Gönderen Konu: 20 Şubat 2025 Asmed Koray Erdoğan Saç Ekimi A Grubu(İlk günden itibaren)  (Okunma sayısı 12995 defa)

alp06

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Bir günden bir güne saçınız nasıl oldu bir fotoğraf atın diye sormadılar. Ben bu paraları verince ilgi alaka had safhada olur demiştim ama ilgiyi alakayı anladığım kadarıyla sadece tanınmış medyatik isimlere gösteriyorlar. Çok pişman oldum çok.
  • Yaşınız 37

DamienDuff

• Yeni üye
  • *
Selamlar,

Öncelikle çevremden tecrübe ettiklerime dayanarak;

1- 12. ayda atak yapan, 15. aya doğru gelişimini tamamlayan 2 kişi tanıyorum. Elbette ki süreç azaldıkça olumsuz sonuç ihtimali artıyor en nihayetinde, burada süreç bir nevi aleyhe işliyor ancak umutsuz olmayın. Sizinle benzer durumda olup 1 yılı tamamlarken ekilenlerin %70'i falan çıkmıştı bi arkadaşımın mesela.

2- Yaşınız, genetiğiniz ve normal saçlarınız göz önüne alındığında başarıya çok yatkın duruyorsunuz üstelik Asmed gibi bir yerde yaptırmışsınız. Eğer bir üstte yazdığım gibi bir atak olmaz ve sonuç kötü olursa 2 sebep sayacağım, birincisi kan değerlerinizle ilgili olabilir, ikincisi ise ekim esnasında belki de köklerin alımı ve yerleştirilmesi konusunda yani operasyon konusunda maalesef iyi işlem yapılamamıştır.

alp06

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Yorumunuz benim için moral verici oldu, katkınız için teşekkür ederim. Kan değerlerimi düzenli olarak takip ediyorum. Saç ekimi öncesinde ferritin değerlerim ideal seviyedeydi; ancak ekim sırasında yaşadığım kanamaya bağlı olarak bu değerlerin düştüğünü düşünüyorum. Sonrasında uygulanan ilaç tedavisi ile ferritin seviyem tekrar ideal aralığa ulaştı. Hâlen düzenli olarak kan tahlillerimi yaptırıyor ve güncel sonuçlarda herhangi bir anormallik bulunmuyor.
  • Yaşınız 37

scofield7

• Yeni üye
  • *
Moral bozmak istemem ama çok daha iyi olmalıydı.Önümüzdeki aylarda biraz daha gelişir,kalınlaşır fakat çok bir değişiklik olmaz.ASMED son 3-4 yıl öncesine kadar iyiydi.Artık en iyi yer denilenilecek seviyede asla değil

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
Dostum merhaba,

Sürecini gördüğüm zaman gelişim olarak biraz yavaş ilerleyen bir durumda olduğun görünüyor fakat bu durum saç ekim sürecinin başarısız olduğunun düşüncesini doğurması doğru olmamaktadır.  Saç ekim süreci bazı kişilerde maalesef yavaş ilerlemektedir. Bunu moralini düzeltmek için veya clinik savunması değil gerçekten böyle olduğu için söylüyorum.  Herkesin bünye maalesef bir olmamaktadır ve gelişim süreci kişiler arasında değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden sürecin iyice tamamlanmasını beklemek daha doğru olacaktır.

Asmed olarak Koray hoca bu işte başarılı işler yapan saygıdeğer bir kişidir ve her zaman işinin arkasında duracak kişidir. Koray hoca eminim senin gibi bir çok kişi ile muhattap olduğu için senin için extra önemli bir konu olan bu durum, onun için sıradan bir işlem olduğu için dert etmemeni gerekirse bir daha işlem yapılabilirliğinden dolayı bu şekilde bir ibarede bulunmuştur. Ben ego kaynaklı böyle bir şey söylediğini düşünmüyorum

