Gönderen Konu: PRP işlemi, ne derece bir acı veriyor?  (Okunma sayısı 436 defa)

Coni

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
PRP işlemi, ne derece bir acı veriyor?
« : 20 Ocak 2026, 15:25:35 »
Merhaba. İğneyle sıkıntısı olan bir insanım maalesef, elimde değil. Kan aldırırkenki gibi tek seferlik iğnede sorun olmuyor ama PRP'de olduğu şekilde defalarca kafaya iğnelerin vurulması düşüncesi ise beni geriyor.

PRP'deki iğneler ne derece acıtıyor acaba? Bir de hani beklentiyi ayarlamak adına diyorum; his olarak hangi acıya benzetebilirsiniz?

Acı mevzusu kişiden kişiye değişen bir şeydir, onu biliyorum ve bu sebepten dolayı da benim gibi ağrı/acı eşiği düşük olup da PRP yaptırmış olan arkadaşların fikirlerini, deneyimlerini merak ediyorum. Eşiği yüksek olanları kesseler de bir şey olmuyor zaten, hep imrenmişimdir :)

baba yorgun

• Yeni üye
  • *
Ynt: PRP işlemi, ne derece bir acı veriyor?
« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2026, 11:21:52 »
Ben yaptırdım. Acı eşiğim çok yüksek veya düşük değil ortalama diye değerlendiriyorum. Benim yapabileceğim benzetme sinek ısırığının iki katı bir acı gibi olur veya 1 mm dermastamp i (tek iğneli düşünerek tabi) kafaya iyice bastırmak gibi. Tabi bende acı hissi bölgesel olarak fark gösteriyor. Örnek veriyorum tepe bölgede nispeten daha az hissederken ön bölgede bu his biraz daha fazla olabiliyor. Tabi uygulayıcıya da bağlı :) Çok ağrılı bir işlem olmadığını değerlendiriyorum.

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #2 : 22 Ocak 2026, 11:18:13 »
Dostum merhaba,

PRP acısını tarif etmek çok zor olur. Bu acı eşiği ve iğne fobisi ile değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte yapan kişinin elinin hassasiyeti de benim için fark eden durum olmaktadır. İğneyi sokarken değil onu enjekte ederken yanma olur. Ben yaptırdığımda sanki saçını çekiyormuşlara yakın bir acı oluşuyor fakat farklı biri hiç acı çekmediğini hatta hissetmediğini söyleyebilir. Tabii bu denilen gibi belli bölgelerde daha çok belirgin olmaktadır.

Fakat hani yaptırılmayacak dayanılmayacak bir acı değildir. 

Coni

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2026, 19:15:59 »
@baba yorgun @Aang Çok teşekkürler yorumlarınız için.

Yeni yorumları da bekliyorum merakla:)

Hietzsche

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2026, 19:49:35 »
insülin iğnesi ile yapıldığı için iğneden yana pek acı olmuyor fakat prp nin kendisinin yakıcı bir özelliği var buda alın kısmına yakın yerlerde biraz acı verebiliyor geri kalan yerlerde deri kalın olduğu için pek hissedilmiyor .normalde kafa derisine değilde yüzünüze yaptırsanız inanılmaz derecede yakıcı olabiliyor .

Coni

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 25 Ocak 2026, 14:54:49 »
insülin iğnesi ile yapıldığı için iğneden yana pek acı olmuyor fakat prp nin kendisinin yakıcı bir özelliği var buda alın kısmına yakın yerlerde biraz acı verebiliyor geri kalan yerlerde deri kalın olduğu için pek hissedilmiyor .normalde kafa derisine değilde yüzünüze yaptırsanız inanılmaz derecede yakıcı olabiliyor .

İnsülin iğnesi dediğiniz ince iğnelerden oluyor o sanırım. Bu da bir avantaj tabii.

Facebook Twitter Instagram