Gönderen Konu: EsteprohealthClinic 5000 Greftlik Ekim 23.11.2024  (Okunma sayısı 5512 defa)

İstanbullu1905

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: EsteprohealthClinic 5000 Greftlik Ekim 23.11.2024
« Yanıtla #76 : 06 Nisan 2025, 15:12:18 »

Hindistan da genetik saç dökülmesini tedavi eden biri çıkmış piyasaya herkese iyi geliyor yaptığı tedavi
Hindistan'da yaşayan Türkler var ise kullanan varmı bu adamın serumunu

Dışarıda çektirdim 134. Gün

aragon006

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #77 : 06 Nisan 2025, 15:27:42 »
Reis ön hatti çok sık yapmamışlar gibi . Biraz tel tel bir görüntü var

İstanbullu1905

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #78 : 06 Nisan 2025, 16:17:05 »
Reis ön hatti çok sık yapmamışlar gibi . Biraz tel tel bir görüntü var

Sıkı yaptı ancak böyle çıktı
hatta kendim söyledim çok sıkı olsun diye ekimden önce
zaten 1 ekim daha yaptıracam şuanda güzel gidiyor 133 güne göre
 ince telli bide saçım

aragon006

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #79 : 06 Nisan 2025, 16:20:29 »
Attığınız fotolar net değil . Doğru ışıkta tepeden atın . Saçın bütününe göre yorum yapmak gerekir

İstanbullu1905

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #80 : 06 Nisan 2025, 16:52:34 »
Attığınız fotolar net değil . Doğru ışıkta tepeden atın . Saçın bütününe göre yorum yapmak gerekir

Instagram dmrlcihan bana yaz video atayım daha sağlıklı olur

aragon006

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #81 : 06 Nisan 2025, 16:53:54 »
İnsta yok reis

İstanbullu1905

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #82 : 06 Nisan 2025, 17:08:56 »
İnsta yok reis

Tamam foruma video aticam bide tedavime

D vitamini çinko biotin tableti aldım kullanıyorum dökülmeyi azda olsa azaltır ise yazıcam buraya günlük ortalama 10 tane dökülüyor şuanda

aragon006

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #83 : 06 Nisan 2025, 17:20:03 »
Eğer cinkoyu gereğinden fazla alırsan yani (30 mg) saçı döker . Çünkü çinko çok alindıgında vücuttaki bakırı emer , azaltır
Bakır azlığı ise saç dökülmesi, saç beyazlamasına sebep olur . Bu yüzden çinko kullaniyorsanız mutlaka bakır da kullanın . Bunlar birlikte kullanılır ,kimse koca forumda bunu söylememis
Eğer xpecia kullaniyorsanda , gidip biotin ayrıca alıp kullanma gerek yok içinde yeterli miktarı var ,fazlasının faydası yok

İstanbullu1905

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #84 : 07 Nisan 2025, 00:07:54 »
Eğer cinkoyu gereğinden fazla alırsan yani (30 mg) saçı döker . Çünkü çinko çok alindıgında vücuttaki bakırı emer , azaltır
Bakır azlığı ise saç dökülmesi, saç beyazlamasına sebep olur . Bu yüzden çinko kullaniyorsanız mutlaka bakır da kullanın . Bunlar birlikte kullanılır ,kimse koca forumda bunu söylememis
Eğer xpecia kullaniyorsanda , gidip biotin ayrıca alıp kullanma gerek yok içinde yeterli miktarı var ,fazlasının faydası yok

Saç Videomu yükledim dostlar 135 günüm ayrıca saçım ince telli bunuda göz önünde bulundurun

2.seans daha yaptıracağim o zaman komple kapanır

Ayrıca Çjnkonun ve D vitamini etkilerini hemen göstermeye başladı dostlar günlük dökülme daha az şuanda karmaşık tablet alacağınıza tek bir markanın vitaminini alın benden size tavsiye

