Anket

Bu açıklığa Saç ekimi mi Protez mi

Saç ekimi
Protez

Gönderen Konu: Bu açıklığa Saç ekimi mi yoksa…?  (Okunma sayısı 286 defa)

Güçveonur

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bu açıklığa Saç ekimi mi yoksa…?
« : 15 Ağustos 2025, 16:28:36 »
Selam arkadaşlar!

Uzun süreden beri buradaki paylaşımları ve bilgileri takip ediyorum. Bunun hepimiz için çok faydalı olduğuna inandığım için herbirinizin katkısı için müteşekkirim.

Benim yaşım 36. Genetik dökülme var ne yazık ki. Benim donör bölgem (ense) yeterli seviyede değil. Saçlarımın yapısı seyrek. Üstelik daha önce bir saç ekimi operasyonu geçirdim. Şimdi ise enseden zannımca en fazla 500-750 gref çıkar. Sakaldan ise tahminim 1000 gref en fazla 1500 desek.. göğüs müsait sanki lakin fire oranı fazla olduğu için bilemiyorum.

Buralara müdahele edip ön ve tepe bölgeme ektirmek mi yoksa protez mi diye kararsızım.

Bu konuda siz değerli arkadaşların da fikirlerini, öneri ve tecrübelerinizi duymak isterim. Herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Güçveonur

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi mi yoksa…?
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2025, 16:38:30 »
Arkadaşlar ekilen saçların hali fotoğraflara nispeten daha seyrek bir durumda. herhalde ışık tan dolayı daha iyi çıkmış ama iyi anlaşılması için ekstra dan foto gönderiyorum.

Bu arada sakal ve göğüs bu şekil. Bilginize..
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2025, 12:25:26 Gönderen: Güçveonur »

kutsal bilge

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2025, 19:46:35 »
protez öneririm hocam

Güçveonur

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 15 Ağustos 2025, 22:03:27 »
@kutsalbilgi

Hocam, ilgin ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim. Neden protez önerdiğini öğrenebilir miyim? Göğüs kılları hakkında fikrin nedir?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Bu açıklığa Saç ekimi mi yoksa…?
« Yanıtla #4 : 16 Ağustos 2025, 16:43:32 »
Çok saç ekimine uygun değilsiniz
Ama ben finasterid kullanırım sorun yok tepe açık kalsın ön ve ortanın gerisinde biraz saç olsun bana yeter protez ile uğraşmiyim diyorsan medeks bu riski alır yapar diye düşünüyorum

Bunun dışında saç ekimine çok uygun bir aday değilsiniz

Hem açıklık fazla hem donör daha önce kullanılmış hemde çok güçlü değil.
Global Moderator

Güçveonur

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 16 Ağustos 2025, 20:58:54 »
Hintell hocam, katkıların için teşekkür ederim. Aydınlatıcı oldu. Sakal ve göğüse müdaheleye ne dersiniz üstat. Ense den umidim yok zaten dediğiniz gibi çok seyrek. Göğüs ve sakal müsait gözüküyor lakin göğsün fire oranı fazla olduğu için güvenemiyorum. Zaten her klinik göğüse müdahale etmiyor.

AqraAdam

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 16 Ağustos 2025, 21:33:33 »
selam kardeş, yazdıklarını okudum, hâlin gayet anlaşılır.

donör alanın zayıf, daha evvel ekim görmüş olman da işin seyrini zorlaştırıyor. bu durumda yapılacak her ekim tam netice vermez. sakaldan yahut göğüsten kök almak mümkün ama özellikle göğüs kılında fire oranı yüksektir, sonucu garanti değildir.

Global moderatör hintell’in de dediği gibi “ekime pek uygun değilsin” sözü aslında seni boşuna riskten sakındırmak için söylenmiş. bu aşamada en makul yol, medikal tedaviye odaklanmaktır. finasterid ile mevcut saçlarını muhafaza et, saç derisinde yağlanma yahut sebore varsa bunu da tabibin tavsiyesiyle tedavi et.

protez sana gönül rahatlığı vermiyorsa mecbur değilsin. bazen en iyi karar sabırdır. elindeki saçları ilaç ve bakım ile koru, birkaç ay sonra donörünü yeniden değerlendir. farklı kliniklerden rey almak daima faydalıdır.

özetle:
      şimdilik ekim riskli, medikal tedaviye devam et.
      finasterid ve uygun şampuan ile mevcut saçlarını kuvvetlendir.
      birkaç ay sabırla bekle, sonra donörünü yeniden ölçtür, gerekirse başka kliniklere de danış.

bil ki bu yol sabır ister. fakat doğru tedbir ile saçlarını uzun müddet muhafaza etmek mümkündür. sabreden sonunda karşılığını alır.
Sözüm sade, yolum hakikat. Saçım yok ama kelamım var.

Güçveonur

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 16 Ağustos 2025, 21:58:14 »
@Tolasızadam.

Hocam, çok tşk ederim. Dediğin gibi hakikaten sabır gerektiren bir iş. Lakin saç ekileli baya oldu, herhalde 10 sene felan oluyor. Ön, orta ve tepe hep keldi daha önce. Norwood 7. Açıklık fazla olduğu için ve ense de seyrek olduğu için aslında hiç girişmemem gerekiyordu bu yola.

O nedenle ense den daha fazla bir ümidim yok. Ensenin hali bu yani. Daha da toparlamaz. Ve alınacak gref sayısı nerdeyse yok. Olsa olsa 500.. Sakal dan en fazla 1000 alınır diye biliyorum. Göğüs son ümidimdi zira donor bölgesi uygun lakin fire oranı yüksek olduğu için sadece sakal ve enseyle kurtaramıycağım esefle. O nedenle Hintell hocamın dediği gibi saç ekimi için uygun aday olmadığım hakkında aynı fikirdeyim.

Bu arada ilaç (finasteride gibi) hiç kullanmadım, kullanmıyorum. 

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 17 Ağustos 2025, 16:15:21 »
konudan resimlerinizi kaldıracaksanız bizim yorumlarımızda havada kalacaksa bir daha konu açmayın lütfen silerim ...
işim bitince sileyim yok biz bu cevapları hemsiz hemde size benzer insanlara örnek olsun diye zahmet edip veriyoruz lütfen forumda bir daha konu açmayın rica edicem..
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2025, 00:39:12 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Güçveonur

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 17 Ağustos 2025, 21:10:11 »
Hocam, sizin yorumlarınızın havada kaldığı yok. Böyle bir zanna neden kapıldınız anlamadım işin doğrusu. Ben sizin yorumunuza yanıt vermedim mi? Hatta son yazımda; “sizinle hemfikir olduğumu” da söyledim.

Resimleri kaldırmamın sebebi de aslında resimlerdeki ışığın az olmasından dolayı olmasıdır yani gerçek durumu (saçın seyrekliğini) yansıtmadığı için. Yeni resim çekip atmaya niyetlenmiştim açıkçası.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 18 Ağustos 2025, 00:37:10 »
dostum konuya resim koyuyorsun biz de resim üzerinden yorum yapıyoruz sonra resimlerini siliyorsun ??
o yüzden bir daha konu açmayalım  bu forumda en nefret ettiğim davranış bu ... bu konular sadece konu açanlar için cevap verilmiyor

yeni resmide ekleyebilirsin konuya onları silmen gerekmez karşılaştırıp tekrar yorumlardık...
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram