Gönderen Konu: 17 YAŞINDAYIM DONÖR ALANIM NASIL?  (Okunma sayısı 327 defa)

Kagan0

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
17 YAŞINDAYIM DONÖR ALANIM NASIL?
« : 29 Ağustos 2025, 22:20:01 »
Selamün Aleyküm öncelikle 17 yaşındayım saçım 14 yaşımda başladı dökülmeye 15 yaşımdan beri bu şekil diyebilirim çok erken döküldü herkes ektir diyor 18 e girince ektireceğim.

Berber ensende saç yok yanlardan alırlar donör dedi belki çok sık olmaz dedi saçın, siz ne düşünüyorsunuz lütfen yorumlayın. Genel olarak saçla ilgilide yorum yapabilirmisiniz?

Birde saçım hafif kıvırcık bu ekim için avantajlımıdır yoksa dejavantajlımı?
Son fotoğrafda kaşlarımı kaldırdım  ne kadar döküldüğünü anlayin

Fb19071907

• Full Member
Ynt: 17 YAŞINDAYIM DONÖR ALANIM NASIL?
« Yanıtla #1 : 30 Ağustos 2025, 03:10:51 »
Kıvırcık sac avantajlı ama yaşın çok genç halen . Bu yaşta böyle dökülmeye başladıysa maalesef norwood 6-7 olma ihtimalin çok yüksek. Ailende baba, dayı, amcaların durumu nasıl mesela? O yüzden ekim seni ne kadar mutlu eder onu bilemem, çünkü dökülmen devam edecek gibi. 1-2 yil mutlu olursun sonra yine seyrek bir görüntü ortaya çıkabilir.

OnNumero

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 30 Ağustos 2025, 03:32:47 »
Şimdilik norwood 3 a ,olgunlk çizgisi ile  beraber ciddi bir geri çekilme sözkonusu .bana kalırsa bir dht testi yaptır .seviyesine bir bakalım .dht kontrollü bir şekilde düşürülüp dökülmeler yavaşlatılabilir diye düşünüyorum .
Hiç bir şey kullanmıyorsan em azından şimdilik xpecia kullanman iyi olur.

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #3 : 30 Ağustos 2025, 10:25:19 »
Dostum merhaba,

Donör bölgen güzel bundan yana sorun yok fakat dökülme yatkınlığın hala daha devam edecek gibi görünüyor bu yüzden bu erken yaşta saç ekimi yaptırmanı hiç önermem. Ön taraflara saç ekimi yaptırırsın fakat 3-5 sene sonra tekrardan dökülme devam edebilir ve ektirdiğin saçları bile kaybetme ihtimalin bulunmaktadır.

Bu yüzden bu durumu kabul ederek 25 li yaşlar sonrasında saç ekimi için buralara gelmeni öneririm.

Kagan0

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 30 Ağustos 2025, 12:45:21 »
Reis gençlik yıllarımı saçsız geçirmek istemiyorum. Alnım çok açık kötü bir görüntü var.

Dökülme 1 senedir yavaşladı eskisi kadar dökülmüyor ama saçımı hafif çeksem bazen 1 - 2 tel geliyor eskiden 7-8 bazen daha fazla geliyordu.

Ektirmek istiyorum yaşıtlarım abi diyor beni görünce 😅 hatta benden büyükler bile abi diyor bazen , sinir bozucu birşey ondan dolayı ektirmek çok istiyorum

Kagan0

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 30 Ağustos 2025, 12:53:34 »
Bu xpecia gerçekten işe yarıyormu peki ona göre alıp kullanayım

Arda kohen

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 30 Ağustos 2025, 13:14:20 »
Bence bu yaşta hiç bir şey kullanma öncr fiziksel gelişimini tamamla 25 li yaşlarında bu adımları atarsın.

