Sloocer, geçmiş olsun. Gayet başarılı bir ekim olmuş, kanalın geniş acılıp acılmadıgını ben pek göremedim ama cok asırı sıkı bir ekim de senin dezavantajına olabilirdi, sendeki saç kaybıyla/ ekilen greftini oranlarsak, sıklıktan ziyade homojenite ön planda olmalıdır. Ki bu da sende var bence.
"Merdiven altı" tabirine değinmek istiyorum, sen de bu işi araştıran birisi olarak yaptığını çekinmeden söylemişsin. İsterse en lüks semtte olsun ister en pahalıya ekim yapan yer olsun ister instagramda takipcisi( abi abi diye satın aldığı yorumcuları) fazla olsun,bunlar da merdiven altı tabirini ortadan kaldırmaz.bu iş ekip işi, bu işi yapan doktor sayısı cok cok az, yapanların da, operasyonla tümden ilgilenenleri duyduğum kadarıyla bir elin parmağı kadar. Bu işin başındaki adam doktor değilse,ekip günde 3-4 ekim yapıyorsa, müdahale ortamı steril değilse maalesef bu yerler de benim için merdiven altıdır.
Ha şu var, başında doktor olan kliniklerde doktor var da plastik cerrah mı? Doktorlar hep operasyonun basında mı ? Gerçekten tıpta saç ekim uzmanlığı diye bir branş var mı?
Hayır. Yine oranın ekibine bağlısın. Bu iş biraz şans işi acıkcası, hekimle calısmanın tek avantajı doğabilecek komplikasyonlara karşı en doğru müdahalenin edilmesidir, post operatif gözlemlemenin- ve tedavi yaklasımının daha dogru yapılabilmesidir.
Riskin biraz büyük sen de kabul etmişsin, ama olumlu sonuçların da inşallah bu kadar büyük olur.
Ekim 11 saat sürdü, 3 kişi yemek molası hariç çalıştı.. Yani 33 saat bir mesai soZKonusu . 20 dk lık bir burun estetiğini, yada 35 dakikalık bir göğüs silikon operasyonunu 10 bin TL yapan bir cerrahı 33 saat mesai sini ödemek mümkün değil.. Bu sebeple bu işlerde 1-2 butik çalışan cerrahın dışında hiç bir doktor , bu agresif rekabete dayanamaz.
Nitekim bir elin parmak sayısını geçmez operasyona girerek alım yapan, ekim yapan hoca sayısı.
Bu arada bana eken elemanın telefonunda 10 larca piyasa doktorundan gelen mesajı bizzat kendim gördüm, piyasada isim yapan kişiler elemandan filan gün bir operasyon var yardıma gelirmisin diye.
Bu işler bu şekilde yürüyor, ekim yapan ekip bugün X firmada , bir gün Y firmada, piyasa yapınca birazda eli yatkın ise kendi kiralama hastane odalarında yapıyır işlerini.
3 lira maaş ile 1 ay 20 ekim yapan Adamın eline 10 lira para tek ekimde gecince Ada'mın elime 6000 de ekiyor, 12 saatte çalışıyor.
Ne kadar para okadar köfte.
ALDIK BİR RİSK BEKLEYİP GÖRECEĞİZ.
hoş gerçi Estehair , esteword, Arenamed gibi firmalara gitsekte bu işin standartı yokki... Yine işimiz şans işi..
Koray hoca, İlhan hoca , z.kul bınların dışında standart butun ekimleri olumlu 1 tane ekin merkezi var da bizmi gitmedik? ( bu hocalarda temiz çalışıyor, hasta seçiyor iyi sonuç birazda kaçınılmaz oluyor)