Arkadaşlar merhaba,
Uzun bi araştırma sonucu nihayet dün saç ekimimi gerçekleştirdim.
Detaylara geçmeden bu platformun oluşmasında emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Saç ekim kararı, merkez seçimi ve sürecin nasıl işlemesi gerektiği gibi şeyler ile ilgili endişelerimi gidermeme yardımcı oldunuz.
Yaklaşık 14 saatlik bi uçak yolculuğundan sonra merkezin aracı tarafından 17 ekimde havaalanından alınıp kliniğe bırakıldım.
Bana öncesinde Serkan beyle görüşüceğim söylenmişti ama Emir Ali adında bi doktor gelip çizigiyi çekerek 5 dakika bile durmadan ayrıldı. İstersem Cumartesi’ye kadar bekleyip görüşmeyi Serkan hocayla yapabileceğimi sordular ama maalesef yurtdışından geldiğim için bekleyecek vaktim yoktu.
Ertesi sabah yine otelden alınıp kliniğe götürüldüm. Burada gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra ekimin yapılacağı odaya gittik. Sonrası malum:)
Operasyon yaklaşık 8 buçuk saat sürdü. 4800 greftin 800’ü sakaldan alındı. 3400 ön bölge, 1200 tepe ve 100 her bir şakağa. Ağrı vardı ama dayanılmaz değildi.
Takviye olarak zaten 3.5 yıldır Minoxidil foam kullanıyorum ve bundan sonra da devam etmeyi düşünüyorum. Belki bi süre biotin alabilirim. Bunların dışında zaten sağlıklı beslenen, düzenli spor, vs. yapan biriyim.
Genel olarak süreçten memnun kaldım. Tüm çalışanlar kendinizi rahat hissetmeniz için ellerinden geleni yapıyorlar. Tek eleştirim ilk iletişime geçtiğim danışmanlar için olabilir. Süreç ile ilgili genel bilgiye sahipler ama spesifik bi soru sorulunca afallamaya başlıyorlar ve merkeze direk ulaşabileceğim bi numaranın olmaması biraz zorlaştırdı işleri diyebilirim. Ayrıca görüşme Serkan hocayla yapılacak şekilde teyit edilmişken başka bi doktorun gelmesi biraz canımı sıktı açıkçası.