Herkese merhaba,
Forumu kesfetmeden once baskla bir yerle anlasmistim ancak forumu okuyup gercek yorumlari ve paylasimlari gorunce Cuneyt Coskun ile 21 Agustos tarihine randevu almistim.
Baslangicta 500 sakal olmak uzere 4500 greft totalde planlamistik.
21 Agustos gunu saat oglen 12:00' da enaz 8 saat olacak sekilde ac karnina (Sedasyon icin gerekli) Besiktas Balmumcu' da ki estetik merkezine kiz kardesimle gittim. Girer girmez bazi evraklari doldurmami istediler.
Evraklar sonrasi asagida Zeynep Hanim'in yanina yonlendirildim, orada odemeyi yaptiktan sonra Cuneyt Bey geldi ve sureci konusmaya basladik.
On cizginin nasil olacagini ve neden orada olmasi gerektigini anlatti, gayet kibar ve sakin bir sekilde anlatinca biraz guvenim artti diyebilirim.
Daha sonra ameliyat odasina gecip uzerimi degistirdim ve monitoring icin baglantilar yapildi, damar yolu acildi ve oksijen baglandiktan sonra anestezi uzmanini beklemeye basladik.
Ne kadar sure sonra bilmiyorum gozlerimi actigimda kafamda hasir husur seslerle calisanlar vardi. Kalabalik bir ekip dedikodusu bol, konusmayi seven insanlar

Lokal anestezi ignelerini yapmislar ve saglikli saclarin alimina baslamislar bile. Anestezi ve sedasyon etkisiyle sirt ustu yattigim sure boyunca hicbir sey hissetmedim.
Yuz ustu yattigimda ise belim cok agridi ve ceneme cok bastirdiklari icin orada biraz calisanlarin beceriksizliginden canim cok yandi ve hala boynum mosmor.
Sakal aliminda igne istemedim ancak sonlara dogru onunda cok acidigini itiraf etmeliyim.
Alim islemi bittikten sonra yaklasik 3 saat sonunda 1 saat yemek molasi verdik.
Saat 4 ten sonra tekrar odaya gectik serum baglandi ve bu sefer ekim islemi basladi.
Cuneyt bey alim esnasinda yoktu, ekimin basinda da iki hanimefendi surece baslayinca ben Cuneyt Bey'i sordum cunku ekimi kendisinin yaptigini soylemisti bana.
Cuneyt Bey geldikten sonra sol tarafi Cuneyt Bey, sag tarafi ise baska bir hanimefendi ekmeye basladilar. Bu surec yaklasik 4 bucuk saat surdu ve aksam 9'a dogru ekim islemi tamamlandi.
180'i sakal olmak uzere 5112 greft ekim yapildi. Basta planladigimizdan daha iyi bir rakam cikti.
Ekim surecinin en acili yeri dedikleri lokal igneleri sedasyon aldigim icin hic duymadim ancak ekim bittikten sonra donor alaninin tuzlu su ile yikanip ardindan baticon ile bandaj yapilma sureci tum sac ekiminin en cok can acitan yeriydi benim icin.
5 tane sac icin bu surece katlanilir mi bilmiyorum ama gidip yaptirdim

Yaninizda birisi olmasi ve sizi goturup getirmesi onemli cunku hem destek ariyor insan hem de cikinca kendiniz araba surecek kadar iyi olmayabilirsiniz.
Ekim sonra Cuneyt Bey bir sisme boyun yastigi ve bir elyaf boyun yastigi ile kanama ihtimaline karsi pet verdi.
Antibiyotik, kan sulandirici, agri kesici, mide koruyucu, odem sokturucuden olusan ilaclari ve kullanimini da anlattiktan sonra gunu tamamladik ve ertesi gun ilk yikama icin sozlestik.
Ertesi gun 11'de ilk yikamaya gittim, bandaj sokuldu, nemlendirici yapildi ve ardindan yikama anlatilarak gerceklestirildi. Nemlendirici kopuk ve sampuandan bir sette bana verildi.
Zeynep hanimdan 100mllik topikal finasterid'den iki sise satin aldim iki sise icin 5000TL odedim ayrica ucakta sorun olmamasi icin bir de yazi verdiler imzali kaseli ki cok isime yaradi tum sivilari ucaga alabildim.
Total olarak 60000TL Ekim, 5000TL sedasyon ve 5000TL topikal finasterid icin odedim.
Benim gozumde Cuneyt Bey ve ekibi fiyat/performans olarak ilk 3'te bu yuzden burayi tercih ettim. Umarim saclarin uzaman ve tutma sureci de cok iyi gecer de bu ekibi f/p 1 numarasi yaparim.
Genel olarak surec iyi gecti diyebilirim, Cuneyt Bey'in ilgi alakasindan ve yaklasimindan memnun kaldim.
Gonul rahatligiyla tavsiye edebilirim, ozellikle tahminimden cok daha kapsamli bir yer ve anestezi uzmani ile calisinca bunlarda bende arti puan yazdi tabi.
Velhasil bugun 8. gun kabuk dokumunu 1 Eylul'de yapmami soyledi Cuneyt Bey. Simdilik hafif kasintili ilerliyorum gunluk yikamalarimi kendim yapiyorum.
Ayrica derma stamp, Vichy Dercos ve Nizoral sampuanlari onerdi onlari da amazon uzerinden satin aldim kullanmaya 15. gunden sonra baslayacagim.
Suan gunluk Biotin, Omega 3, D3K2, B12, Koenzim Q10 ve Kolajen iciyorum.