Gönderen Konu: 37 Yaşında İkinci Saç Ekimi İçin Öneriler  (Okunma sayısı 446 defa)

fikomet

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
37 Yaşında İkinci Saç Ekimi İçin Öneriler
« : 31 Ağustos 2026, 10:28:10 »
Arkadaşlar herkese merhaba,

Öncelikle böyle bir sitenin ve topluluğun var olması gerçekten bizim için büyük bir şans. Açıkçası keşke ilk saç ekimimi yaptırmadan önce de burayı bilseydim diyorum. Bu sitenin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği olan kurucu üyelere ve bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşan herkese teşekkür etmek istiyorum.

Kısaca kendi sürecimden bahsedeyim, ardından sizlerin değerli yorumlarını ve fikirlerini almak isterim.

Ben 2015 yılının Kasım ayında, 26 yaşındayken Estecenter'da saç ekimi yaptırdım. Şu an 37 yaşındayım ve yaklaşık 11 yıl sonra ikinci bir saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum.

Son iki ay içerisinde yaklaşık 15-20 farklı merkez ve klinikle görüştüm. Açıkçası bu kadar çok yerle görüşünce insanın kafası daha da karışıyor. Çünkü hangi merkeze giderseniz gidin, doğal olarak herkes kendi yönteminin ve sisteminin daha avantajlı olduğunu anlatıyor.

Fiyat konusu da inanılmaz geniş bir aralıkta. Şu an görüştüğüm yerlerde fiyatlar yaklaşık 25.000 TL'den başlayıp 500.000 TL'ye, hatta daha da yüksek rakamlara kadar çıkıyor.

En uygun fiyat veren merkezler, kendi yerlerinin olduğunu, kira gibi yüksek giderleri olmadığını ve bu nedenle daha uygun fiyat verebildiklerini söylüyorlar. Daha yüksek fiyat isteyen klinikler ise kullandıkları teknoloji, ekip, doktor ve farklı yöntemleri öne çıkarıyor.

Örneğin görüştüğüm kliniklerden biri yaklaşık 450 bin TL civarında bir fiyat verdi ve robotik DHI sistemi kullandıklarını söyledi. Hem işlemin daha hızlı yapıldığını hem de greftlerin özel bir sistem içerisinde solüsyondan geçirilerek canlı kalma ihtimalinin artırıldığını anlattılar.

Orta fiyat seviyesindeki merkezlerde ise özellikle ekim tekniği konusunda ciddi fikir ayrılıkları var.

DHI yapan merkezlerin bir kısmı, FUE'nin daha eski bir sistem olduğunu ve DHI'ın daha avantajlı olduğunu söylüyor. FUE yapan bazı merkezler ise DHI'ın daha çok saçlarını tamamen kestirmek istemeyen kişiler için ortaya çıktığını ve yüksek greft sayılarında FUE kadar avantajlı olmadığını söylüyor.

İşin ilginç tarafı, hem FUE hem DHI yapan bazı merkezler FUE'yi önerirken, bazıları ise kesinlikle DHI yaptırmam gerektiğini söyledi.

Yani kısacası, FUE yapan DHI'ı eleştiriyor, DHI yapan da FUE'yi eleştiriyor. 😄

Bu kadar fazla merkez ve bu kadar farklı bilgi olunca insanın kafasının karışmaması gerçekten zor. Bu nedenle buradaki gerçek kullanıcı deneyimlerinin ve sizlerin yorumlarının benim için çok değerli olduğunu düşünüyorum.

Fotoğraflarımı da paylaşacağım. İkinci ekim konusunda; ekime uygun olup olmadığım, hangi tekniğin benim için daha mantıklı olacağı, saçların hangi bölgelere yoğunlaştırılması gerektiği, donör alanımın durumu gibi konularda sizlerin fikirlerine gerçekten açığım.

bu arada şunu da belirteyim 10 aydır minoksidil sprey ve 1mg finasterid kullanıyorum, düzensiz de olsa biotin ve xpecia tb kullanıyorum. son iki üç haftadır da dermastamp ekledim.

Özellikle şu konularda yorumlarınızı çok merak ediyorum:

Sizce ikinci saç ekimi için uygun bir aday mıyım?
Donör bölgemden tahmini olarak kaç greft daha alınabilir?
Sakal bölgesinden destek alınması mantıklı olur mu, olursa yaklaşık ne kadar greft kullanılabilir?
İkinci ekimde FUE mi, DHI mı benim durumum için daha mantıklı?
Ön saç çizgisi, ön bölge ve orta alan arasında nasıl bir greft dağılımı yapılmalı?
Klinik seçiminde özellikle nelere dikkat etmeliyim?

