Gönderen Konu: Seyrelme ve Tedavi Sürecim  (Okunma sayısı 338 defa)

Umut

• Yeni üye
  • *
Seyrelme ve Tedavi Sürecim
« : 23 Ağustos 2026, 20:43:06 »
Merhaba herkese

Yaş 27. 4-5 yıl önce saçım az bir şey seyrelmeye başlamıştı ama çok umursamadım. Şu anda seyrelmede bir hızlanma hissediyorum o yüzden dermatoloğa gittim ve eksozom önerdi. Yarın yaptıracağım. Ayrıca minoxidil + dermaroller kullanacağım.Finasterid'den çok kez bahsedildiğini gördüm ama yan etkiler korkuttu zaten doktor da hiç bahsetmedi bu ilaçtan. Yarın bir de ona soracağım bu ilacı. Aşağıda saçımın şu anki hali mevcut. Tedavi sonrası 3-4 ay sonra sonuçları paylaşacağım.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Seyrelme ve Tedavi Sürecim
« Yanıtla #1 : 23 Ağustos 2026, 20:50:31 »
Abi paranı kaptırma üstünde çok bir çalışma yok. FDA onayı da yok.
Hayır paran gitsin bu arada saçların da gider boş yere bu sefer fin ile kapanacak o açıklık zaman geçirdiğin için kapanmayacak boyuta gelir.
Sonra yine fin + saç ekimine kalır işin. Eğer saça takıyorsan rica ediyorum benim yaptığım hatayı yapma paranı ve zamanını kaybetme.

Doktora bahsettiğinde önermiyorsa başka doktora git. İstanbul'daysan Hakan Bozkurtoğlu hoca var saç ekimci ona sor.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Umut

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 23 Ağustos 2026, 21:05:43 »
Hayır paran gitsin bu arada saçların da gider boş yere bu sefer fin ile kapanacak o açıklık zaman geçirdiğin için kapanmayacak boyuta gelir.
Sonra yine fin + saç ekimine kalır işin. Eğer saça takıyorsan rica ediyorum benim yaptığım hatayı yapma paranı ve zamanını kaybetme.

Doktora bahsettiğinde önermiyorsa başka doktora git. İstanbul'daysan Hakan Bozkurtoğlu hoca var saç ekimci ona sor.

Hocam haklısınız çok çalışma yok ama şu anda rejeneratif tedavi yöntemleri arasında en umut verici olan yöntem olduğu belirtiliyor. Yılda 1 kez yapılıyor, 1 kez yaptırırm fayda görmezsem keserim. En azından bir denemek istiyorum. Ankara'dayım yarın bir soracağım doktora ama kafama göre de almak istemiyorum. jinekomasti falan diyorlar valla öyle bir şey olursa saç dökülmesinden daha kötü olur  :)

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2026, 21:30:09 »
Son cümlede geçen "daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır"
Yaptırmak istiyorsan yaptır ama yan tedavi olarak yaptır. Ana tedavi fin'dir.
Madem pubmed'e girdin, jinekomasti ve yan etki oranı % kaç pubmed'den bak.
Ben jinekomasti ile ilgili datayı koyayım. Ayrıca jinekomasti olma ihtimalin çok düşük ama bu tedavi olmadan kel olma olasılığın çok yüksek.

İlk  yılda oluşma olasılığı %0.5 ama placebo %0.1 ve ilerleyen yıllarda 1.8% vs 1.1% yani risk çok düşük.

• Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Umut

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 23 Ağustos 2026, 22:31:18 »
Son cümlede geçen "daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır"
Yaptırmak istiyorsan yaptır ama yan tedavi olarak yaptır. Ana tedavi fin'dir.
Madem pubmed'e girdin, jinekomasti ve yan etki oranı % kaç pubmed'den bak.
Ben jinekomasti ile ilgili datayı koyayım. Ayrıca jinekomasti olma ihtimalin çok düşük ama bu tedavi olmadan kel olma olasılığın çok yüksek.

İlk  yılda oluşma olasılığı %0.5 ama placebo %0.1 ve ilerleyen yıllarda 1.8% vs 1.1% yani risk çok düşük.

Bilgi için teşekkürler hocam. Ben de detaylı bir okuma yaptım.Önemli noktalar şu şekilde:
*Bazı erkeklerde ilacın kesilmesine rağmen cinsel yan etkilerin aylar, hatta yıllarca kalıcı olabildiğini iddia etmişlerdir.

*5-alfa redüktaz enzimi, sadece testosteron metabolizmasında değil, aynı zamanda merkezi sinir sisteminde (MSS) nörosteroidlerin sentezinde de kritik bir enzimdir. Finasterid bunun aktivitesini baskıladığı için  majör depresyon, anksiyete bozuklukları, bilişsel bulanıklık (brain fog) ve ağır vakalarda intihar düşünceleriyle doğrudan ilişkilendirilmiştir.  Nitekim FDA, güncel etiketlemelerde depresyon ve suisidal ideasyonu olası yan etkiler listesine eklemek zorunda kalmıştır.

