Gönderen Konu: 5 6 ayda aninden seyrekleşme  (Okunma sayısı 351 defa)

Fshasaj

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
5 6 ayda aninden seyrekleşme
« : 31 Ağustos 2026, 21:42:27 »
herkese iyi günler 5 6 senedir süren saç dökülmem var bundan iki sene öncesine kadar duşta 5 6  tel dökülme varken 2 senede dökülmem baya arttı son 5 6 ayda ise duşa girdiğimde 30 40 tel görüyorum  bu süreçte hızlı kilo verdim yaklaşık 15 kilo ameliyat olma durumum vs oldu bunlarda etkiledi saçlarımda genel olarak tepe ve yanlardan dökülme şekli var tepede her taraftan dökülüyor ve inceliyor saçlar  4 5 ayda ise iyice agresifleşti  il foto 2 sene öncesine ait 2 foto  8 ay öncesine son iki foto bu ay çekildeğim fotograflar kan testlerim normal genel olarak iyi sadece d vitaminim  biraz düşüktü oda yükseldi neyden olabilir aga mı yoksa telegon mi iki aydır xpecia kullanıyorum  proscara başlayalı 10 gün oldu tavsiye verirmsiniz  yaşım 25

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 5 6 ayda aninden seyrekleşme
« Yanıtla #1 : 31 Ağustos 2026, 21:49:59 »
Resimlerden net bir şey anlaşılmıyor verteks vs. minyatürizasyon varsa AGA'dır zaten fin başlamışsın daha yapacağın bir şey yok.
TE şüphesi varsa fin hiçbir şey yapmaz ki zaten TE geçicidir. TE ile kaybettiklerin geri gelir. AGA ise gelmez.
Şüphen varsa AGA teşhisi için dermatoloğa gidebilirsin. AGA yoksa boşa fin kullanma.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Fshasaj

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2026, 21:56:14 »
hocam tepe bölgenin her tarafında  gidiyor şuan genel olarak incelme ve hacim kaybı var  te olabilir mi  t.e ye fin kullansam bir zararı olur mu

Badbed

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 31 Ağustos 2026, 22:08:36 »
herkese iyi günler 5 6 senedir süren saç dökülmem var bundan iki sene öncesine kadar duşta 5 6  tel dökülme varken 2 senede dökülmem baya arttı son 5 6 ayda ise duşa girdiğimde 30 40 tel görüyorum  bu süreçte hızlı kilo verdim yaklaşık 15 kilo ameliyat olma durumum vs oldu bunlarda etkiledi saçlarımda genel olarak tepe ve yanlardan dökülme şekli var tepede her taraftan dökülüyor ve inceliyor saçlar  4 5 ayda ise iyice agresifleşti  il foto 2 sene öncesine ait 2 foto  8 ay öncesine son iki foto bu ay çekildeğim fotograflar kan testlerim normal genel olarak iyi sadece d vitaminim  biraz düşüktü oda yükseldi neyden olabilir aga mı yoksa telegon mi iki aydır xpecia kullanıyorum  proscara başlayalı 10 gün oldu tavsiye verirmsiniz  yaşım 25

reis maalesef 30 lara doğru baya saçların azalacak gibi duruyor

Fshasaj

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
« Yanıtla #4 : 31 Ağustos 2026, 23:08:06 »
hocam neyden dolayı olabilir bu nasıl önlem alabililirz

Badbed

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 31 Ağustos 2026, 23:41:15 »
hocam neyden dolayı olabilir bu nasıl önlem alabililirz

ektirirsin sonra dert etme

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 31 Ağustos 2026, 23:48:41 »
kafanın arkasında sonsuza kadar iz kalan bir cerrahiyi yaptırmadan önce medikallerle saçlarını korumaya çalışmayı değerlendir bence.

Neyi anlamadığını anlamadım eğer aga varsa (cildiyeyr git teşhis için) fin tek çözüm zaten kullanıyorsun sorun yok yani.

• Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

AGAdüşmanı

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 01 Eylül 2026, 01:16:50 »
Öncelikle geçmiş olsun
Ne ameliyatı olduğun çok önemli ki anlattığına göre kuvvetle muhtemel ameliyattan kaynaklı oluşan TE yaşıyorsun bazı ameliyatlardan sonra erkeklerde belirgin saç dökülmesi görülebilir. Bunun temel nedeni çoğunlukla telogen effluvium (TE) yani ağır fiziksel stres sonrası saçların dinlenme fazına topluca geçmesidir
Ki sen 15 kg vermişsin bu ciddi bir durum saçlar için.

Naçizane tavsiyem iyi bir doktora görün ve ameliyat geçmişini anlat. Beslenmene eski sağlığına kavuşmana özen göster bunu yaparsan saçlarında geri gelir.
30-40 tel saç dökülmesi hiçbir şey endişelenme
Agresif saç dökülmesinde günlük 300 tele kadar dökülmeler yaşıyor insanlar.