Ayrıca ekimden sonra ilk yıkama yapıldıktan sonra günde 2 kez köpükle nemlendirin saçları çoğu kişi yapmıyor bu çok büyük eksiklik bilginiz olsun saçın nemli olması gerekiyor
« Son Düzenleme: 09 Nisan 2025, 20:31:09 Gönderen: İstanbullu1905 »

İstanbullu1905

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #85 : 07 Nisan 2025, 02:59:57 »

Saç Videomu yükledim dostlar 135 günüm ayrıca saçım ince telli bunuda göz önünde bulundurun

2.seans daha yaptıracağim o zaman komple kapanır

Ayrıca Çjnkonun ve D vitamini etkilerini hemen göstermeye başladı dostlar günlük dökülme daha az şuanda karmaşık tablet alacağınıza tek bir markanın vitaminini alın benden size tavsiye

Ayrıca ekimden sonra ilk yıkama yapıldıktan sonra günde 2 kez köpükle nemlendirin saçları çoğu kişi yapmıyor bu çok büyük eksiklik bilginiz olsun saçın nemli olması gerekiyor

Saç sağlığı üzerine yapılan bilimsel çalışmalar, özellikle bazı vitamin ve minerallerin saç büyümesi ve dökülmeyi önleme üzerindeki etkilerini açıkça ortaya koymuştur. Yabancı kaynaklı, saygın çalışmalarda en çok öne çıkan ve kanıtlanmış etkileri olan vitamin ve mineraller şunlardır:

---

1. Biotin (B7 Vitamini)

Etki: Keratin üretimini destekler, saç dökülmesini azaltabilir.

Bilimsel Kanıt: 2017’de Skin Appendage Disorders dergisinde yayımlanan bir derlemede, biotin eksikliği olan bireylerde takviyenin saç sağlığını iyileştirdiği gösterilmiştir.

Kaynak Doktorlar: Dr. Wilma Bergfeld (Cleveland Clinic dermatoloğu)

---

2. Vitamin D

Etki: Eksikliği saç dökülmesine (özellikle telogen effluvium ve alopesi areata) neden olabilir.

Bilimsel Kanıt: 2013’te Skin Pharmacology and Physiology dergisinde yayınlanan bir çalışmada, düşük D vitamini seviyeleri ile saç dökülmesi arasında ilişki bulundu.

Kaynak: Harvard Health, Mayo Clinic

---

3. Vitamin E

Etki: Antioksidan etkisiyle saç derisini korur, kan dolaşımını artırır.

Bilimsel Kanıt: Tropical Life Sciences Research (2010) dergisinde, 8 ay boyunca E vitamini alan kişilerde %34.5 oranında saç artışı gözlenmiştir.

Doktorlar: Dr. Debra Jaliman (Mount Sinai)

---

4. Demir

Etki: Demir eksikliği kadınlarda yaygın saç dökülmesine neden olabilir.

Bilimsel Kanıt: Journal of the American Academy of Dermatology’de (2006) yayımlanan bir araştırma, demir eksikliği ile saç dökülmesi arasında güçlü bir bağlantı bulmuştur.

Doktorlar: Dr. Elise Olsen (Duke University)

---

5. Çinko

Etki: Saç folikül sağlığı için kritik, eksikliği dökülmeye yol açar.

Bilimsel Kanıt: 2013 tarihli bir Annals of Dermatology çalışması, alopesi hastalarında düşük çinko seviyeleri tespit etti.

Doktorlar: Dr. Antonella Tosti (University of Miami)

---

Eğer istersen bu vitaminlerle ilgili en güncel makaleleri, hangi markalarla çalışıldığı ya da hangi dozların kullanıldığı gibi detaylı verileri de araştırabilirim. Devam edelim mi?