*Topikal Finasterid: 24 haftalık süreç boyunca topikal finasterid uygulanan kohortta sıfır cinsel disfonksiyon vakası rapor edilmiştir. Lokal yan etkiler (eritem, kepeklenme, kaşıntı) dışında sistemik bir şikayet kaydedilmemiştir. Jinekomasti insidansı, serum testosteron birikimi olmaması sebebiyle raporlanmamıştır.

*Finasterid molekülünün lipofilik/hidrofilik özellikleri gereği, sadece kafa derisinde kalmasını sağlamak muazzam bir kimyasal mühendislik gerektirir.Eczanede hazırlanan bir süspansiyonda finasterid molekülleri zamanla kristalize olabilir, çözünürlüğünü yitirerek şişenin dibine çökebilir. Bu durumda hasta, her sprey sıkımında homojen olmayan (bazen sıfır etken madde, bazen de zehirleyecek kadar yüksek dozda finasterid) bir sıvı kullanmış olur.Durumun vehameti üzerin FDA, yakın zamanda (Nisan 2025) çok net bir uyarı yayınlamıştır. FDA, FAERS (Olumsuz Olay Bildirim Sistemi) üzerinden 2019 ile 2024 yılları arasında majistral topikal finasterid kullanan hastalardan kaynaklı 32 ciddi advers olay raporu tespit etmiştir. Bu şikayetler arasında şiddetli depresyon, uykusuzluk, baş dönmesi ve oral haplarda görülenin birebir aynısı olan "kalıcı cinsel disfonksiyon" vakaları yer almaktadır.

* Bir çalışmada da haftada 3 gün finasterid kullanmanın etkili olup yan etki ihtimalini minimize ettiği belirtilmiş.

Topikal olarak firmanın kendisi üretse güvenilip alınabilirdi. Önce daha güvenli yöntemlerle gitmeyi düşünüyorum. 0 fayda görürsem yeniden değerlendireceğim.

Umut

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 24 Ağustos 2026, 16:01:51 »

Bugün görüştüm hocam doktorla bu konuyu. Dediklerini aynen aktarıyorum "Yan etki az kişide görünüyor ama bu sende de görülmeyeceği anlamına gelmez. Cinsel bozuklukların ilacı kestikten sonra bile görülebilmesi büyük bir sorun. FDA bunu onayladığında bu konu tam bilinmiyordu. Bazı hastalarım hocam ben risklerin farkındayım deyip kullanıyor. Ama bence değmez zaten saç ekimi diye bir şey var artık. Topikal finasteridle ilgili de çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar tamamlanınca herhangi bir problem görülmezse zaten firma kendi hazırlayıp satar, paraya para demez. Eczanelerden almak riskli."

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 24 Ağustos 2026, 16:22:48 »
Hocaya sorsaydın hocam saç ekimi var diyorsun ama saç ekimi saç dökülmesini durdurur mu? Durduruyorsa Koray hoca, Serkan hoca, Bekir hoca, Hakan bozkurtoğlu hoca ve yabancı bir sürü hoca saç ekiminden bırak sonrayı öncesinde kullanımını niye istiyor. Bir de saç ektirdikten sonra mevcut saçlar dökülmeye devam edince çıkan görüntüyü sorsaydın. Son olarak ekilen saç da zayıflar mı onu sorsaydın. Çünkü saç donörden alınıyor ama o donör de DHT'den zayıflayabilir. O zaman ne olacak onu sormak lazım.
FDA bilmiyordu ne ya sanki çemişgezek aile hekimliği. FDA dediğin kurum dünya'nın en saygın ilaç denetliyicisi. Güney Kore'de de onaylı (hatta orada dut da onaylı saç için)
Post finasteride sendromu ile ilgili çalışmalar nedense hem aynı kişiler üzerinden yapılıyor :D Kaç kişi varsa artık.

Neyse ben sana kesinlikle olacağı söyleyeyim çünkü seninle aynı durumdaydım ben de. Tek fark ben fin'in varlığını dahi bilmiyordum. Benim dermatoloğum bana boş boş PRP/Mezoterapi sattı ve dünya kadar para ödedim, sen de ödeyeceksin dünya kadar para eksozomlara. O iğneli işlemler canını yakacak. Ben şimdi boş yere NW3-4 arası oldum. 25 yaşında NW2 iken önlemimi almadım çünkü.
Ve hepsi büyük ihtimalle boşa gidecek. Çünkü androgenetik alopesi adı üstünde androjen sebebiyet veriyor o androjen de DHT. Eğer finasteride dışında bir yol olsaydı milyonlarca insan boş yere hormon seviyesini %70 düşürmezdi.
Velev ki eksozom mucizevi bir şekilde (hiç sanmıyorum) işe yaradı. Ömür boyu yaptırmak zorundasın. Çünkü saç dökülmesi ömür boyu devam edecek tıpkı kronik tansiyon gibi. O yüzden tedavi de ömürlük.

