Gönderen Konu: Finasterid yan etki sorunu  (Okunma sayısı 455 defa)

Ahmet tahsin

• Yeni üye
  • *
Finasterid yan etki sorunu
« : 22 Ağustos 2026, 21:09:08 »
Arkadaşlar merhaba 3 aydır proscar kullanıyorum ve saç dökülmemi baya azalttı diyebilirim ilacı kullanmaya basladıktan sonra cinsel istegim çok artmıştı  ama 2 hafta önce cinsel istekte azalma ve sertleşme sorunu yasadım ve ilaca ara verdim bu ara sonrası eski halime geri döndüm diyebilirim sadece sabah ereksiyonu yaşamıyorum o da zamanla düzelecegini umut ediyorum . Benim sormak istediğim bu ilacın saçım için fayda saglaması iyiyken bu yan etkiler yüzünden ne yapmalıyım .İlacı bırakmalımıyım ? Yapay zekayla dertleştim ve bana ilacı günaşırı yada 3 günde 1 kullanmamı böylece yan etkiyi azaltabilecegimi söyledi ama bilemiyorum sizce ne yapmalıyım bu sorunu yaşayan arkadaslar çözümü nasıl buldunuz

Kelsavasci01

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasterid yan etki sorunu
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2026, 21:18:39 »
2 hafta kullandım psikolojik veya değil bilemiyorum ama bende yan etki yaptı gibi, sabah ereksiyonu, hafif ağrılar.. belki çok düşündüm diye böyledir, cinsellik hayatım çok önemli olduğu için bırakmak zorunda kaldım. Bence yapay zeka doğruyu söylemiş, ben de bu konuyu çok araştırdım dozunu ayarlaman gerek, minimum yan etkiyi yaşayacağın biçimde kullanmak, güç aşırı,  mg oranı vs gibi. Doktorlar bu şekilde öneriyor. Güncel olarak Minoksidil, xpecia, kabak çekirdeği yağı, haftada 2 defa ketokonazol şampuan ve dermaroller kullanıyorum. Gittiği yere kadar..  1 aydır dökülmemi artırdı, gerekirse her zaman kullanırım yapacak bir şey yok, o psikolojik süreci yaşamak daha zor geliyor bana finasteride ile.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 22 Ağustos 2026, 21:21:33 »
Bırakırsan kazanımların gider ve dökülmen devam eder. Pes etmeden önce :

Pzt, Çarşamba, Cuma olmak üzere 1er hap haftada 3mg'a düş. O da olmazsa topical fin'e geç. O da olmazsa haftada 1x 0.5 mg dut dene. (fin'den yan etki görenler dut'dan görmeyebiliyor)

Ayrıca yan etkilerin, özellikle cinsel olanların, kullanımla beraber geçtiği raporlanmış çoğu zaman.

O da olmazsa artık yapacak bir şey yok.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Badbed

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 22 Ağustos 2026, 21:40:39 »
Arkadaşlar merhaba 3 aydır proscar kullanıyorum ve saç dökülmemi baya azalttı diyebilirim ilacı kullanmaya basladıktan sonra cinsel istegim çok artmıştı  ama 2 hafta önce cinsel istekte azalma ve sertleşme sorunu yasadım ve ilaca ara verdim bu ara sonrası eski halime geri döndüm diyebilirim sadece sabah ereksiyonu yaşamıyorum o da zamanla düzelecegini umut ediyorum . Benim sormak istediğim bu ilacın saçım için fayda saglaması iyiyken bu yan etkiler yüzünden ne yapmalıyım .İlacı bırakmalımıyım ? Yapay zekayla dertleştim ve bana ilacı günaşırı yada 3 günde 1 kullanmamı böylece yan etkiyi azaltabilecegimi söyledi ama bilemiyorum sizce ne yapmalıyım bu sorunu yaşayan arkadaslar çözümü nasıl buldunuz

