasyonu yapan yer (hakkıyla, dolgun bir şekilde seyrek değil yani) sayısı dünya'da bir elin parmağını geçmiyor. (Dr. Zarev, Dr. Pittella, Dr. Ruk ve birkaç FUT + FUE yapan doktor) Forumda NW6-7 durumlara baktığınızda dolgun görüntülü bir netice pek ben göremedim. Ben eğer NW6-7 olsaydım bu saydığım doktorlardan birine giderdim.

Bir de bu saydıklarımın hepsine en büyük problem olan donör zayıflamasını ve retrograde alopecia'yı eklemedim. Donör DHT etkisiyle zamanla incelebilir ve bu da ekilen saçların incelmesi anlamına gelir. Retrograde ise donör kapasitesini önemli ölçüde düşürür.
Sakal donörü de herkes için uygun olmayabilir. Yapan kişinin çok iyi araya kaynatması lazım sakalları. Ayrıca sakalı çok olmayan biri de olabilir.

Saç ekiminde önemli olan ön kısımdır çünkü yüzü ön ekimi çerçeveler. Tutma oranı yüksektir ve greftler birbirini destekler. Bazı durumlarda (NW6-NW7) orta kısma kadar ekim yapılıp vertekse doğal geçiş verilir ve birkaç serpinti greft atılır sanki kelleşmeye yeni başlamış doğal bir görüntü vermek için (King Charles modeli)

En iyi verteks ekimi ona hiç ihtiyaç duymamaktır.
Bu yüzden ısrarla arkadaşları uyarıyorum öne ekim yaparken tepede minyatürizasyon başladığında bak iyi araştır verteks gidici ve gittimi toparlamak çok zor diye söylüyorum. Verteks ekimine mecbur kalmasın diye.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

borella01

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Çoğu kişinin atladığı bir konu var ;verteks sanıldığından çok daha geniş bir alan ve çoğumuz (insan beyni ) bunu idrak edemiyor .tepeden kuşbakışı bakınca ancak o zaman anlıyorsun belki abartmıyorum ön ve orta bölgenin bazı kişilerde 2 bazılarında ise nerdeyse 3 katı bir bölge .ama bakıyorsun ekim merkezleri 1500 serpiştirip geçiyor haliyle sonuçların çok seyrek ve kötü görünmesinin temel sebebi bu oluyor .sorsan kanlanma az o bölgede falan filan söylemleri baştan savmaya yönelik ve asla doğru değil hatta bilimsel olarakta verteksin kanlanma problemi olmadığı kanıtlanmış durumda.

Bal Porsuğu

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
Ön çizki konusunda ekimin her koşulunda benim için isimler bunlardır..

Asmed Koray erdoğan en başarılı isim
Asmed Dilek çakır
Hakan klinik
Asuman hair
Ahmet tosun
Dr Serkan aygın
Cüneyt çoşkun
Sibel hoca zafer hoca
Şahin çelik
Medeks
Ers

Celal200048

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
Tepe ekimi denilince hep bir kuşku bır soru işareti oluyor acaba iyi olacakmı yoksa denildiği gibi tutmayacakmi çünkü çok başarısız sonuç var ve tepe kısmı dökülmeden önce çok sık bir alan olduğu için o orantiyi yaklamak çok zor oluyor
  • Yaşınız 26
  • Medikal Tedavi Finasterid, dutasterid

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Tepe ekimi denilince hep bir kuşku bır soru işareti oluyor acaba iyi olacakmı yoksa denildiği gibi tutmayacakmi çünkü çok başarısız sonuç var ve tepe kısmı dökülmeden önce çok sık bir alan olduğu için o orantiyi yaklamak çok zor oluyor

Tepe ekimine çözüm bulurlar da herkes işinde saç ekip para kazanıyor kim uğraşacak ama bir AR-GE çalışmasına  bakar
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

ektirmek

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Benim icin sac ekimi ile ilgili en anlamsiz elestiri vücut killari olani ile cünkü vücut killarini arti olarak ekliyorsun ekime, vücut killarini donör alanin killarinin yerine kullanmiyorsun.
Yani kisacasi avantajdan baska bir sey degil, hic bir dezavantaji yok.
Fotografta ki kil cok büyük ihtimal gögüs kili, 5 ay önce gögsümde biten kil simdi kafamda bitiyor ve görüldügü gibi cok saglam bir kil. Bazi sac killarindan bile kalin ve daha da kalinlasacak ve ilerleyen yillarda biraz daha uzayacak.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Kafa derisinin ve saç arasındaki boşlukların görünmemesi için en güzel çözüm vücut kılları zayıf olanlarıda var kalın olanları da var. Adamın faytonu yok binmeye kıl beğenmiyor. Saçlar dolgun olan erkekler daha çekici karizmatik oluyor. Tabi kişiden kişiye saç ekimi ve saç yoğunluğu beklentisi ve mutluluk durumu değişir.
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

Facebook Twitter Instagram