Gönderen Konu: Nekroz mu yardım lütfen  (Okunma sayısı 465 defa)

Dokuz

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Nekroz mu yardım lütfen
« : 20 Nisan 2025, 22:41:07 »
Merhaba umarım iyisiniz ve herşey yolundadır. Bugün saç ekimi 1. Ayımı bitirdim çok sık bir Ekim olduğunu düşünüyorum yalnız 2-3. Günden beri kafamda hala duran bir yara söz konusu. Doktorum ısrarla bunun ilhitap olduğunu ve geçeceğini söylüyor size ilk ve son hallerini ileteceğim. Her gün yıkama sonrası iltihap kremleri sürüyorum. Sizce bu tam olarak nedir? Nekroz mudur? İlhitap mıdır? İkinci sorum ise şakaklarımdan pek memnun değilim dönor alanım oldukça iyi doktorum istersem bir parmak boyu kadar Ekim yapabileceğini, ama saçlarımın iyice uzamasını 6-8 aydan sonra yapmamı tavsiye etti. Ben ise şuan yapmak istiyorum. Sizce şuan yapmam mı sağlıklı yoksa doktorumun tavsiyesine mi uymalıyım? Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarsanız çok sevinirim çünkü psikolojik olarak hiç iyi değilim. Sevgiler saygılar

Dokuz

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Nekroz mu yardım lütfen
« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2025, 22:49:07 »
Neden kimse cevap vermiyor kaç keredir yazıyorum

Enes Ernim

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 20 Nisan 2025, 23:59:33 »
MErhaba ilk konu açtığında girmiştim lakin görseller görünmüyordu şimdi görünüyorlar. Dostum ben nekroz olduğuna kanaat getirdim iltihapta bonus olarak ayrıyetten kapmış daha olabilir baştan ikinci görsel korkunç görünüyor. Sana tavsiyem yarın ilk iş bir cildiye hekimine görün kendi hekimini umursama suçunu kabul etme babayiğitliğini gösteren ekimci sayısı bir elin parmağını geçmez. Şakağa tekrar ekime gelecek olursak ekim yapılan ve saç alınan donör alana yüzlerce iğne batıp çıkıyor haliyle travma oluşturuyor tekrar eski sağlığına kavuşup toparlaması minimum 6 ay 6 ay öncesi kesinlikle önermem allah korusun böyle komplikasyonlara davetiye çıkartabilir. Çok çok geçmiş olsun olanda olmuş moralini bozmadan tedavi olmaya bakacaksın süreç sonunda duruma görede aksiyon alınacak. Hoşçakal...

Dokuz

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 21 Nisan 2025, 00:09:14 »
Enes bey yanıtınız için çok teşekkür ederim bugün tekrar doktorum ile görüştüm kendisi hala ısrarla iltihap olduğunu savunuyor. Üç sonra prp yapacağım ve o bölgeye yağ enjekte edeceğim gibi bir şey söyledi tam anlamadım. Korkunç demişsiniz şuan son resimlerime bakarak ne görüyorsunuz? Çok mu kötü? İyi bir sonuç alamayacak mıyım? Toparlanma olmuş mu?Bir de nasıl bir tedavi gerçekleştirebilirim revize veya onarım yapılabilir mi? Yarın ilk işim cildiye doktoruna gideceğim çok teşekkür ederim  şuan son durum bu. Bugün madekasol sürdüm

Enes Ernim

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2025, 00:18:29 »
Yok bu son görselde baya toparlamış çok şükür. Nekroz alan diğer bölgelere göre deri çökmüş olarak görünür sendede şerit şeklinde ortadaki alan tam olarak buna işaret ediyor. O alanda ve çevresinde muhtemelen ekilen saç çıkmayacak kendi saçın varsa da onların kaybıyla sonuçlanacak. Sen yarın cildiye hekimine görünüp hekimin direktifleri doğrultusunda önce nekroz olduğuna emin oluyorsun. Oradan ekimini gerçekleştiren hekime gidip durum böyle cildiye hekimine göründüm nekroz dedi ve muhtemelen o bölgede saç çıkmayacak. Maddi bir tarafa manevi yıpranmamın karşılığı yok süreç sonunda ücretsiz o bölgeye tekrar ekim istiyorum diyeceksin. Forumdan da bahset saç ekim sonuçlarına da konuda aç tüm süreci paylaşacağını da belirt ve öylede yap , bu forum caydırıcı oluyor o konuda. Tekrardan çok geçmiş olsun sonucu yazmayı unutma

