Dostlar selam,
Yarın doktora gidip finasterid için hormon değerlerim ve kan değerlerimi ölçtüreceğim, sonrasında günde 1 mg olacak şekilde finasterid kullanacağım.
Kan değerlerim, saçlarım, ilaç serüvenimi burada paylaşmayı planlıyorum, hem kendim için bir günlük tarzı hem de merak eden insanlar için bir konu olmuş olacak.
Yalnız merak ettiğim bir konu var, finasterid dökülen saçı tekrar çıkarır mı?
Bazı konularda çok fazla finasteridin saç korumaya yönelik bir ilaç olduğundan bahsedilmiş ama mucize sonuçlar da görmedim değil benim için önemli olan şakaklarımın ön saç çizgisine yetişip yetişemeyeceği, yani finasterid eğer orada dökülen saçları yeniden çıkaramıyorsa ufak da olsa traşsız ekim düşüneceğim. Ancak öncesinde tabii medikal sürecimi takip edip burada paylaşacağım.
Gün 1
3.09.2026 18:50
Kan tahlillerimi yaptırdım. Sonuçları geldiği zaman buradan paylaşacağım
Finasterid : proscar hap 4e bölerek aldım. 1.25MG olmasını tahmin ediyorum. Ek olarak hap 5MG olsa da içeriğin hapa eşit dağıldığına dair bir veri yok ancak bu şekilde kullanıp sonuç alanlar da var. 1MG versiyonunu bulursam satın alacağım ancak şu an için proscar ile tedaviye başlıyorum.
Gün 2
4.09.2026 19:40
Finasterid için hassas tartı aldım ama özkütle denen şeyi unuttum sanırıım bu yüzden ölçmedi
Gene 4e böldüm ve 4e böldüğüm parçalardan birinden biraz daha kırdım yani 1grama eşitlemeye çalıştım
Aklıma bir teori geldi
5mg olanları böldüğümüzde stabil bir oranı tutturmamız zor olduğu için hormon dalgalanmaları yaşanıyor olabilir, belki de yan etki görenler 1mg olan versiyonunu denerse daha az etkilenir. Dutasterid 0.5mg haftada 1 alınıp ulaşılabilir olması ve yan etkilerinin de daha az görülüyor olması (özellikle proscar kullananlara göre) buna işaret ediyor olabilir.
Her neyse eğer bulabilirsem 1mg olan versiyonunu alacağım ancak şimdilik böyle devam
Spermde %10 oranında bir sıvılaşma vardı
Hafif libido artışı
Ek olarak burayı gün gün değil de ay ay veya hafta hafta veyahut önemli bir gelişme oldukça örneğin 120 günde saç değişimi gibi güncellemeye karar verdim
çünkü bunu kafaya takmak istemiyorum
Şimdilik bu kadar sağlıcakla