Merhabalar,
Öncelikle daha önce saç ekim merkezi tavsiyesi ve çizgi önerisi almıştım. İlgili konu için
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=40994.
Önerileriniz sonrasında Ulusan Klinikte saç ekimi yaptırmaya karar verdim. Operasyon günü rahat bir kıyafetle gelmemiz isteniyor. Kan testleri yapıldıktan ve imzalar atıldıktan sonra Zafer Bey gelip ön çizgi çizimini ve planlamayı yaptı. Ön ve arkaya yapılabileceği söylendi fakat ben ön tarafa ağırlık verilmesini istedim. Önden arkaya doğru sıklık azalacak şekilde 4018 greft ekimi yapıldı.
Operasyonun en zor kısmı lokal anestezi iğnelerinin yapıldığı an. Bu kısım acı veriyor ve küçük bir acı değil. Lokalden sonra hiç bir şey hissedilmiyor. En sorunlu kısım ense bölgesinden köklerin alım aşaması. Bu aşamada yüzüstü yatıldığından biraz rahatsız oluyor. Kökler alındıktan sonra kök açma ve ekim şeklinde devam ediyor. Uzun sürüyor fakat ben zamanın nasıl geçtiğini fark etmedim.
Operasyon günü akşam gidip sırtüstü yattım hala yatar pozisyondayım. İlk gün sabahı arkadaki bandajı çıkardım. Yattığım sürece yastık ıslanıyor. Yastığın üstüne havlu koyabileceğim söylendi. Kafadaki ödem arka taraftan boşalıyor. Ekim sonuçlarını görsel olarak paylaştım yorumlarınızı bekliyorum.
Son olarak bir sorum var henüz 1. günün sonundayım fakat ekim bölgesinin ön tarafında bir siyahlık var. Bu nekroz olabilir mi? Yoksa kan pıhtısı mı? Yorumlarsanız sevinirim.
İlk görsel operasyondan hemen sonrası eve gelince çekildim. İkinci görsel ise operasyondan sonraki sabah.