AGAdüşmanı

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 01 Eylül 2026, 01:22:45 »
Ama şunu da söylemeden geçmeyelim
Genetik yapını bilmiyorum ailende belki kel vardır
Hafif seyreden bir AGA'nda vardır buna ameliyat sonrası TE de eşlik edince ikisini bir arada da yaşıyor olabilirsin.
TE geçicidir ama önlem almazsan kronikleşir.
Bunun içinde TE yi tetikleyeni bulman gerekir buda senin yazdıklarına istinaden benim yorumum geçirdiğin ameliyat ve verdiğin kgdir.
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2026, 15:15:42 Gönderen: AGAdüşmanı »

Fshasaj

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
« Yanıtla #9 : 01 Eylül 2026, 02:41:23 »
Çapraz bağ ameliyatı oldum ondan dolayı beslenmem baya kötü oldu dikkat etmedim eski düzenşmr dönersem te düzelir mi acaba. Bir anda yaşadım çünkü duşta ve normalde baya bi saç elime geliyor  dökülme 4-5 aydır sürmesi normal mi

AGAdüşmanı

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 01 Eylül 2026, 15:10:43 »
Tekrardan geçmiş olsun yazdıklarına istinaden yazıyorum hareket kısıtlılığı yaşamışsın vücudun stresede girmiş yeme içmen bozulmuş kilo vermişsin ayrıca bu süreç içinde
 ameliyatın kendisine ek olarak ağrı enfeksiyon ateş beslenme bozukluğu hızlı kilo kaybı veya ameliyat sonrası yoğun stres gibi durumlarda da TE olması mümkündür ki sende bu tabloya gerçekten çok benzer.

Ama yinede altını çizerek söylüyorum aynı anda hem TE hem AGA olabilirsin ama AGAn agresif değildir bunu çoğu zaman fark etmemiş bile olabilirsin şimdi TE de eşlik edince birden ne oluyor demeye başladın doğal olarak.
Bir hekime görün ve tanı al TE yönetilebilir
Strese girme korkma saçlar dökülünce yok olmuyor bu bir süreç ve en önemlisi doğru zaman da doğru tedavi

Eğer doğru zamanda saçlarına müdahale edersen uzun yıllar seninle kalır. En azından dökülme kontrol altına alınır.
Kellik saç dökülmesi problemi değildir dökülen saçın yerine zamanla yavaş yavaş incelen saçın belli bir süre sonra çıkmamasıdır veya aşırı ince olup görünmemesidir.

Dökülenden ziyade saç çıkışı var mı yok mu o çok daha önemlidir

AGAdüşmanı

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 01 Eylül 2026, 15:14:38 »
Çapraz bağ ameliyatı oldum ondan dolayı beslenmem baya kötü oldu dikkat etmedim eski düzenşmr dönersem te düzelir mi acaba. Bir anda yaşadım çünkü duşta ve normalde baya bi saç elime geliyor  dökülme 4-5 aydır sürmesi normal mi

Evet TE de bu süre mümkün ve normal çünkü problem çözülmediği sürece devam edebilir
Önemli olan beslenmene ve eski sağlığına kavuştuktan sonra dökülmenin yavaş yavaş artık azalmasıdır ki buda TE olduğunu doğrular.

Fshasaj

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
« Yanıtla #12 : 01 Eylül 2026, 15:32:03 »
Tekrardan geçmiş olsun yazdıklarına istinaden yazıyorum hareket kısıtlılığı yaşamışsın vücudun stresede girmiş yeme içmen bozulmuş kilo vermişsin ayrıca bu süreç içinde
 ameliyatın kendisine ek olarak ağrı enfeksiyon ateş beslenme bozukluğu hızlı kilo kaybı veya ameliyat sonrası yoğun stres gibi durumlarda da TE olması mümkündür ki sende bu tabloya gerçekten çok benzer.

Ama yinede altını çizerek söylüyorum aynı anda hem TE hem AGA olabilirsin ama AGAn agresif değildir bunu çoğu zaman fark etmemiş bile olabilirsin şimdi TE de eşlik edince birden ne oluyor demeye başladın doğal olarak.
Bir hekime görün ve tanı al TE yönetilebilir
Strese girme korkma saçlar dökülünce yok olmuyor bu bir süreç ve en önemlisi doğru zaman da doğru tedavi

Eğer doğru zamanda saçlarına müdahale edersen uzun yıllar seninle kalır. En azından dökülme kontrol altına alınır.
Kellik saç dökülmesi problemi değildir dökülen saçın yerine zamanla yavaş yavaş incelen saçın belli bir süre sonra çıkmamasıdır veya aşırı ince olup görünmemesidir.

Dökülenden ziyade saç çıkışı var mı yok mu o çok daha önemlidir

hocam peki bunun tedavisi nedir tam olarak ne yapabilirim te süreci 5 6 ay sürer mi

Facebook Twitter Instagram