Arkadaşlar herkese merhaba,
Öncelikle böyle bir sitenin ve topluluğun var olması gerçekten bizim için büyük bir şans. Açıkçası keşke ilk saç ekimimi yaptırmadan önce de burayı bilseydim diyorum. Bu sitenin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği olan kurucu üyelere ve bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşan herkese teşekkür etmek istiyorum.
Kısaca kendi sürecimden bahsedeyim, ardından sizlerin değerli yorumlarını ve fikirlerini almak isterim.
Ben 2015 yılının Kasım ayında, 26 yaşındayken Estecenter'da saç ekimi yaptırdım. Şu an 37 yaşındayım ve yaklaşık 11 yıl sonra ikinci bir saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum.
Son iki ay içerisinde yaklaşık 15-20 farklı merkez ve klinikle görüştüm. Açıkçası bu kadar çok yerle görüşünce insanın kafası daha da karışıyor. Çünkü hangi merkeze giderseniz gidin, doğal olarak herkes kendi yönteminin ve sisteminin daha avantajlı olduğunu anlatıyor.
Fiyat konusu da inanılmaz geniş bir aralıkta. Şu an görüştüğüm yerlerde fiyatlar yaklaşık 25.000 TL'den başlayıp 500.000 TL'ye, hatta daha da yüksek rakamlara kadar çıkıyor.
En uygun fiyat veren merkezler, kendi yerlerinin olduğunu, kira gibi yüksek giderleri olmadığını ve bu nedenle daha uygun fiyat verebildiklerini söylüyorlar. Daha yüksek fiyat isteyen klinikler ise kullandıkları teknoloji, ekip, doktor ve farklı yöntemleri öne çıkarıyor.
Örneğin görüştüğüm kliniklerden biri yaklaşık 450 bin TL civarında bir fiyat verdi ve robotik DHI sistemi kullandıklarını söyledi. Hem işlemin daha hızlı yapıldığını hem de greftlerin özel bir sistem içerisinde solüsyondan geçirilerek canlı kalma ihtimalinin artırıldığını anlattılar.
Orta fiyat seviyesindeki merkezlerde ise özellikle ekim tekniği konusunda ciddi fikir ayrılıkları var.
DHI yapan merkezlerin bir kısmı, FUE'nin daha eski bir sistem olduğunu ve DHI'ın daha avantajlı olduğunu söylüyor. FUE yapan bazı merkezler ise DHI'ın daha çok saçlarını tamamen kestirmek istemeyen kişiler için ortaya çıktığını ve yüksek greft sayılarında FUE kadar avantajlı olmadığını söylüyor.
İşin ilginç tarafı, hem FUE hem DHI yapan bazı merkezler FUE'yi önerirken, bazıları ise kesinlikle DHI yaptırmam gerektiğini söyledi.
Yani kısacası, FUE yapan DHI'ı eleştiriyor, DHI yapan da FUE'yi eleştiriyor. 😄
Bu kadar fazla merkez ve bu kadar farklı bilgi olunca insanın kafasının karışmaması gerçekten zor. Bu nedenle buradaki gerçek kullanıcı deneyimlerinin ve sizlerin yorumlarının benim için çok değerli olduğunu düşünüyorum.
Fotoğraflarımı da paylaşacağım. İkinci ekim konusunda; ekime uygun olup olmadığım, hangi tekniğin benim için daha mantıklı olacağı, saçların hangi bölgelere yoğunlaştırılması gerektiği, donör alanımın durumu gibi konularda sizlerin fikirlerine gerçekten açığım.
bu arada şunu da belirteyim 10 aydır minoksidil sprey ve 1mg finasterid kullanıyorum, düzensiz de olsa biotin ve xpecia tb kullanıyorum. son iki üç haftadır da dermastamp ekledim.
Özellikle şu konularda yorumlarınızı çok merak ediyorum:
Sizce ikinci saç ekimi için uygun bir aday mıyım?
Donör bölgemden tahmini olarak kaç greft daha alınabilir?
Sakal bölgesinden destek alınması mantıklı olur mu, olursa yaklaşık ne kadar greft kullanılabilir?
İkinci ekimde FUE mi, DHI mı benim durumum için daha mantıklı?
Ön saç çizgisi, ön bölge ve orta alan arasında nasıl bir greft dağılımı yapılmalı?
Klinik seçiminde özellikle nelere dikkat etmeliyim?
Açıkçası hem klinik seçimi konusunda hem de teknik konusunda oldukça kararsızım. Bu yüzden burada daha önce ekim yaptırmış, ikinci ekim sürecinden geçmiş veya konu hakkında tecrübesi olan arkadaşların yorumları benim için gerçekten çok değerli.
Saç dökülmesi problemi yaşayan arkadaşlar beni anlayacaktır; insanı zaman zaman gerçekten yıpratan bir süreç olabiliyor. Bu konuda benimle empati kurarak, bildiğiniz ve tecrübe ettiğiniz şeyleri paylaşırsanız gerçekten çok mutlu olurum.
Şimdiden zaman ayırıp yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.
İlk ekim tarihi: Kasım 2015
İlk ekim yapılan klinik: Estecenter
İlk ekim yaşı: 26
Şu an düşündüğüm: İkinci saç ekimi