Saç tedavisinin başka alternatifi yok. 5-ARI dışında hepsi tabiri caizse "yılan yağı" Bu endüstrideki en büyük yalan da alternatifin çok olduğudur. Ama FDA onaylı ve arkasında bilimsel veri olan 2 tedavi var. (fin ve min) [dut da bilimsel veri var ama FDA onayı yok onu saymadım]
Belki acımasız olacak ama tedaviyi bıraktığın an kazanımların 6 ay ila 1 yıl içinde kaybolacak ve dökülmen aynı hızda devam edecek. Gerçek malesef bu.
Bırakıp bırakmamak senin vereceğin karar. Ben olsam DHT blocker'lardan tamamen ümidimi kesmeden önce şunları denerdim (öneri değildir kendi izleyeceğim yol bu olurdu) Doktoruna yazdığım alttaki maddeleri danışabilirsin tabi inşallah konuda uzmandır çünkü çoğu vitamin şampuan yazıp gönderiyor

1) Topical fin'e geçmek.
2) Oral fin dozunu düşürmek. Haftada 3x gibi.
3) Düşük doz (haftada 1) oral dutasteride geçmek. Fin'den yan etki gören birçok kişi dut'dan görmeyebiliyor.
4) Topical dutasteride geçmek. Burada emilimle ilgili kaygılar var (molekül ağırlığı büyük olduğu için dut'un) ama bir şans verirdim.
Burası saç restorasyonu forumu olduğu için teselli kısımlarına girmiyorum. Doğru neyse o.
Bu arada hayatındaki diğer libido ve cinsel sorunlara sebep olabilecek faktörleri de kaldırman faydalı olabilir. (sigara, alkol bırakma spor yapma temiz beslenme vs. gibi)
Bunlara rağmen hala tolere edemiyorsam saç defterini kapatır kaderime razı gelirdim. ASLA ama ASLA ekim düşünmezdim.