Açıkçası hem klinik seçimi konusunda hem de teknik konusunda oldukça kararsızım. Bu yüzden burada daha önce ekim yaptırmış, ikinci ekim sürecinden geçmiş veya konu hakkında tecrübesi olan arkadaşların yorumları benim için gerçekten çok değerli.

Saç dökülmesi problemi yaşayan arkadaşlar beni anlayacaktır; insanı zaman zaman gerçekten yıpratan bir süreç olabiliyor. Bu konuda benimle empati kurarak, bildiğiniz ve tecrübe ettiğiniz şeyleri paylaşırsanız gerçekten çok mutlu olurum.

Şimdiden zaman ayırıp yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.

İlk ekim tarihi: Kasım 2015
İlk ekim yapılan klinik: Estecenter
İlk ekim yaşı: 26
Şu an düşündüğüm: İkinci saç ekimi

fikomet

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 37 Yaşında İkinci Saç Ekimi İçin Öneriler
« Yanıtla #1 : 31 Ağustos 2026, 10:31:58 »
Arkadaşlar herkese merhaba,

Öncelikle böyle bir sitenin ve topluluğun var olması gerçekten bizim için büyük bir şans. Açıkçası keşke ilk saç ekimimi yaptırmadan önce de burayı bilseydim diyorum. Bu sitenin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği olan kurucu üyelere ve bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşan herkese teşekkür etmek istiyorum.

Kısaca kendi sürecimden bahsedeyim, ardından sizlerin değerli yorumlarını ve fikirlerini almak isterim.

Ben 2015 yılının Kasım ayında, 26 yaşındayken Estecenter'da saç ekimi yaptırdım. Şu an 37 yaşındayım ve yaklaşık 11 yıl sonra ikinci bir saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum.

Son iki ay içerisinde yaklaşık 15-20 farklı merkez ve klinikle görüştüm. Açıkçası bu kadar çok yerle görüşünce insanın kafası daha da karışıyor. Çünkü hangi merkeze giderseniz gidin, doğal olarak herkes kendi yönteminin ve sisteminin daha avantajlı olduğunu anlatıyor.

Fiyat konusu da inanılmaz geniş bir aralıkta. Şu an görüştüğüm yerlerde fiyatlar yaklaşık 25.000 TL'den başlayıp 500.000 TL'ye, hatta daha da yüksek rakamlara kadar çıkıyor.

En uygun fiyat veren merkezler, kendi yerlerinin olduğunu, kira gibi yüksek giderleri olmadığını ve bu nedenle daha uygun fiyat verebildiklerini söylüyorlar. Daha yüksek fiyat isteyen klinikler ise kullandıkları teknoloji, ekip, doktor ve farklı yöntemleri öne çıkarıyor.

Örneğin görüştüğüm kliniklerden biri yaklaşık 450 bin TL civarında bir fiyat verdi ve robotik DHI sistemi kullandıklarını söyledi. Hem işlemin daha hızlı yapıldığını hem de greftlerin özel bir sistem içerisinde solüsyondan geçirilerek canlı kalma ihtimalinin artırıldığını anlattılar.

Orta fiyat seviyesindeki merkezlerde ise özellikle ekim tekniği konusunda ciddi fikir ayrılıkları var.

DHI yapan merkezlerin bir kısmı, FUE'nin daha eski bir sistem olduğunu ve DHI'ın daha avantajlı olduğunu söylüyor. FUE yapan bazı merkezler ise DHI'ın daha çok saçlarını tamamen kestirmek istemeyen kişiler için ortaya çıktığını ve yüksek greft sayılarında FUE kadar avantajlı olmadığını söylüyor.

İşin ilginç tarafı, hem FUE hem DHI yapan bazı merkezler FUE'yi önerirken, bazıları ise kesinlikle DHI yaptırmam gerektiğini söyledi.

Yani kısacası, FUE yapan DHI'ı eleştiriyor, DHI yapan da FUE'yi eleştiriyor. 😄

Bu kadar fazla merkez ve bu kadar farklı bilgi olunca insanın kafasının karışmaması gerçekten zor. Bu nedenle buradaki gerçek kullanıcı deneyimlerinin ve sizlerin yorumlarının benim için çok değerli olduğunu düşünüyorum.