« Son Düzenleme: 09 Nisan 2025, 20:31:40 Gönderen: İstanbullu1905 »

aragon006

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #86 : 07 Nisan 2025, 07:49:46 »
Dostum sana çinko ve bakırın birlikte kullanilması gerektiğini söylüyorum bide bunu araştır , yabancı kaynaklarda var , saçını nemlendirmekten çok daha önemli ;)

İstanbullu1905

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #87 : 07 Nisan 2025, 08:17:14 »
Dostum sana çinko ve bakırın birlikte kullanilması gerektiğini söylüyorum bide bunu araştır , yabancı kaynaklarda var , saçını nemlendirmekten çok daha önemli ;)

Biliyorum da ben her vitamini koyan ureticilere güvenmiyorum çok kullandığım için
Bide çinko bütün firmalar 50 mg kullanmış daha az seviye koyan yok mecburen aldım ilacabak.com sitesinden incele istersen

İstanbullu1905

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #88 : 08 Nisan 2025, 22:23:35 »

Saç sağlığı üzerine yapılan bilimsel çalışmalar, özellikle bazı vitamin ve minerallerin saç büyümesi ve dökülmeyi önleme üzerindeki etkilerini açıkça ortaya koymuştur. Yabancı kaynaklı, saygın çalışmalarda en çok öne çıkan ve kanıtlanmış etkileri olan vitamin ve mineraller şunlardır:

---

1. Biotin (B7 Vitamini)

Etki: Keratin üretimini destekler, saç dökülmesini azaltabilir.

Bilimsel Kanıt: 2017’de Skin Appendage Disorders dergisinde yayımlanan bir derlemede, biotin eksikliği olan bireylerde takviyenin saç sağlığını iyileştirdiği gösterilmiştir.

Kaynak Doktorlar: Dr. Wilma Bergfeld (Cleveland Clinic dermatoloğu)

---

2. Vitamin D

Etki: Eksikliği saç dökülmesine (özellikle telogen effluvium ve alopesi areata) neden olabilir.

Bilimsel Kanıt: 2013’te Skin Pharmacology and Physiology dergisinde yayınlanan bir çalışmada, düşük D vitamini seviyeleri ile saç dökülmesi arasında ilişki bulundu.

Kaynak: Harvard Health, Mayo Clinic

---

3. Vitamin E

Etki: Antioksidan etkisiyle saç derisini korur, kan dolaşımını artırır.

Bilimsel Kanıt: Tropical Life Sciences Research (2010) dergisinde, 8 ay boyunca E vitamini alan kişilerde %34.5 oranında saç artışı gözlenmiştir.

Doktorlar: Dr. Debra Jaliman (Mount Sinai)

---

4. Demir

Etki: Demir eksikliği kadınlarda yaygın saç dökülmesine neden olabilir.

Bilimsel Kanıt: Journal of the American Academy of Dermatology’de (2006) yayımlanan bir araştırma, demir eksikliği ile saç dökülmesi arasında güçlü bir bağlantı bulmuştur.

Doktorlar: Dr. Elise Olsen (Duke University)

---

5. Çinko

Etki: Saç folikül sağlığı için kritik, eksikliği dökülmeye yol açar.

Bilimsel Kanıt: 2013 tarihli bir Annals of Dermatology çalışması, alopesi hastalarında düşük çinko seviyeleri tespit etti.

Doktorlar: Dr. Antonella Tosti (University of Miami)

---

Eğer istersen bu vitaminlerle ilgili en güncel makaleleri, hangi markalarla çalışıldığı ya da hangi dozların kullanıldığı gibi detaylı verileri de araştırabilirim. Devam edelim mi?

Yeni saç tıraşı oldum

Biotin tek içerken dökülme devam ediyordu

D Vitamini ve Çinkoyu Ekledikten sonra Saç Dökülmem Ciddi manada azaldı deneyebilirsiniz

T-lap prp kiti deneyen varmı aramızda memnun musunuz
« Son Düzenleme: 08 Nisan 2025, 22:34:19 Gönderen: İstanbullu1905 »

aragon006

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #89 : 08 Nisan 2025, 22:34:43 »
Reis bir sakin ol artık bisey deneme saçı kendi haline bırak  ;) ;)

Facebook Twitter Instagram