kardeşim işe yaradıysa şükret haline o kadar diyim yan etkiyi idare edicen

Ahmet tahsin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 22 Ağustos 2026, 23:39:26 »
2 hafta kullandım psikolojik veya değil bilemiyorum ama bende yan etki yaptı gibi, sabah ereksiyonu, hafif ağrılar.. belki çok düşündüm diye böyledir, cinsellik hayatım çok önemli olduğu için bırakmak zorunda kaldım. Bence yapay zeka doğruyu söylemiş, ben de bu konuyu çok araştırdım dozunu ayarlaman gerek, minimum yan etkiyi yaşayacağın biçimde kullanmak, güç aşırı,  mg oranı vs gibi. Doktorlar bu şekilde öneriyor. Güncel olarak Minoksidil, xpecia, kabak çekirdeği yağı, haftada 2 defa ketokonazol şampuan ve dermaroller kullanıyorum. Gittiği yere kadar..  1 aydır dökülmemi artırdı, gerekirse her zaman kullanırım yapacak bir şey yok, o psikolojik süreci yaşamak daha zor geliyor bana finasteride ile.
2 haftada bence psikolojiktir hocam , ben çok kafaya takmamıştım yan etki konusunu birgün böyle olunca çok canımı sıktı ne yapacağımı bilemedim çünkü finas saçıma çok iyi geldi dökülmemi baya azalttmıştı şimdi bırakmakta istemiyorum azaltarak devam edeceğim galiba birde öyle deneyecrğim . Peki sen hocam xpecia yı ne sıklıkla kullanıyorsun

Ahmet tahsin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 23 Ağustos 2026, 00:16:31 »
Bırakırsan kazanımların gider ve dökülmen devam eder. Pes etmeden önce :

Pzt, Çarşamba, Cuma olmak üzere 1er hap haftada 3mg'a düş. O da olmazsa topical fin'e geç. O da olmazsa haftada 1x 0.5 mg dut dene. (fin'den yan etki görenler dut'dan görmeyebiliyor)

Ayrıca yan etkilerin, özellikle cinsel olanların, kullanımla beraber geçtiği raporlanmış çoğu zaman.

O da olmazsa artık yapacak bir şey yok.
Evet hocam ilaç işe yarıyodu pes etmek gibi bi durumum yok biraz can sıktı sadece dediğin gibi 3 güne düşürücem birde öyle deneyeceğim gidişata göre aksiyon alıcam bakalım . Yan etkiyi görünce bıraktım hocam devam etmek pek içime sinmedi bilemedim , tavsiyelerin için teşekkürler bu arada

Ahmet tahsin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 23 Ağustos 2026, 00:19:30 »
kardeşim işe yaradıysa şükret haline o kadar diyim yan etkiyi idare edicen
Abi öyle olmuyor sanki ya yaşayınca anladım insanların yan etki yazılarını okurken bile takmıyordum da yaşayınca farklıymış dozu düşürücem bakalım

Kelsavasci01

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 23 Ağustos 2026, 00:29:34 »
2 haftada bence psikolojiktir hocam , ben çok kafaya takmamıştım yan etki konusunu birgün böyle olunca çok canımı sıktı ne yapacağımı bilemedim çünkü finas saçıma çok iyi geldi dökülmemi baya azalttmıştı şimdi bırakmakta istemiyorum azaltarak devam edeceğim galiba birde öyle deneyecrğim . Peki sen hocam xpecia yı ne sıklıkla kullanıyorsun

Sabah akşam kullanıyorum valla ben finasteride uzun süreli cesaret edemedim helal olsun kullananlara. Şu anlık ana etkiyi minoksidilden almayı umuyorum 3 ay sonra ben de konu açıp tecrübelerimi paylaşacağım 20 gündür üstte söylediklerimi yapıyorum. Bence sen dozu ciddi azaltmaya yönelmelisin yan etki deyip geçmemelisin

Ahmet tahsin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 23 Ağustos 2026, 02:26:46 »
Sabah akşam kullanıyorum valla ben finasteride uzun süreli cesaret edemedim helal olsun kullananlara. Şu anlık ana etkiyi minoksidilden almayı umuyorum 3 ay sonra ben de konu açıp tecrübelerimi paylaşacağım 20 gündür üstte söylediklerimi yapıyorum. Bence sen dozu ciddi azaltmaya yönelmelisin yan etki deyip geçmemelisin
Aynen finas işi biraz yan etkiyi görünce cesaret işine dönüyor , minoksidil işide çok zahmetli geliyor bana hocam ben finastan devam dozu azaltıp deneyeceğim yan etki olayına da birde öylr bakalım nasıl tepki verecegiz

Facebook Twitter Instagram