Fotoğraflarımı da paylaşacağım. İkinci ekim konusunda; ekime uygun olup olmadığım, hangi tekniğin benim için daha mantıklı olacağı, saçların hangi bölgelere yoğunlaştırılması gerektiği, donör alanımın durumu gibi konularda sizlerin fikirlerine gerçekten açığım.

bu arada şunu da belirteyim 10 aydır minoksidil sprey ve 1mg finasterid kullanıyorum, düzensiz de olsa biotin ve xpecia tb kullanıyorum. son iki üç haftadır da dermastamp ekledim.

Özellikle şu konularda yorumlarınızı çok merak ediyorum:

Sizce ikinci saç ekimi için uygun bir aday mıyım?
Donör bölgemden tahmini olarak kaç greft daha alınabilir?
Sakal bölgesinden destek alınması mantıklı olur mu, olursa yaklaşık ne kadar greft kullanılabilir?
İkinci ekimde FUE mi, DHI mı benim durumum için daha mantıklı?
Ön saç çizgisi, ön bölge ve orta alan arasında nasıl bir greft dağılımı yapılmalı?
Klinik seçiminde özellikle nelere dikkat etmeliyim?

Açıkçası hem klinik seçimi konusunda hem de teknik konusunda oldukça kararsızım. Bu yüzden burada daha önce ekim yaptırmış, ikinci ekim sürecinden geçmiş veya konu hakkında tecrübesi olan arkadaşların yorumları benim için gerçekten çok değerli.

Saç dökülmesi problemi yaşayan arkadaşlar beni anlayacaktır; insanı zaman zaman gerçekten yıpratan bir süreç olabiliyor. Bu konuda benimle empati kurarak, bildiğiniz ve tecrübe ettiğiniz şeyleri paylaşırsanız gerçekten çok mutlu olurum.

Şimdiden zaman ayırıp yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.

İlk ekim tarihi: Kasım 2015
İlk ekim yapılan klinik: Estecenter
İlk ekim yaşı: 26
Şu an düşündüğüm: İkinci saç ekimi
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2026, 11:05:45 Gönderen: fikomet »

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2026, 11:05:55 »
Tepede sanırım sadece ekim saçları kalmış kalan her şey dökülmüş ve doğal olmayan bir görüntü oluşmuş. İlk başta eminim kendi saçların varken güzeldi ama zamanla dökülünce netice bu.

İzlenmesi gereken yol kesinlikle planlamanın 2'ye bölünmesi. Önce önden saç çizgisini kesinlikle aşağı indirmeden yani mevcut saçların başladığı yerden ortaya kadar bir ekim yapılabilir.
Tedaviye başlamışsın iyi yanıt verirsen ikinci (ya da senin durumunda 3.) ekimle arkalara girilebilir. 10 ayda değişim olmuştur çünkü donörün fena görünmüyor.
Clinic konusunda sakal ekimi yapan bir yer seçmen faydana olabilir.
Yöntemin önemi yok doktor hangisinde uzmanlaşmışsa o yöntem en iyi yöntemdir.

• Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #3 : 31 Ağustos 2026, 12:42:59 »
Dostum merhaba,

Bence FUE ve DHI konusunda biraz yanlış bir kıyaslama yapılıyor. Bunu ben araba üzerinden düşünmeyi daha doğru buluyorum. Dizel araba benzinli arabadan “daha iyi” veya benzinli araba dizelden “daha iyi” değildir. İkisi de aynı işi, yani seni bir yerden bir yere götürmeyi yapıyor ama çalışma mantıkları ve kullanım alanları farklı. Önemli olan hangi motorun hangi şartlarda ve ne amaçla kullanıldığı. Bir de o motoru kullanan kişinin işinin ehli olması.

FUE ve DHI da bana biraz böyle geliyor. Sonuçta ikisinin de amacı grefti alıp ekim yapılacak bölgeye yerleştirmek. DHI'ın özel bir “üst versiyon FUE” gibi, FUE'nin de eski ve kötü bir yöntem gibi anlatılması bana çok doğru gelmiyor. FUE'nin içinde de ekim aşamasında farklı uygulamalar var, DHI'da da kullanılan kalem ve uygulama tekniğinin kendisi sonucu etkiliyor.

