Merhaba arkadaşlar, kendi saç ekimi deneyimimi paylaşmak istiyorum. Belki ekim yaptırmayı düşünen arkadaşlara fikir olur.
Erzurum Buhara Hastanesi’nde 13.07.2026 tarihinde yaklaşık 5500 kök saç ekimi yaptırdım. Ekim ekibinde Muhammet Bey ilgilendi. Ekim işlemi genel olarak güzel geçti ve ekim sırasında herhangi bir problem yaşamadım. Ancak benim asıl memnuniyetsizliğim ekim sonrasındaki süreçle ilgili.
Ekim öncesinde ve ekim sırasında ilgi vardı fakat ekim bittikten sonra iletişim konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaya başladım. İlk birkaç yıkamam hastanede yapıldı, sonrasında ise süreç hakkında neredeyse hiçbir şekilde bilgilendirme yapılmadı.
Örneğin şok dökülmenin ne zaman başlayacağını öğrenmek için aradım, ulaşamadım. Daha sonrasında birkaç farklı konuda soru sormak için tekrar aradım, yine cevap alamadım. Mesaj attığım zamanlarda da çoğu zaman dönüş olmadı. Açıkçası bazen canları istediğinde cevap veriyorlarmış gibi bir iletişim oldu.
Bir diğer konu da ekimde adı geçen doktor. Doktorun ekim sürecindeki rolü ve sonrasındaki takip konusunda açıkçası yeterli bilgi alamadım; kendisini doğru düzgün göremedik. Ekim sonrası süreçte de hastane tarafından arayıp “nasılsın, süreç nasıl gidiyor, herhangi bir sorun var mı?” şeklinde bir takip yapılmadı.
Benim açımdan saç ekimi sadece ekim gününden ibaret değil. Özellikle 5500 kök gibi yüksek sayıda bir ekim yaptırdıktan sonra, hastanın ekim sonrası süreçte soru sorduğunda ulaşabileceği ve yönlendirme alabileceği bir ekip olmasını bekliyorum.
Şu an için ekim sonucunu değerlendirmek için henüz erken. Bu nedenle ekimin sonucunun kötü olduğunu söylemiyorum. Ekim sırasında ve hemen sonrasındaki işlemler genel olarak güzel geçti. Ancak ekim sonrası iletişim ve takip konusunda kesinlikle daha fazla ilgi beklerdim.
İlerleyen aylarda saçların çıkış sürecini ve nihai sonucu da burada paylaşacağım. Şimdilik deneyimimin özellikle iletişim ve ekim sonrası takip kısmını paylaşmak istedim.
Ekim yaptırmayı düşünen arkadaşlar için benim tavsiyem, sadece ekim gününü değil, ekimden sonraki takip ve iletişim sürecini de mutlaka önceden sormanız.