Gönderen Konu: İncelmiş saçlar saç ekiminde tamamen dökülür mü  (Okunma sayısı 408 defa)

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
Ynt: İncelmiş saçlar saç ekiminde tamamen dökülür mü
« Yanıtla #1 : 31 Ağustos 2026, 12:52:04 »
Dostum merhaba,

Bence burada asıl dikkat edilmesi gereken nokta, ön bölgede tamamen açılmış bir alan olmaması; mevcut saçların oldukça incelmiş ve minyatürize olmuş görünmesi. Bu tarz bir alana direkt FUE yapmak yerine mevcut saçların durumu ve dökülmenin seyri mutlaka değerlendirilmelidir. Çünkü ekim yapılırken mevcut ince saçlarda travmaya bağlı shock loss riski var; bunların bir kısmı geçici olarak dökülebilse de, zaten çok zayıflamış saçlarda kalıcı kayıp ihtimali de göz ardı edilmemeli.

O yüzden “Asuman Hair ekim yaparsa kesin başarılı olur mu?” sorusuna fotoğrafa bakarak net evet demek bana doğru gelmiyor. Ekim teknik olarak başarılı olsa bile, şu an bölgede bulunan ince saçlar ilerleyen yıllarda dökülmeye devam ederse ekilen saçların arasında tekrar seyrek görüntü oluşabilir. Bana göre önce mevcut saçın ne durumda olduğunu, dökülmenin devam edip etmediğini değerlendirmek daha mantıklı. Ondan sonra gerçekten ihtiyaç olan bölgeye, mevcut saçları mümkün olduğunca koruyacak şekilde ekim planlanmalı.

Defend Kebab

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2026, 13:07:53 »
Dökülme yok denecek kadar az şuanda, fue yaklaşık 10-20% kadar ekim sonrası fire verebiliyor deniliyor ekim öncesi belki kökleri güçlendirme adına minoxidil prp ile gidilebilir mi? Asumanhair direkt olarak fue 3500 önerdi ancak durum ile ilgili yüzyüze konuşacağım. Dhi yöntemiyle farklı bir klinik mi düşünmeliyim?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 31 Ağustos 2026, 13:17:24 »
Finasteride dışında mevcut saçlarını uzun vadede koruyacak ve incelmiş saçları kalınlaştıracak başka bir tedavi yok.

Eğer o saçlar belli bir oranın altında incelirse (Koray hoca %50 diyor) sonsuza kadar kurtarılamaz.

Arkayı görmüyorum ama şuan ekim adayı değilsin.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Defend Kebab

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 31 Ağustos 2026, 13:37:39 »
Hairline mı aşağıya çekmek ve şakak ön bölgedeki boşluklarımı kapatmak istiyorum şuan özellikle incelmiş saçlarımdan ötürü saçım çok seyrek gözüküyor

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 31 Ağustos 2026, 13:42:19 »
Başkan Ben Fue ile ektirdim on bölgede ekim yapılan alanın arkasındaki zayıflamış saç tellerinde aralarda azalma gördüm dokulmus yani  .Tekrardan bu saçlar çıkar mı bilmiyorum.
  • Ekim Tarihi: 29-30 Haziran 2026
  • Ekim Merkezi ismi DR.BEKİR BEK
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)
Saç Ekimi Konum Dr. Bekir BEK 3371 Greft ANKARA
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41389.0

Defend Kebab

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 31 Ağustos 2026, 13:52:33 »
Başkan Ben Fue ile ektirdim on bölgede ekim yapılan alanın arkasındaki zayıflamış saç tellerinde aralarda azalma gördüm dokulmus yani  .Tekrardan bu saçlar çıkar mı bilmiyorum.

Doktor bu konuda bir bilgilendirme yaptı mı? Seyrelme ciddi boyutta mı yoksa göze çarpmayacak derecede mi sonrasında finastride başladınız mı?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 31 Ağustos 2026, 14:24:52 »
Çizgini öne aldın arka dökülmeye devam edince nasıl bir görüntü çıkacak sence?
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 31 Ağustos 2026, 15:45:16 »
Doktor bu konuda bir bilgilendirme yaptı mı? Seyrelme ciddi boyutta mı yoksa göze çarpmayacak derecede mi sonrasında finastride başladınız mı?

Bu ay içinde görüşeceğiz doktorla seyrelme biraz saç aralarında oldu İnşallah geri çıkar travmadan kaynaklı olabilir. Finasterid konusunda ben doktor değilim tavsiye veremem. Minoxidil sprey kullanıyorum
Hakkınızda hayırlısı olsun
  • Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi AGA-E Tablet Solgar Biotin 5000 Orzax D3K2 Damla Orzax B12 Dilaltı Sprey Nutraxin Omega 3 Solgar Folik Asit Orzax Magnezyum 3 lü Etki, Solgar İron 17 Demir.Bol su ile içiyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız zararlı olabilir.(Minoxidil Sprey)

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 31 Ağustos 2026, 15:49:26 »
Çizgini öne aldın arka dökülmeye devam edince nasıl bir görüntü çıkacak sence?

