Merhaba arkadaşlar, ekim yarın yapılacak, ekim öncesi hem fikir almak hemde sonrası için konuyu şimdiden açmak istedim. Umarım forumda ki hocaya ektiren arkadaşlar gibi sorunsuz ilerler.
Dökülen alan çok geniş olduğu için iki ekim planlandı. Şimdilik ön tarafa 4500 greft ekim planladık, sonrasında da tepe bölge için bir plan yapılacak. Saçlarım ince telli olduğundan hoca oksijen tedavisi de önerdi. Zaten 0,1mg finasterid içeren minoxidil spreyi de kullanmayı planlıyorum yine hocanın önerisiyle. Takviye olarak aktif spor yaptığım için multivitamin, magnezyum , d vitamini, çinko, collagen vs takviyeleri alıyorum. Xpecia yı içerisinde ekstra Saw Palmetto(cüce palmiye ekstratı)olduğu için almayı planlıyorum.
Sizlere sorum, bu planlama nasıldır? Ön çizgiyi biraz daha geriye aldırmalıyı mıyım? Yada sizin önerileriniz nedir ekim öncesi? Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Özellikle @hintell hocam cevaplarsanız sevinirim.
23.03.2026 PazartesiEkim yaklaşık 9,5 saat sürdü. Saat 12:00 gibi hocanın yanında ön çizgiye karar verip, ikinci ekim planlamasını konuştuk. Sonrasında ekim öncesi resimler çekildi ve 4 saate yakın donör bölgelerden greft alımları gerçekleşti. Acı eşiğim çok düşük olmamasına rağmen, uyuşturma iğneleri gerçekten acı veriyor. Toplam tüm bölgeleri sayarsam yaklaşık 15-20dk bu acıyı iğneler vurulunca hissediyorsunuz. Sonrasında hiç hissetmedim, eğer hissedersem arkadaşlar hemen bilgi vermemi istedi ve hissettiğim zaman tekrardan uyuşturuldu. Alımlar bittikten sonra saat 16:00 gibi yemek molası verdik ve sonrasında ekim işlemlerine geçtik. Ekim Cüneyt hocayla ekipten iki arkadaşla gerçekleşti. Ön saç derim biraz ince olduğu için ekim 5,5 saat gibi saat 21:30da bitti. İlk gün ağrı oldu fakat öyle korkutuğum kadar zorlu değildi.
Ekilen greft sayıları1 li 880
2 li 1890
3lü 1100
4 lü 110
Sakal 550
Toplam 4530
24.03.2026 Salıİlk yıkama oldu, hoca bizzat kendisi yıkadı ve sonrasında kırmızı ışık tedavisi gördüm yaklaşık 20dk. Ön çizgi ve şakaklar hakkında bazı endişelerimi hocaya ilettim. Daha çok şişlik devam ettiği için böyle gözüktüğünü, indikten sonra tekrar kontrol sonrası gerekirse revize yapabileceğini iletip hiç sorun etmememi söyledi. Ayrıca ikinci ekimi planlıyordum, umarım donör alan ikinci ekim içinde yeterli olur.
25.03.2026 ÇarşambaBugün hocanın önerisiyle hiperbarik oksijen tedavisi görmeye gittim. Yaklaşık 2 saat sürdü, orada tedavi gören insanlarla konuştuğumuzda tedavinin çok yararlı olduğunu, bizzat etrafında ki insanlarda değişimleri gözlemlediklerini ilettiler. Umarım bizde faydasını görürüz.