Gönderen Konu: CÜNEYT COŞKUN 4.850 GREFT - 31 YAŞ - 13.03.2026  (Okunma sayısı 910 defa)

corrik

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: CÜNEYT COŞKUN 4.850 GREFT - 31 YAŞ - 13.03.2026
« Yanıtla #15 : 27 Mart 2026, 22:10:29 »
Hocam dediğiniz sonuna kadar doğru. Reddit'de bir çok kişi dediğiniz tarz yorumlar yapıyor. Çoğunun mantığı kelliğin yarattığı psikolojik sorunlar fin'inkinden büyük. Libido konusunda da kel kalınca libidom olsa ne olacak diyor.
Bir geçiş dönemi olarak düşünmek gerekir. Hayatını biriyle birleştirirsin çoluk çocuğa karışırsın işini kurar paranı kazanırsın sonra eşine danışarak bırakma kararı alırsın. Bir çok kişi var böyle. Hayat zaten yaşlandıkça iki tarafı da çökertiyor.

Libido konusunu şahsi tecrübelerime dayanarak bunu 10 senelik benim bünyemde etkisini şöyle gözlemliyorum; 1.bu dönemin toplamda 6-7 senesi düzenli bir hayat , spor, uyku beslenme vs ile geçmiştir ve en ufak yan etki yoktu.
2.toplam süre 2-3 sene bu yaşantıdan uzaklaştığım sporu saldığım düzensiz yaşadığım , yoğun alkol vs kullandığım dönemdir ve libidom düşüktü evet. Ama ne zamanki hayatıma çeki düzen versem düzeliyordu bu dönem. Bu süreler ardışık değil yani ilk 7 sene ve sonrası gibi değil.
Beni yoran mentaliteye olan etkisi idi , bu anlatılmaz yaşanır. Anlatılmaz yaşanır derken öyle kullananın gözü korksun diye demiyorum sadece sinsi birşey bu etki ve çoğu kullanıcı fark etmez.

ngdnhstms483034

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 28 Mart 2026, 00:21:15 »
çok iyi anlatmışsınız finasteridi , kendim 10 senedir kullanıyorum 1,5 sene bıraktığım bir dönem olmuştu tam olarak katılıyorum anlattıklarınıza ancak bıraktığım sürede zaman içerisinde meydana gelen saçımdaki incelme, oluşan görüntü ve bunun psikolojik etkisi beni finasteridin bu yan etkilerini göze alarak kullanmaya geri itti. İnsanlar cinsel yan etkilerden çekiniyor haklı olarak ancak asıl korkmaları gereken uzun vadede yaşayacakları beyne ve ruh haline olan etkileri . Ki bir çok insan bunu fark edip gözlemleyemiyor bile halbuki alfa5 enzimini biraz araştırırlarsa ne demek istediğimi anlayacaklardır. Günün sonunda saçsızlığın vereceği psikolojik etki benim üzerimde daha büyük bir yıkıntıya yol açıyor ve kullanıyorum. İki ucu b*klu değnek yani . Saç ekiminiz gayet güzel görünüyor, umarım güzel sonuç alırsınız ancak yaşınızı bilmemekle birlikte ekilen saçlarınızda belli bir süre sonra(2-4 sene) dht sebebiyle dökülebilir belki çok küçük doz 0,50 mg vs düşünebilirsiniz.

Donör bölgeden alınan saçların DHT duyarlı olmadığını varsayarsak dökülme olacağını sanmıyorum ancak var olan mevcut saçlar zamanla dökülecek dediğiniz gibi... Yinede finasteride kullanmayı düşünmüyorum minoxidil gibi destekleyici tedavilerle gittiği yere kadar var olan saçları korumayı planlıyorum. DHT'nin ne kadar değerli olduğunu bıraktığımda anladım. O yüzden bloklayacak hiç bir madde kullanmak istemiyorum. Tabi bu benim deneyimim, herkes aynı şeyi yaşayacak diye bir kaide yok elbette.. Umarım herkese faydası olur ve hiç bir zararı olmaz