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #7 : 30 Ağustos 2025, 15:37:07 »
Bu xpecia gerçekten işe yarıyormu peki ona göre alıp kullanayım

Xpecia'dan beklentine göre değişir. Eğer saç olmayan yerden saç çıkartmasını istersen hiç işe yaramaz. Fakat var olan saçlarım vitaminsiz kaldığından dökülüyor bunları desteklemek için gıda takviyesi olarak kullanmak istiyorum dersen evet işe yarayacaktır.

Burada sorun saçlarının besinsiz kalması ve dökülmesi değil. Senin genetik yatkınlık olarak dökülmen. Bunu nasıl durduracaksın? Bu yüzden biz abilerin olarak sana 25li yaşlara kadar beklemeni öneriyoruz.

Kagan0

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 30 Ağustos 2025, 16:21:28 »
Tamamdir sağolun

Final Boss

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 31 Ağustos 2025, 02:32:23 »
Reis gençlik yıllarımı saçsız geçirmek istemiyorum. Alnım çok açık kötü bir görüntü var.

Dökülme 1 senedir yavaşladı eskisi kadar dökülmüyor ama saçımı hafif çeksem bazen 1 - 2 tel geliyor eskiden 7-8 bazen daha fazla geliyordu.

Ektirmek istiyorum yaşıtlarım abi diyor beni görünce 😅 hatta benden büyükler bile abi diyor bazen , sinir bozucu birşey ondan dolayı ektirmek çok istiyorum

17 yaşındaki birinin agresif saç dökülmesini saç ekimi ile çözebileceğini düşünmesi anlaşılabilir bir durum ama bu düşünce oldukça saçma kardeşim öncelikle bunu idrak edip öğrenmeye çalış .saç ekimini kafanda abartıyorsun senin sandığın gibi bir şey değil .17 yaşında agresif saç dökülmesi olan birine çözüm olmaz .ekim sonucu başarılı olsa bile en az yüzde 50 si bir kaç sene içerisinde geri dökülür .senin çaren tedavi ama bu sadece antiandrojen kullanımı demek değil .yüzlerce tedavi yöntemi var yapman gereken bunlarla ilgili yeterli bilgiye ulaşmak ve doğru yöntemler ile uygulamaya geçmek olur.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 02 Eylül 2025, 02:17:57 »
Donör alanının fena durmuyor, çünkü saç ekiminde en kritik noktalardan biri donör bölgenin yeterli ve kaliteli olmasıdır. Bu sayede ekim sonrası doğal ve yoğun bir görünüm elde etmek mümkün olur. Ancak yaşın şu an çok genç olduğu için saç ekimi konusunda aceleci davranmamakta fayda var.

Saç dökülmesi genç yaşlarda başladığında, dökülme paterni ve ilerleyişi henüz tam olarak oturmadığı için erken dönemde yapılan saç ekimleri uzun vadede sorun yaratabilir. Özellikle 18 yaş altındaysan, saç ekimi yaptırmak, ilerleyen yıllarda dökülme devam ettiği takdirde ekimin doğal görünümünü bozabilir. Örneğin, ön çizgi çok erken ve agresif şekilde belirlenmiş olabilir ve zamanla çevresindeki doğal saçların dökülmesiyle uyumsuzluklar ortaya çıkabilir.

Bekleme süreci sabır gerektirir ancak doğru planlama ve uzman takibi ile uzun vadede çok daha başarılı ve doğal sonuçlar elde etmek mümkün olur. Donör alanının fena değil  büyük bir avantaj ve bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için yaşının olgunlaşmasını beklemek en sağlıklı yaklaşımdı
Global Moderator

pisikletadam

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 02 Eylül 2025, 22:50:41 »
saç masajına başla ve ayrıca hiç bir destek almıyorsan bari xpecia kullan .dermarollerda yap bence hatta sonrasında procapil içeren bir sprey kullanırsan epey faydasını görürüsün .dozajı minimumda tutulmuş bir topikal fin de deneyebilirsin.

Facebook Twitter Instagram