Dokuz

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2025, 01:30:03 »
Anladım Enes bey çok sağolun peki sizce genel olarak ekimim nasıl sık bir Ekim mi? Çevresindeki saçlar çıkmayacak derken kötü bir görüntü ile karşılaşma ihtimalim nedir moralim baya bi bozuldu

Enes Ernim

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 21 Nisan 2025, 01:39:49 »
Rica ederim dostum baştan üçüncü görsele göre gayet sık ve nizami ekilmiş nekroz belası olmasa gayet başarılı denebilir. Moralini hiç bozma moral bozacak bir durum yok herkesin başına gelebilir nekroz olan bölge ve çevresi de bu durumdan etkileniyor ne yazık ki o bölgelerde saç çıkmıyor. Çok korkunç dediğim baştan ikinci görseldeki alan farkettiysen diğer ekilen alanlardan garip harita gibi bir şekil almış o alanda nekroza yakınlığa göre ve nekroz bölgesindeki saçların etkilenecek artık yüzdesi ne olur 6ıncı ayında çıkan saçların orayı kapatma derecesi ne olur zaman gösterir. Dediğim gibi ne yazık ki ilk sen değilsin sonda olmayacaksın başa gelen durumada üzülüp sızlanmak yerine çözüm bulup aksiyon almak gerekiyor. Moralini yüksek tut ekimde moral ve piskolojide çok önemli yarın ilk iş hekime görünüp tedaviye başlayıp süreci sonlandırmaya bakacaksın sonrası artık son resimdeki duruma göre şekil alacak. Tekrardan çok geçmiş olsun iyi geceler

Dokuz

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 21 Nisan 2025, 16:52:39 »
Tekrar merhaba Enes bey iyi günler diliyorum herşey yolunda umarım. Bugün bir doçent cildiye doktoru ile görüştüm ve Nekroz olduğunu söyledi ufak bir incelemeden sonra sadece kan sulandırıcı kullanabileceğimi, ama pek bir şey ifade etmeyebileceğini söyledi üstünden çok zaman geçmiş. Beni mutlu eden şey ise etrafındaki alanın tutunduğunu saçların çıkacağını söyledi. Nekroz bölgesi için ise yüzde 30 çıkma ihtimali olduğunu söyledi. Umarım moralimi iyi tutmak için söylememiştir. Dudasterid, xpecia ve vitamin almayı düşünüyorum. Sadece o bölge için değil genel olarak. Peki sizin bana tavsiye edeceğiniz bir tedavi yöntemi veya ilaç takviyesi var mıdır? Ne yapabilirim süreç boyunca neye dikkat etmeliyim? Sanırım şok dökülme ile alan iyice kötü görünecek süreç boyu şapka takabilir miyim?
Spor yapan biriyim spora devam edebilir miyim 1 ay sonra başlamayı düşünmüştüm Veya aklınıza gelecek herhangi bir şey varsa vakit bulduğunuzda yazarsanız çok minnettar olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum.(son durumu ekliyorum)

aragon006

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 21 Nisan 2025, 20:48:57 »
Dostum maalesef bu ciddi bir nekroz . Buraya revize olmadığı takdirde birşey de etki etmez , sonuçta seni memnun etmez . Adına üzüldüm . Sana naçizane tavsiyem bu Ekim merkezinde tekrar ekim yaptirma , işinin ehli birisini bul

aragon006

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 21 Nisan 2025, 20:54:06 »
Ve sakın parani prp vs şeylerle heba etme . Suan yapacağın en iyi şey güzel bir takviye bulup xpecia +OMEGA 3 + B12 + D vitamini gibi saclarini beslemendir . 6-7 ay sonra iyi bir ekimci bulup revize yaptır yoksa asla seni bu sonuç mutlu edemez . Ve nekroz olduğunu dahi kabul etmeyen ahlaksiza sakın güvenme
 Bal gibi biliyordur ne oldugunu

Dokuz

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 21 Nisan 2025, 23:51:35 »
Peki tam olarak nerelerden saç çıkmama ihtimali var o bölgenin etrafı baya bi dökülmüş ama kökler görünüyor gibi. Nekroz alanının içinde ise hala saç duruyor çok kötü hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum çok mu kötü bir sonuç alacağım?

aragon006

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 22 Nisan 2025, 00:05:08 »
Nekroz alanda saç çıkmaz

aragon006

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 22 Nisan 2025, 00:05:52 »
Yada tek tük cikacaktkr memnun etmez

