Gönderen Konu: Saç ekimi tavsiyesi  (Okunma sayısı 167 defa)

doctorx

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ekimi tavsiyesi
« : Bugün, 02:31:48 »
Herkese merhabalar, bu sitede yeniyim. 25 yaşındayım, saçlarım 2 sene önce hafif seyrelmeyle başladı, 1 sene içerisinde yanlarım çok açıldı. Son 6 ay içerisinde de tepe ve ön bölgemde aşırı bir dökülme meydana geldi.
 Asuman hanım ile görüşme yaptım kendisi çok samimi ve iyi birisi. 4500-5000 greft olacağını söyledi. Burdan okuduğuma göre de kendisi işinde gayet başarılı büyük ihtimalle orada yaptıracağım. Siz ekim yeri veya ekim öncesi için ne önerirsiniz bu konularda bilgim hiç yok yardımınıza ihtiyacım var.
Not olarak söyleyeyim; DHT testi 70 çıktığı için ekim öncesi Finestarid kullanımı yapılmayacakmış.

Yusuf33

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Bugün, 04:38:08 »
Hocam donörün sağlam. Dökülme tipin diffuse thinning. Bu tip dökülme paterninde en sağlıklısı finasteride ve hatta minoksil kombosuyla 1 yıl en az kullanıp sonra ekime gitmek. Bu sayede :
1) Şu an ki 4.500-5.000 gereken greft belki 3.000'lere düşecek çünkü minyatürleşmiş/bebek saçların geri hayata dönecek.
2) Mevcut saçların olduğu ve aralara girdiği için ekim işleminin kendisi mevcut saçlarına zarar verebilir, şok dökülmeye sebebiyet verebilir. Fin bunları da güçlendirecektir. Seçim senin doktora danışarak kararını verebilirsin. Yaşın da genç zaten. 2 yıl ilaca şans tanırsan 27 sinde stabil bir dökülme ile ekime gitmen senin için en doğrusu olacaktır.

doctorx

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : Bugün, 05:42:08 »
finestarid kullanmamı gerektirecek bir durum yokmuş çünkü DHD testim 70 çıktı. minoxil saçları her ne kadar koruyup yeni saç da çıkarsa pek kullanma taraftarı değilim çünkü ona bağlı yaşamak istemiyorum. başka çözümüm var mı onu da bilmiyorum gerçi :) bildiğim tek şey en kısa zamanda bu seyreklikten kurtulmak

Yusuf33

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : Bugün, 14:08:11 »
finestarid kullanmamı gerektirecek bir durum yokmuş çünkü DHD testim 70 çıktı. minoxil saçları her ne kadar koruyup yeni saç da çıkarsa pek kullanma taraftarı değilim çünkü ona bağlı yaşamak istemiyorum. başka çözümüm var mı onu da bilmiyorum gerçi :) bildiğim tek şey en kısa zamanda bu seyreklikten kurtulmak

Hocam mesele DHT’nin miktarı değil senin saç köklerinin DHT anrojenine DUYARLILIĞI. Finasteride Testesteron’u DHT’ye üretimini azaltır (%70 civarında 1mg günlük kullanımda) ve üretim azaldığı için duyarlı kalacak DHT azaldığı için dökülmen yavaşlar ya da iyi ihtimalle durur.
Malesef tıpta şu an en bilinen yol finasteride. Sen de ekstra işe yarayabilir çünkü diffuse thinner’lar ekstra iyi cevap verir. Elbette doktorunla görüş ve doktor kontrolünde kullanırsan kullan.
Saç ektirsen de dökülmen devam edecek. Çünkü kök sebep hala orada (DHT)

Facebook Twitter Instagram