Belirtiğim gibi saç çıkışları 1 yıllık süreçte olmaktadır. Bu süreçte saç çıkışları devam edebilmektedir. Bu zamanlar mevsim geçişi olduğu için saç çıkışlarında yavaşlama olmuş olabilir. Sizlerin vücudunuzdaki vitaminlerde azalma olduğu için kendi saçlarınızda zayıflama olabilir. Bunun gibi bir çok sebep olabilir. Sizler kan değerlerinizi kontrol ettirip gerekirse PRP/mezoterapi gibi destek tedavileri yaptırabilirseniz saçlarınız güçlenerek daha iyi kıvamlara geleceğini düşünüyorum. Bunun aksi bir durum olursa Koray hoca gerektiğini yapacaktır.

alp06

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
İki haftada bir prp ve mezoterapiyi birlikte yapıyordum Koray hoca biraz daha uzun aralıklarla yapmamı önerdi hatta. Benim şuan ekilen saçların çıkıp çıkmayacağı endişesinden daha çok mevcut saçlarımın zarar görmüş ihtimalinden endişe ediyorum. Mevcut saçlarım çıksın saç ekimi önceki halime geri döneyim yeter noktasından. Şuanki endişem maalesef böyle.
  • Yaşınız 37

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
Dostum merhaba,

2 haftada 1 PRP ve mezoterapi biraz çok sık olmuş gerçekten bunu ayda 1 olacak şekilde veya 45 günde 1 olacak şekilde yaptırabilirsin. Biraz oluruna bırakırsanız kendi saçlarınız da kendine gelecektir zamanla.

kutsal bilge

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
hocam durumunuzu merak ettim ne aşamadasınız? umarım toparlanmalar başlamıştır

c34t

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Var olan saçların %100 zarar görmemesi gibi bi olay mümkün değil
Benim de nerdeyse %30u 40ı falan zarar gördü tepede

Selamlar hocam ekilmeyen alanlar mı zarar gördü? Ekilen alandaki saçlar mı? Yoksa ikisi de mi?

c34t

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Asmedle görüşmeye gittiğimde finasterid kullanmazsam var olan saçlarımın %60'nı kullanırsam %20'sini kaybedersin dedikleri için vazgeçmiştim.

Hocam biraz açar mısın? Saç ekiminden sonra finasterid kullanmazsan genel bölgedeki mevcut saçların %20 sini kaybedersin mi dediler? Yapılan işlem sonrası yaşanan stres, saç derisindeki beslenme değişikliği yüzünden vs vs vs.

Yoksa ekim yapılan yerde mi kaybedersin dediler.

alp06

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ekim merkezi, finasterid kullanmamam durumunda saçların çıkmayacağı veya ekilen alanlardaki saçların zarar göreceği yönünde bir ifade kullanmadı. Sadece, ilacı kullanmamın saçların gelişimine daha fazla katkı sağlayacağını belirttiler. Ben hâlen finasterid kullanmaya devam ediyorum.

PRP ve mezoterapi uygulamalarını başlangıçta iki haftada bir olacak şekilde birlikte yaptırıyordum, ancak ekim merkezi bu sıklığın fazla olduğunu, uygulamaların ayda bire düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Şu anda saçlarımın en fazla yüzde yirmisi çıkmış durumda, hatta belki o kadar bile değildir. Ekim yapılan bölgedeki mevcut saçlarımda da belirgin bir zayıflama ve seyrelme oldu; adeta eski saçlarımı arar hale geldim.

Ekim sırasında, yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir saatlik bir ara verildi. Bazı merkezlerin greftleri alır almaz ektiğini biliyorum, bu nedenle bu ara bana dikkat çekici geldi. Ancak ekim merkezi, greftlerin yerleştirildikleri özel solüsyonda 48 saate kadar canlı kalabildiğini ifade etti.