Enes Ernim

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 22 Nisan 2025, 02:08:32 »
Tekrar merhaba Enes bey iyi günler diliyorum herşey yolunda umarım. Bugün bir doçent cildiye doktoru ile görüştüm ve Nekroz olduğunu söyledi ufak bir incelemeden sonra sadece kan sulandırıcı kullanabileceğimi, ama pek bir şey ifade etmeyebileceğini söyledi üstünden çok zaman geçmiş. Beni mutlu eden şey ise etrafındaki alanın tutunduğunu saçların çıkacağını söyledi. Nekroz bölgesi için ise yüzde 30 çıkma ihtimali olduğunu söyledi. Umarım moralimi iyi tutmak için söylememiştir. Dudasterid, xpecia ve vitamin almayı düşünüyorum. Sadece o bölge için değil genel olarak. Peki sizin bana tavsiye edeceğiniz bir tedavi yöntemi veya ilaç takviyesi var mıdır? Ne yapabilirim süreç boyunca neye dikkat etmeliyim? Sanırım şok dökülme ile alan iyice kötü görünecek süreç boyu şapka takabilir miyim?
Spor yapan biriyim spora devam edebilir miyim 1 ay sonra başlamayı düşünmüştüm Veya aklınıza gelecek herhangi bir şey varsa vakit bulduğunuzda yazarsanız çok minnettar olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum.(son durumu ekliyorum)
Merhaba benim için öyle umarım senin içinde en kısa zamanda her şey yoluna girecek. Nekroz bölgeyle alakalı şimdiden oran vermek veya sayısal olarak bu kadar çıkar veya dökülür demek afaki olur. 6ıncı aya kadar bekleyeceğiz en az hasarla atlatmayı umacağız. Hekimin dediği kan sulandırıcı olarak coraspin ve nekroz alana fucudin krem verilir böyle durumlarda lakin sizin epey olmuş tabi bu saatten sonra işe yarar mı bilemem. Dutasterid çok ağır bir ilaçtır yan etkilerine baktın mı bilmiyorum ama iyice bir araştır. İlla dht bloker takviye alacam dersen ilk etapta finasterid içerikli günlük 1mg olacak şekilde başlamanı tavsiye ederim.( dediğim gibi yan etkilerini iyice araştır yadsınmayacak boyutta geri dönüşler olabiliyor ben finasterid içerikli proscarı 1/4 oalcak şekilde 1 ay kullandım ereksiyon problemi yaşayıp bıraktım bilgin olsun ona göre başla yada başlama) onun dışında xpecia yan vitaminler olarak gayet yeterlidir. Kafaya şapka takma konusuna gelecek olursak ilk bir ay önerilmiyor benim deneyimlerim sonucunda da şok dökülme sonrası takılmasında zarar olmaz diye düşünüyorum, lakin sürekli kapalı kalmasın ara ara hava alsın deri. Spor konusu ise ağırlık kaldırma olmayacak haliyle 2 aya başlanabilir ağırlık işin içine girerse 6aya kadar hiç bulaşma derim. 120inci günlerde dahi greft kaybı yaşamış biri olarak o esnada zorlamandan greft kaybı olabilir diye düşünüyorum hiç gerek yok.(şapka ve spor tamamen saç ekimini deneyimlemiş biri olarak benim yorumlarımdır sadece deneyimlerime ve yorumlarıma dayanmaktadır sen işi ehline sor yine ona göre hareket et dostum) Tekrardan çok geçmiş olsun.

Dokuz

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 22 Nisan 2025, 18:49:53 »
Hocam merhaba iyi akşamlar diliyorum. Size çok soru soruyorum ama yine de vakit ayırıyorsunuz çok sağolun. Sanırım süreçle ilgili bir çok şeye hakim oldum. Bugun duş aldıktan sonra ve çoğu zaman dikkat ettiğim, ama bu kadar da değildir veya böyle bir ihtimal yoktur dediğim bir şüphemi sizinle paylaşmak istiyorum. Duştan sonra tamamen ıslak olan saçımı( kalan saçımı) telefon flaşı ile yakından çektim. Sağ tarafım sol tarafıma göre aşırı dökülmüş. Şok dökülme başlamış ve bazı bölgeler diğer bölgelere göre daha çok dökülür bunu biliyorum ama Nekroz sağ tarafımda olduğu için Nekroz etrafının bu kadar dökülmesi beni çok korkutuyor. Deri tamamen gözükür durumda ve sol tarafa göre her gün daha çok dökülüyor bunun sebebi nedir sizce? Ve sol tarafımda deri dökülmesi gerçekleşiyor 1 aydan fazla süre geçmesine rağmen bu normal midir? Hala duştan sonra saçlarımı kurutup tiosilin krem sürüyorum(dün madekasol sürdüm) buna devam etmeliyim? Tabiki Ekim merkezim cildiye doktoru ile de temas halindeyim ama burayı daha gerçekçi buluyorum ( resimleri ekledim)

Facebook Twitter Instagram