Mesela sırf “DHI yaptırdım, o yüzden kesin daha iyi sonuç alacağım” demek, dizel araba aldım diye otomatik olarak benzinliden daha iyi araba aldığını düşünmek gibi. Aynı şekilde “FUE eski yöntem, DHI yeni yöntem” demek de tek başına bir şey ifade etmiyor. Bence burada asıl bakılması gereken şey; kişinin mevcut saç durumu, donör kapasitesi, kaç greft ekileceği, ekimin hangi bölgeye yapılacağı ve en önemlisi işlemi yapan doktor/ekibin o yöntemdeki tecrübesi.

Hatta Yusuf333'ün dediği “doktor hangisinde uzmanlaşmışsa o yöntem en iyi yöntemdir” cümlesi bence konunun özeti. Arabada motor kadar sürücünün ve kullanım şartlarının önemli olması gibi, saç ekiminde de kullanılan yöntem kadar planlama ve uygulayan ekibin tecrübesi önemli.

fikomet

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 31 Ağustos 2026, 12:45:59 »
Evet Yusuf hocam, ben de sizinle aynı fikirdeyim. Verteks haricindeki tepe bölgesindeki saçların büyük kısmı ekim saçları. Verteks bölgesindeki mevcut saçlar ise sanırım minoksidil ve finasterid sayesinde bu kadar toparlandı ve gelişti.

Asuman Hair ile görüştüm. Onlar sadece Safir FUE yapıyorlarmış, DHI uygulamıyorlarmış. Açıkçası benim en büyük çekincelerimden biri, Safir FUE sırasında mevcut saçlarıma zarar gelme ihtimali. Çünkü özellikle ekim yapılacak bölgelerde hâlâ kendi saçlarım var ve onları mümkün olduğunca korumak istiyorum. Ama diğer taraftan kliniğin kalitesi ve yaptıkları işler de ortada, o yüzden görüşmeden tamamen elemek de istemiyorum.

Şimdi benden istedikleri kan testlerini yaptırıp tekrar yüz yüze görüşmeye gideceğim.

Ama İstanbul'da gerçekten inanılmaz fazla saç ekim merkezi var ve herkes farklı bir şey söylüyor. Bazısı "tek seansta kapatırız" diyor, bazısı "iki seansa bölmek daha mantıklı" diyor. Teknik konusunda da herkesin farklı bir yaklaşımı var.

Açıkçası benim aradığım şey, masaya yattığım zaman kafamın gerçekten rahat olacağı, planlamasına ve ekibine güvenebileceğim bir klinik. İkinci ekim olduğu için bu sefer daha temkinli davranmak istiyorum. Donörün de artık sınırsız olmadığını bildiğim için, geri dönüşü olmayan bir hata yapmak istemiyorum.

Bakalım, yüz yüze görüşmeden sonra daha net bir fikrim oluşur diye düşünüyorum.

fikomet

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 31 Ağustos 2026, 12:52:29 »
Dostum(Aang) çok güzel anlatmışsın, teşekkür ederim. Aslında benim de kafamdaki soru işareti biraz buydu. Çok fazla klinikle görüşünce herkes kendi yöntemini öne çıkarıyor ve insan ister istemez hangisinin gerçekten kendisi için doğru olduğunu anlamakta zorlanıyor.

Benim asıl amacım FUE mi DHI mı diye bir yöntem seçmekten ziyade, mevcut saç ve donör durumumu doğru değerlendirip bana en doğru planlamayı yapacak iyi bir klinik ve ekip bulmak. İkinci ekim olduğu için de bu konuda biraz daha titiz davranmak istiyorum.

Buradaki arkadaşların tecrübelerini de bu yüzden toplamaya çalışıyorum. Her yorum benim için gerçekten yol gösterici oluyor. 🙏 klinik önerilerine de açığım. en azından klinik önerisi olursa o kliniğin sonuçlarını burdan göz gezdirme açısından kolaylık olacak benim için.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 31 Ağustos 2026, 13:12:59 »
Bu açıklığı tel seansta kapatırız diyen yerlerden direk uzaklaş (dünya’da 3 4 kişi kapatır bu açıklığı tekte)