Nereden bakarsam bakayım, bu süreç benim için oldukça kötü bir deneyim oldu.
  • Yaşınız 37

pear24

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam biraz açar mısın? Saç ekiminden sonra finasterid kullanmazsan genel bölgedeki mevcut saçların %20 sini kaybedersin mi dediler? Yapılan işlem sonrası yaşanan stres, saç derisindeki beslenme değişikliği yüzünden vs vs vs.

Yoksa ekim yapılan yerde mi kaybedersin dediler.

Mevcut saçları dediler travmadan dolayı çünkü benim tamamen açık bölgem yoktu ve aralara girilmesi gerekiyordu.

c34t

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Selamlar,

Öncelikle çevremden tecrübe ettiklerime dayanarak;

1- 12. ayda atak yapan, 15. aya doğru gelişimini tamamlayan 2 kişi tanıyorum. Elbette ki süreç azaldıkça olumsuz sonuç ihtimali artıyor en nihayetinde, burada süreç bir nevi aleyhe işliyor ancak umutsuz olmayın. Sizinle benzer durumda olup 1 yılı tamamlarken ekilenlerin %70'i falan çıkmıştı bi arkadaşımın mesela.

2- Yaşınız, genetiğiniz ve normal saçlarınız göz önüne alındığında başarıya çok yatkın duruyorsunuz üstelik Asmed gibi bir yerde yaptırmışsınız. Eğer bir üstte yazdığım gibi bir atak olmaz ve sonuç kötü olursa 2 sebep sayacağım, birincisi kan değerlerinizle ilgili olabilir, ikincisi ise ekim esnasında belki de köklerin alımı ve yerleştirilmesi konusunda yani operasyon konusunda maalesef iyi işlem yapılamamıştır.

Hocam tanık olduğunuz arkadaşların atak sonrası ön hattında vs mi saçlar çıkmıştı yoksa vertex bölgesinde filan mı?

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ekim merkezi, finasterid kullanmamam durumunda saçların çıkmayacağı veya ekilen alanlardaki saçların zarar göreceği yönünde bir ifade kullanmadı. Sadece, ilacı kullanmamın saçların gelişimine daha fazla katkı sağlayacağını belirttiler. Ben hâlen finasterid kullanmaya devam ediyorum.

PRP ve mezoterapi uygulamalarını başlangıçta iki haftada bir olacak şekilde birlikte yaptırıyordum, ancak ekim merkezi bu sıklığın fazla olduğunu, uygulamaların ayda bire düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Şu anda saçlarımın en fazla yüzde yirmisi çıkmış durumda, hatta belki o kadar bile değildir. Ekim yapılan bölgedeki mevcut saçlarımda da belirgin bir zayıflama ve seyrelme oldu; adeta eski saçlarımı arar hale geldim.

Ekim sırasında, yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir saatlik bir ara verildi. Bazı merkezlerin greftleri alır almaz ektiğini biliyorum, bu nedenle bu ara bana dikkat çekici geldi. Ancak ekim merkezi, greftlerin yerleştirildikleri özel solüsyonda 48 saate kadar canlı kalabildiğini ifade etti.

Nereden bakarsam bakayım, bu süreç benim için oldukça kötü bir deneyim oldu.

Geçmiş olsun
Asmed teknolojik olarak iyi bir ekim merkezi gibi görünüyor forumda maddi durum varsa tavsiye edilen de bir yer. yalnız ekilen saçların çok az oranda çıktığından bahsetmişsiniz gerçekten üzüldüm. Bu nasıl olabilir finasterid de kullanmışsiniz. Teknoloji ve planlama bakımından iyi bir yerde böyle sonuç çıkması bilemedim yani. Yanlış anlamayın sizden kaynaklı olabilir mi ? Saç ekilen bölgeyi bir yere sürtüp zarar vermiş olabilir misiniz yada ilaç ve bakımları aksatmış olabilir misiniz ?
Bunu neden soruyorum yani sorun sizde değilse siz herşeyi yaptıysanız bu ekimin sizi tatmin etmemesinde az saç çıkmasına neden olan sebep ve nedenler nedir ?

Facebook Twitter Instagram