Selamlar. Saç ekimi kararını vermeden önce buradan çok yardım aldığım için, sonuçlar konusunda da insanları bilgilendirmenin üzerime düşen bir görev olduğunu düşündüğüm için sonuçlarımı paylaşmaya karar verdim.
27 Kasım 2025 tarihinde Dr. Sibel Ulusan ve ekibine saç ekimi yaptırdım. Ekimimin üzerinden yaklaşık 9 ay geçtiği için hem sonucumu paylaşmak hem de süreç hakkında merak edilenleri cevaplamak istedim.
Saç çizgisinin tasarımını ve kanal açma işlemini Sibel Hanım yaptı. Greftlerin toplanması ve ekim işlemleri ise kendi ekibi tarafından gerçekleştirildi. Süreç boyunca Şevin Hemşire benimle yakından ilgilendi. Ekim öncesi ve sonrasında aklıma takılan her konuda kendisine ulaşabildim ve sorularıma ayrıntılı şekilde cevap verdi.
Ekim günü de dahil olmak üzere üçer ay arayla toplam 4 kez PRP yaptırdım.
İlk birkaç haftanın getirdiği uyuma şekli, kabuklanma ve bakım süreci dışında çok büyük bir zorluk yaşamadım. Şok dökülme yaşayacağımı önceden bilmeme rağmen, gerçekten başlayınca insanı psikolojik olarak biraz zorluyor. Sonucun nasıl olacağını bilmeden saçların yeniden dökülmesini izlemek ister istemez endişelendiriyor. Ancak zaman ilerledikçe saçların çıkmaya ve görüntünün oturmaya başlamasıyla bu endişe de azaldı. Klinikten aldığım bilgiye göre sürecim hep ortalamanın üzerinde yada ortalama hızda ilerledi, yavaş bir ilerleyiş görmedik.
Şu anda sonuçtan oldukça memnunum. Çevremdeki herkes saçlarımın doğal ve iyi göründüğünü söylüyor. Saç ekimi yaptırdığımı bilmeyen kişiler ise genellikle ekim olduğunu fark etmiyor. Benim için en önemli noktalardan biri de zaten doğal görünmesiydi.
Ekim öncesiyle birlikte 3, 6 ve 9. aylardaki fotoğraflarımı da posta ekliyorum. Özellikle saç çizgisi, yoğunluk ve genel doğallık konusunda sizlerin de yorumlarını merak ediyorum.
Süreçle veya operasyonla ilgili merak ettiğiniz bir şey olursa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım. Her türlü görüş ve yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.