Hodrimeydan41

• Full Member
« Yanıtla #17 : 28 Mart 2026, 19:31:16 »
Bende 3 yıldan beri kullanıyorum dht blocker finasterid ve dutasterid yan etki konusundan bu forumda adam akıllı ilk defa gerçekleri söyleyen uzun vade kullan kişiler gördüm yan etkis insanı piskolojik olarak yıpratıyo ama aynada o saç seyrekliği kelliği görünce insan daha kötü oluyo ama eninde sonunda insanı itiyo dht blockera

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 28 Mart 2026, 19:42:04 »
Donör bölgeden alınan saçların DHT duyarlı olmadığını varsayarsak dökülme olacağını sanmıyorum ancak var olan mevcut saçlar zamanla dökülecek dediğiniz gibi... Yinede finasteride kullanmayı düşünmüyorum minoxidil gibi destekleyici tedavilerle gittiği yere kadar var olan saçları korumayı planlıyorum. DHT'nin ne kadar değerli olduğunu bıraktığımda anladım. O yüzden bloklayacak hiç bir madde kullanmak istemiyorum. Tabi bu benim deneyimim, herkes aynı şeyi yaşayacak diye bir kaide yok elbette.. Umarım herkese faydası olur ve hiç bir zararı olmaz

Donör bölge DHT'ye karşı güçlüdür, dirençlidir ama dokunulmaz değildir. DHT'nin donörü bile zayıflattığı durumlar vardır.

ngdnhstms483034

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 28 Mart 2026, 19:50:46 »
Donör bölge DHT'ye karşı güçlüdür, dirençlidir ama dokunulmaz değildir. DHT'nin donörü bile zayıflattığı durumlar vardır.

Evet, doğru. Duyarlılık varsa DHT'nin zayıflatmayacağı saç zaten yok..

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 28 Mart 2026, 19:52:48 »
Garip olan şey DHT vücudun diğer kıllarını güçlendiriyor. Hatta bazılarının sakalları zayıflıyor DHT bloklayınca. Ama işin komiği kafada da kılları zayıflatıyor. Ne kadar garip bir tezat.
Bu arada clascoterone araştırabilirsiniz. Lokal çalışan bir ilaç, topikal ve yan etki profili oldukça zayıf.

ngdnhstms483034

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 28 Mart 2026, 19:57:32 »
Garip olan şey DHT vücudun diğer kıllarını güçlendiriyor. Hatta bazılarının sakalları zayıflıyor DHT bloklayınca. Ama işin komiği kafada da kılları zayıflatıyor. Ne kadar garip bir tezat.
Bu arada clascoterone araştırabilirsiniz. Lokal çalışan bir ilaç, topikal ve yan etki profili oldukça zayıf.

Teşekkür ederim, bilmiyordum araştırayım. Zaten ekim sonrası ilk 6 ay minoxidil ve fin karışımlı losyon kullanmak zorundayım. Ancak sonrası için araştırayım

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 28 Mart 2026, 19:59:07 »
Hocam topikal fin kullanacaksınız bu arada ekstra sağlığınıza da özen gösterseniz (bol spor, sağlıklı beslenme, sigara bırakma vs.) belki hiç yan etki görmezsiniz ve hep devam edebilirsiniz. Topikal fin'in zaten yan etki profili oldukça zayıf. Elbette sizin kararınız.

ngdnhstms483034

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 28 Mart 2026, 20:22:30 »
Hocam topikal fin kullanacaksınız bu arada ekstra sağlığınıza da özen gösterseniz (bol spor, sağlıklı beslenme, sigara bırakma vs.) belki hiç yan etki görmezsiniz ve hep devam edebilirsiniz. Topikal fin'in zaten yan etki profili oldukça zayıf. Elbette sizin kararınız.

Evet çok mantıklı, zaten önceden yan etki görmeye başladığım zamanlar spor yapmadığım zamanlardı. Spor kesinlikle etkili  |-onayisareti-| Ayrıca topical finasteride'lerde kana karisma ihtimali dediginiz gibi cok daha az. Özellikle trichosol maddesi içeren solusyonlarda kana karışım en minimum seviyede oluyor. O sebeple bakalım 6 ay sonra eğer hiç bir yan etki olmazsa sürekli kullanılabilir.. Teşekkürler tavsiyeler için

Facebook Twitter Instagram