Gönderen Konu: Saç ektirmiş tecrübeli üyelere bir sorum var  (Okunma sayısı 543 defa)

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ektirmiş tecrübeli üyelere bir sorum var
« : 30 Ağustos 2026, 00:52:47 »
Arkadaşlar Merhaba Nasılsınız ?

Ben saç ektireli 60 gün oldu. 25.günden itibaren dönörde ve 1. ay dolunca da ön ekim alanında minoxidil %5 sprey kullanmaya başladım.İlk başta günde 2 kez kullanınca kafa ağrısı yaptı günde 1 keze düşürdüm. Kafaya sürünce 2.saatten sonra hafif kafa ağrısı oluyor 5 fıs sıkıyorum.1 aydır kullanıyorum belki fazla da olmuştur kaşıntı yapmaya başladı.Saçda en fazla 4 saat bekletiyorum dermatit felan yapar diye çekinıyorum.
Dalin Bebek şampuanı ile de yıkadım Bioxcin keratin argan yag ile de yıkadım prozinc plus ile de yıkadım.Vichy dercos energy + ile de yıkadım yine kaşıntı oluyor uyumaya yakın fazla değil ama oluyor yinede.Minoxidil yan etki mi yapıyor yoksa ekim alanında ki deri iyileşiyor mu neden kaynaklanıyor bilemedim.Minoxidili bırakayım mı arkadaşlar dermatit belirtisi olabilir mi bu kaşıntılar ?

(Minoxidili dönör bölge çabuk toparlansın ekim alanın da hareketlenme gelişme olsun diye kullanıyordum)

Teşekkürler cevaplarınız için
  • Ekim Tarihi: 29-30 Haziran 2026
  • Ekim Merkezi ismi DR.BEKİR BEK
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)
Saç Ekimi Konum Dr. Bekir BEK 3371 Greft ANKARA
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41389.0
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

Celal200048

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
Ynt: Saç ektirmiş tecrübeli üyelere bir sorum var
« Yanıtla #1 : 31 Ağustos 2026, 21:37:56 »
Valla hocam bend 3.5 ay kullandım hiç kaşıntı yapmadi tabiki herkesin cildi aynı değil ama çıkış sürecine girdiysen yavaş yavaş kaşıntı olması normal benim ilk saçlarım çıkmaya başladığında 70 günlerde çok kasiniyordu 120 den sonra kaşıntı bitti
  • Yaşınız 26
  • Medikal Tedavi Finasterid, dutasterid

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2026, 21:42:30 »
Valla hocam bend 3.5 ay kullandım hiç kaşıntı yapmadi tabiki herkesin cildi aynı değil ama çıkış sürecine girdiysen yavaş yavaş kaşıntı olması normal benim ilk saçlarım çıkmaya başladığında 70 günlerde çok kasiniyordu 120 den sonra kaşıntı bitti

Minoxil dönör bölgede hiç kaşıntı yapmıyor kaşıntı yapan kısım başın ön tarafından verteks başlangıcına kadar olan bölüm.
Dönör çabuk toparlasın diye günde 1 kez 5 fıs sıkıp ovalıyorum.Ekilen alana da sıkıyorum gelişim güzel olsun diye ama eklien alanda kaşıntı olunca özellikle akşam uyku geldiği vakit birazda çekiniyorum Minoxidil kullananlarda bir kaç ay sonra içindeki alkol ve glikol nedeniyle dermatit gibi yan etkiler ortaya çıkıyormuş ondan çekiniyorum bakalım şu saçlar bir çıksında.

Eyvallah saolasın yorumun için foruma üye olup yüzlerce mesajı olan işine gelenlere yazan adam çok
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 31 Ağustos 2026, 21:45:45 »
Eczaneden majistral satılıyor köpük minoxidil onlara bir bak ppg olmayacak diye belirt
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 31 Ağustos 2026, 22:21:55 »
Eczaneden majistral satılıyor köpük minoxidil onlara bir bak ppg olmayacak diye belirt

Markası ne
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

Celal200048

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #5 : 31 Ağustos 2026, 22:27:23 »
Sprey olanı kopuge göre daha etkili gibi geliyor bana
  • Yaşınız 26
  • Medikal Tedavi Finasterid, dutasterid

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 31 Ağustos 2026, 23:37:44 »
Markası yok eczane kendi hazırlıyor.

Köpük olanın emilimi daha iyi diye bir anekdot görmüştüm sanırım.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 01 Eylül 2026, 00:13:34 »
Markası yok eczane kendi hazırlıyor.

Köpük olanın emilimi daha iyi diye bir anekdot görmüştüm sanırım.

Başkan eczanenin hazırladığı minoxidil hangi standartlardan geçip onay alıyor ki adam ayarını tutturabilecek mi birde hangi eczaneden alınabilir denemek için
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 01 Eylül 2026, 06:40:46 »
Cüneyt hocanın serumunu aldırdığı eczane yapıyordur ama kalite konusunda haklısım onu kimse garanti edemez.
  • Yaşınız 30

Facebook Twitter Instagram