Teknik konusuna da çok takılma.
Aralara girilecek ama çok sıklık olmadığı için zor bir ekim değil.
Donör alımını iyi yapan bir merkez olması önemli.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

fikomet

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 31 Ağustos 2026, 13:19:49 »
Çok teşekkür ederim yusuf hocam, ben de özellikle tek seansta tamamen kapatırız diyenlere biraz temkinli yaklaşıyorum. Donör konusunda da haklısın, ikinci ekimde en önemli konulardan biri sanırım mevcut donörü doğru kullanmak. Ben de artık teknikten ziyade ekibin tecrübesine ve özellikle donör alımına daha fazla odaklanacağım. 🙏 peki hocam klinik önersen nereleri önerirsin? ben sakaldan da greft aldıracam gibi duruyor.

fikomet

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 31 Ağustos 2026, 20:54:42 »
Bugün iki kliniğe daha gittim, hatta klinikler karşı karşıyaydı, bir tanesi 3500-4000 greft saçtan 600-700 greft sakaldan alıp size fue yapalım saçınızı kestirecekseniz hiç farketmez, maddi olarak daha uygun olur dedi, diğeri donör alanınız sağlıklı görünüyor 5000 greft çıkartırız, size kesinlikle dhi ile Ekim yapalım dhi ye daha uygunsunuz dedi. Yöntem önemli değil dedin Yusuf hocam ama kliniklerin böyle farklı yöntemleri söylemesi de bi kafa karıştırmıyor değil.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 31 Ağustos 2026, 21:37:45 »
Abi ben klinik önermiyorum da gözünü seveyim macera arama.
Bir de neden yönteme bu kadar taktığını anlamadım. Bu şey gibi aşçı yemeği elektrikli ocakta değil de gazlı ocakta yapmış gibi bir şey. Sen o aşçının lezzetine güveniyorsan ocağın nasıl çalıştığının yemeğin nasıl piştiğinin önemi yok.

Yapman gereken forumdan düzgün bir merkez seçip (sakal ile çalışan bir yer olsa iyi olur) medikal tedavilerine uzun dönem devam etmek. Merkez alan hesabı yapar ve o alanı dolduracak cm^2 başına düşen greft sayısını hesaplar. Vertekse kadar alanı kapatmaya çalışırsın.

Bu arada birtek Türkiye'deki merkezlerde 5.000 greft bu kadar kolay telaffuz ediliyor. Elit doktorların ekimlerine bakıyorum max 4000 civarı :D

Bekir hocanın 3.500'ü geçen konusunu bulamadım.

Güncel konulara bak araştır kararını buraya yaz.
  • Yaşınız 30

fikomet

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 01 Eylül 2026, 11:19:07 »
Abi ben klinik önermiyorum da gözünü seveyim macera arama.
Bir de neden yönteme bu kadar taktığını anlamadım. Bu şey gibi aşçı yemeği elektrikli ocakta değil de gazlı ocakta yapmış gibi bir şey. Sen o aşçının lezzetine güveniyorsan ocağın nasıl çalıştığının yemeğin nasıl piştiğinin önemi yok.

Yapman gereken forumdan düzgün bir merkez seçip (sakal ile çalışan bir yer olsa iyi olur) medikal tedavilerine uzun dönem devam etmek. Merkez alan hesabı yapar ve o alanı dolduracak cm^2 başına düşen greft sayısını hesaplar. Vertekse kadar alanı kapatmaya çalışırsın.

Bu arada birtek Türkiye'deki merkezlerde 5.000 greft bu kadar kolay telaffuz ediliyor. Elit doktorların ekimlerine bakıyorum max 4000 civarı :D

Bekir hocanın 3.500'ü geçen konusunu bulamadım.

Güncel konulara bak araştır kararını buraya yaz.

Abi zaten kadın öyle bi saçmaladı ki, şakaklarıma da ekim yaptırmak istiyorum aslında dedim. bana şakaklarına 1500 erden 3000 greft gider eklemeyelim dedi, çıktım klinikten

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 02 Eylül 2026, 14:32:41 »
Açıklık geniş donör çok güçlü değil
Güçlendirmen gerek ekimle birlikte
Ahmet tosun ya da medeks ekerse asuman hanım
Büşra hanım

Bunları bir araştır
Global Moderator

hammut

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #12 : 03 Eylül 2026, 18:50:53 »
Çoğu merkez kabul etmez zor bir işlem Ahmet tosun - medeks asuman hair hintell doğru demiş
Ama Medeks bu açıklıklarda daha tecrübeli ve başarılı sonuçları oldukça yüksek

Facebook Twitter Instagram