Türkiye'de hekimlerin ne kadar yetersiz olduğunu bir kez daha gördüm. Adam/kadın FDA'nin ne kadar titiz ve saygın bir kurum olduğunu dahi bilmiyor :D
« Son Düzenleme: 24 Ağustos 2026, 16:31:05 Gönderen: Yusuf333 »
  • Yaşınız 30

Umut

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 24 Ağustos 2026, 17:22:58 »
Hocaya sorsaydın hocam saç ekimi var diyorsun ama saç ekimi saç dökülmesini durdurur mu? Durduruyorsa Koray hoca, Serkan hoca, Bekir hoca, Hakan bozkurtoğlu hoca ve yabancı bir sürü hoca saç ekiminden bırak sonrayı öncesinde kullanımını niye istiyor. Bir de saç ektirdikten sonra mevcut saçlar dökülmeye devam edince çıkan görüntüyü sorsaydın. Son olarak ekilen saç da zayıflar mı onu sorsaydın. Çünkü saç donörden alınıyor ama o donör de DHT'den zayıflayabilir. O zaman ne olacak onu sormak lazım.
FDA bilmiyordu ne ya sanki çemişgezek aile hekimliği. FDA dediğin kurum dünya'nın en saygın ilaç denetliyicisi. Güney Kore'de de onaylı (hatta orada dut da onaylı saç için)
Post finasteride sendromu ile ilgili çalışmalar nedense hem aynı kişiler üzerinden yapılıyor :D Kaç kişi varsa artık.

Neyse ben sana kesinlikle olacağı söyleyeyim çünkü seninle aynı durumdaydım ben de. Tek fark ben fin'in varlığını dahi bilmiyordum. Benim dermatoloğum bana boş boş PRP/Mezoterapi sattı ve dünya kadar para ödedim, sen de ödeyeceksin dünya kadar para eksozomlara. O iğneli işlemler canını yakacak. Ben şimdi boş yere NW3-4 arası oldum. 25 yaşında NW2 iken önlemimi almadım çünkü.
Ve hepsi büyük ihtimalle boşa gidecek. Çünkü androgenetik alopesi adı üstünde androjen sebebiyet veriyor o androjen de DHT. Eğer finasteride dışında bir yol olsaydı milyonlarca insan boş yere hormon seviyesini %70 düşürmezdi.
Velev ki eksozom mucizevi bir şekilde (hiç sanmıyorum) işe yaradı. Ömür boyu yaptırmak zorundasın. Çünkü saç dökülmesi ömür boyu devam edecek tıpkı kronik tansiyon gibi. O yüzden tedavi de ömürlük.

Türkiye'de hekimlerin ne kadar yetersiz olduğunu bir kez daha gördüm. Adam/kadın FDA'nin ne kadar titiz ve saygın bir kurum olduğunu dahi bilmiyor :D

Çok canım yanmadı hocam masaj aleti gibi bir şey vardı onunla yaptılar hafif bir acı oldu  ;D İşe yararsa her yıl yaptırmaya razıyım. 1-2 ay içinde sonuçları görmeye başlarsın dedi. O zaman işe yarayıp yaramadığı hakkında bilgi veririm.

Badbed

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #8 : 24 Ağustos 2026, 20:46:59 »
.
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2026, 09:39:16 Gönderen: Badbed »

Umut

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 24 Ağustos 2026, 22:17:16 »
kardeşim doktorlar tabii ki risk almak istemez çünkü memur onlar sana neden yazsın başına bela alsın. Eksozom meksozom cart xurt boş işler

Özel hastane hocam bu memur değil. Gördüğüm kadarıyla burada bu ilacı kullanan çok fazla insan var. Bu insanların objektif olarak bakabildiğini düşünmüyorum. Bir çözüm bulmuşlar ama içten içe aslında ufak da olsa bir korku var. Bu yüzden kendi iddialarını destekleyen her şeye tutunup karşı argümanları görmezden geliyorlar. Tamam yan etki riski düşük ama görmezden gelinecek yan etkiler değil.

Badbed

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #10 : 24 Ağustos 2026, 23:36:39 »
Özel hastane hocam bu memur değil. Gördüğüm kadarıyla burada bu ilacı kullanan çok fazla insan var. Bu insanların objektif olarak bakabildiğini düşünmüyorum. Bir çözüm bulmuşlar ama içten içe aslında ufak da olsa bir korku var. Bu yüzden kendi iddialarını destekleyen her şeye tutunup karşı argümanları görmezden geliyorlar. Tamam yan etki riski düşük ama görmezden gelinecek yan etkiler değil.

öyle tabiki  cinsellik hafife alınacak iş değil

Facebook Twitter Instagram