Merhaba arkadaşlar, Uzun zamandır saç dökülmesi problemi yaşayan ve bir süredir saç ekimi yaptırmayı düşünen biri olarak sonunda ben de bu sürece girdim. Burada birçok kişinin konusunu okuyup karar aşamasında fikir edindiğim için, ben de kendi sürecimi mümkün olduğunca detaylı şekilde paylaşmak istedim. Hem benim gibi saç ekimi araştıranlara fikir olması hem de ilerleyen aylarda kendi sonucumu takip edebilmek için bu konuyu açıyorum.
Ekim öncesi Saçlarımın özellikle ön ve üst bölgelerinde seyrelme olduğu için bir süredir saç ekimini ciddi şekilde düşünüyordum. Açıkçası karar vermek benim için çok kolay olmadı. Forumları, sonuçları ve insanların deneyimlerini uzun uzun inceledim. Sonunda Medeks’te karar kıldım. Yaklaşık 5000 greft ekildi. Elif hanım kanalları açtı devamında desmin hanım ve Necla hanım ekimi gerçekleştirdi çok yardımcı oldular sohbetleri çok hoştu. Operasyon 7-8 saat sürdü. Açıkçası uzun bir süreçti bel boyun ağrıları yorucu oluyor. Akşam eve geldiğimde ise maalesef büyük bir talihsizlik yaşadım. Tansiyonum düştü ve baygınlık geçirdim. Bayılma sırasında kafamı pervaza çarptım ve ekim yapılan bölgede kanama meydana geldi. Doğal olarak o an benim için oldukça stresli bir durumdu; bazı greftlerin de çıktığını fark ettim. Hemen Gökhan Bey ile iletişime geçtim. Kendisi merkeze gelmem gerektiğini söyledi. Akşam saatinde olmasına rağmen evinden kalkıp merkeze geldi ve bizzat ilgilendi. Öncelikle kanayan bölge temizlendi, ardından darbe alan bölgeye müdahale edilerek yaklaşık 40–50 yeni kök alınarak eksilen greftlerin yerine ekimi yapıldı ve bölge düzeltildi. Burada ayrıca bir parantez açmak istiyorum: Gökhan abiye buradan tekrar teşekkür ederim. O anki hızlı müdahalesi benim için gerçekten çok önemliydi. Zamanında müdahale sayesinde hem bölgeyi toparladık hem de ileride revizyon gerektirebilecek bir durumun önüne geçilmiş oldu. Açıkçası böyle bir olaydan sonra “acaba ekim bozuldu mu, tekrar işlem mi gerekecek?” gibi psikolojik olarak oldukça yıpratıcı bir sürece girmekten de kurtulmuş oldum. O gece yaşananlar benim açımdan gerçekten talihsiz bir başlangıçtı ama ekibin hızlı müdahalesi sayesinde süreci yeniden kontrol altına aldık. Medekse gönül rahatlığıyla güvenebilirsiniz.
Benim için şu ana kadar en yorucu kısım açıkçası donör bölge oldu. Ekim bölgesinden ziyade donör taraftaki ağrı ve hassasiyet zaman zaman daha fazla rahatsız etti. Özellikle sabah uyandığımda donör bölgede ağrı hissediyorum. Gün içerisinde azalıyor. Orada da kabuklanmalar mevcut. Yıkama yaptıktan sonra bölgenin temizlenmesi ve rahatlaması gerçekten iyi geliyor. Şu an hâlâ hassasiyet ve ağrı var ama gün geçtikçe azalmasını bekliyorum. Sigara konusu Bu da benim için ayrı bir mücadele oldu. 5. Gündeyim henüz içmedim. Şu anki durum süreci doğru geçirmek ve sonucu beklemek.
Sizlerin görüş ve önerilerinize merak ediyorum. Ekim bölgesinde ön tarafta bir alanda sarı bir alan dikkatimi çekti önemli bir durum mu sizce ?
5.Gün fotoğraflarını ekledim