Gönderen Konu: Motorlu punch gerçekten fark yaratıyor mu? Deneyimler ve teknik gözlemler  (Okunma sayısı 313 defa)

Emre0861

• Jr. Member
  • **
Herkese merhaba, ben donör alımıyla ilgili kafamda dönen bazı soruları paylaşmak istiyorum. Özellikle motorlu punch kullanımı…
Bazen kliniklerde duyduğumuz şeyler şöyle:
“Motorlu daha hızlı, manuel daha güvenli”
“Motor fark etmez, sonuç operatöre bağlı”
Ama işin içinde işte şu teknik detaylar var:
RPM / devir hızı → yüksek hız köklere zarar verebilir mi?
Tork kontrolü → otomatik ayarlı motor gerçekten transeksiyonu azaltıyor mu?
Punch tipi → keskin veya özel tasarım punch fark yaratır mı?
Vibrasyon / stabilite → motor titriyor mu, kök zarar görüyor mu?
Benim merak ettiğim: Gerçek hayatta bu farkları gözlemleyen oldu mu?
Mesela aynı doktor, aynı hasta → düşük kaliteli motor vs yüksek kaliteli motor farkı göze çarpıyor mu?
Benim gözlemim: motor tek başına mucize değil, cihazın kalitesi + operatör tecrübesi birleşince fark ortaya çıkıyor.
Ama siz ne diyorsunuz? Motor mu yoksa manuel mi daha güvenli? Veya makinenin hangi teknik özelliği sonuçta gerçekten değiştiriyor?

Hodrimeydan41

• Full Member
Manuel punch ile mikromotor arasında bariz bi fark yok ama manuel punch bi tık daha öndedir ama yapmasını bilen kişi önemli manuel punchda sadece punch boyutu yetmez kaç mm derinliğe girmeside önemlidir çok derine inerse scar  olur mikromotorda devir çok önemlidir belirli bi devir aralığı var bu devirin üzerine çıkarsa alınan fölükülün çevresine tahribat yapar  önemli olan her ikisinide doğru düzgün bi şekilde kullanılması

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Başarılı bir cerrah hangi durumda hangi enstrumanı nasıl kullanacağını bilen kişidir. Bazı durumlarda manuel bazı durumlarda motorlu punch kullanabilir yani cerrah.

Facebook Twitter Instagram