Ben çizgiyi öne almadım. Şakaklar yandan çok açıktı on saç çizgisi de geirlemisti. Olması gereken doğal konumundan biraz geriden  çekildi çizgi alın büyük.

Arkadaki saçlar açılırsa sakal vücut kılı gibi tüyleri kapaticilik olsun diye donorden biraz sacla ektirebilirsin saçlar uzun takildimmi her türlü kapatır

Sakin finasterid felan deme bu ilacı kullanan evlenince napacak cinsel ilişkiye girmek için ilacı bırakıp  6 ay mi bekleyecek ? 6 ayda kazandığı saçlarin belirli kısmı dökülür.

• Greft Miktarı 3371
  • Yaşınız 33

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 31 Ağustos 2026, 16:03:57 »
Doğru diyorsun dünyada fin kullanan herkes bekar ve papa gibi takılıyor :D
  • Yaşınız 30

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #11 : 31 Ağustos 2026, 16:07:39 »
Dostum merhaba,

Hairline'ı öne almak ve şakakları kapatmak istemeni anlıyorum ama fotoğrafta benim dikkatimi çeken asıl konu, o bölgede hâlâ ciddi miktarda mevcut saç olması ve bu saçların belirgin şekilde incelmiş görünmesi.

Burada FUE mi DHI mı sorusundan önce, mevcut saçların ne kadarının korunabilir durumda olduğu daha önemli. DHI yapılınca mevcut saçlar korunur, FUE yapılınca dökülür gibi bir durum yok. İki teknikte de mevcut minyatürize saçlara müdahale edildiğinde shock loss riski olabilir. Ayrıca “ekim sonrası %10-20 fire olur” şeklinde düşünmemek lazım. Ekilen greftlerin fire vermesi ayrı konu, mevcut ince saçların ekim travması nedeniyle zarar görmesi ayrı konu. Senin durumunda asıl mesele mevcut saçların ileride ne kadar korunacağı.

Dökülmen şu an çok azsa bu olumlu. Fakat yine de 3500 grefti hemen yaptırmadan önce mevcut saçların trikoskopik olarak değerlendirilmesini ve özellikle şakak/hairline bölgesinde gerçekten kaç greftlik boşluk olduğunu netleştirmelerini isterdim. Çünkü mevcut ince saçların üzerine yoğun bir ekim yapmak yerine, ihtiyaca göre daha konservatif bir plan daha mantıklı olabilir.

Minoxidil veya PRP konusunda da bunları ekim öncesi “saçları kesin güçlendirir ve ekimde fireyi önler” şeklinde düşünme. Bazı kişilerde fayda görülebilir ama altta yatan genetik dökülmeyi ortadan kaldıran veya ekimi garanti altına alan tedaviler değiller. Bu durumda kullanımları doktor kontrolünde yapmak daha doğru olacaktır.

Defend Kebab

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 02 Eylül 2026, 15:21:23 »
Serkan aygın 3000 greft asuman hair 3500 greft gibi bir şey çıkardı, zayıf olan saçlar dökülecek gibi düşünülüp yoğunlaştırılması tavsiye edildi bu noktada klinik tercihim nasıl olmalı fiyatı aşağı yukarı iki klinikte aynı

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 02 Eylül 2026, 17:49:23 »
HAYIR YANLIŞ TAVSİYE. Zayıf saçları dökülecek olarak düşünüp donör kapasitenin 3 de 1'ini bu yaşta harcama.

Medikal tedaviyle o saçları kurtarmaya çalış hemen umudun kesme saçlarından. Cerrahi son seçenek olmalı hatta bu yaşta olmamalı bile.

Eğer fin kullanmazsan ve ekimi yaparsan önde saçların olur ama zamanla gerisi dökülür ve önde 3000 greftlik şerit ve arkası ıssız vadi kalır. Lütfen geleceğini düşün.

Örneklerdeki gibi olursun.

İşin artık klinik kısmına karışmıyorum.
  • Yaşınız 30

Defend Kebab

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 02 Eylül 2026, 19:07:42 »
Ekim sonrası fin zaten kullanacağım, burada sormak istediğim ekimin getireceği travma stres o saçları kalıcı olarak döker mi ancak dhi ile ekimde çok düşük oranlarda kayıp olduğu yazıyor ekim sonrası zaten tedaviyle devam edeceğim

Facebook Twitter Instagram