Hocam dediğiniz sonuna kadar doğru. Reddit'de bir çok kişi dediğiniz tarz yorumlar yapıyor. Çoğunun mantığı kelliğin yarattığı psikolojik sorunlar fin'inkinden büyük. Libido konusunda da kel kalınca libidom olsa ne olacak diyor.
Bir geçiş dönemi olarak düşünmek gerekir. Hayatını biriyle birleştirirsin çoluk çocuğa karışırsın işini kurar paranı kazanırsın sonra eşine danışarak bırakma kararı alırsın. Bir çok kişi var böyle. Hayat zaten yaşlandıkça iki tarafı da çökertiyor.
Libido konusunu şahsi tecrübelerime dayanarak bunu 10 senelik benim bünyemde etkisini şöyle gözlemliyorum; 1.bu dönemin toplamda 6-7 senesi düzenli bir hayat , spor, uyku beslenme vs ile geçmiştir ve en ufak yan etki yoktu.
2.toplam süre 2-3 sene bu yaşantıdan uzaklaştığım sporu saldığım düzensiz yaşadığım , yoğun alkol vs kullandığım dönemdir ve libidom düşüktü evet. Ama ne zamanki hayatıma çeki düzen versem düzeliyordu bu dönem. Bu süreler ardışık değil yani ilk 7 sene ve sonrası gibi değil.
Beni yoran mentaliteye olan etkisi idi , bu anlatılmaz yaşanır. Anlatılmaz yaşanır derken öyle kullananın gözü korksun diye demiyorum sadece sinsi birşey bu etki ve çoğu kullanıcı fark etmez.