Gönderen Konu: Saç dökülmesi nedenleri ve ilaç tedavileri  (Okunma sayısı 7879 defa)

admin

  • Ziyaretçi

Selma

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 1
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri ve ilaç tedavileri
« Yanıtla #1 : 21 Eylül 2014, 02:52:03 »
Çeviri olayı çok yararlı oldu, yazıları not aldım, bir teşekkür etmek gerekiyor.

Mr.Dreamboy

  • Full Member
  • ***
  • İleti: 114
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri ve ilaç tedavileri
« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2015, 16:51:12 »
ru 58841 hakkında ne düşünüyorsunzu?

uA_bartin

  • Full Member
  • ***
  • İleti: 102
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri ve ilaç tedavileri
« Yanıtla #3 : 17 Haziran 2015, 05:46:21 »
Aranizda Dutasterid kullanan var mi? Ön cizgide daha etkili oldugunu duymustum.

Prinsipal

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 14
  • Carpe Diem
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri ve ilaç tedavileri
« Yanıtla #4 : 06 Şubat 2016, 00:21:01 »
Saç dökülmesi nedenlerini buradan da okuyabilirsiniz: http://www.yetkinbayer.com/sac-dokulmesi-ve-nedenleri.html

Genetik erkek tipi dökülme olmadığı sürece genellikle ilaç ya da losyon tedavisiyle çözüm bulmanız mümkün ancak genetik ise malesef dökülme belli bir aşamaya geldikten sonra şimdilik en geçerli çözüm saç ekimi...

messi2016

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 42
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri ve ilaç tedavileri
« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2016, 15:55:48 »
finasterid hakkında her kafadan bir ses çıkıyor uzun süre kullanım tecrübesi olan var mı

Superman

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 18
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri ve ilaç tedavileri
« Yanıtla #6 : 31 Mayıs 2016, 16:39:55 »
finasteridi bende merak ediyorum +1

emireri

  • Full Member
  • ***
  • İleti: 153
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri ve ilaç tedavileri
« Yanıtla #7 : 14 Haziran 2016, 15:25:14 »
finasterid hakkında her kafadan bir ses çıkıyor uzun süre kullanım tecrübesi olan var mı
ben 3 ay kullandim . Yan etkileri nedeni ile bıraktım bende uyku haksızlık ve cinsel isteksizlik yaptı.


sacekimibilgisi

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 70
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri ve ilaç tedavileri
« Yanıtla #9 : 09 Mayıs 2019, 01:45:07 »
Saç dökülmesine ne sebep olur?
Saç dökülmesinin nedenleri çoktur. Saç dökülmesi aniden başladığında, neden hastalık, diyet, ilaç veya doğumdan kaynaklanıyor olabilir. Saç dökülmesi kademeli ise ve her geçen yıl daha belirgin hale gelirse, kişi kalıtsal saç dökülmesine sahip olabilir. Bazı saç bakım uygulamaları da gözle görülür saç dökülmesine neden olabilir.

Saç bozuklukları

Kalıtsal incelme veya kellik (androgenetik alopesi olarak da bilinir): Saç dökülmesinin en yaygın nedeni budur. Erkekleri ve kadınları etkiler. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yaklaşık 80 milyon insanın kalıtsal incelme veya kellikleri vardır.

Erkeklerde kalıtsal saç dökülmesi olduğunda, sık sık uzaklaşan bir saç çizgisi olur. Birçok erkek, özellikle başın üstünde kel yamalar görür. Öte yandan, kadınlar saç çizgilerini koruma eğilimindedir. Belirgin derecede inceltilmiş saçlar görürler. Birçok kadın için saç dökülmesinin ilk işareti genişleyen bir kısımdır. Nadir durumlarda, erkekler belirgin şekilde inceltme saçlarını görür. Ve nadir durumlarda, kadınlar uzaklaşan bir saç çizgisi veya kel yaması görebilir. Bunun nedenleri bilinmemektedir.

Alopesi areata: Araştırmacılar bunun otoimmün bir hastalık olduğuna inanıyor. Otoimmün, vücudun kendisine saldırdığı anlamına gelir. Bu durumda, vücut kendi saçlarına saldırır. Bu, kafa derisinde ve vücudun diğer alanlarında düz, yuvarlak saç dökülmesine neden olur. Alopesi areatalı insanlar genellikle mükemmel sağlıktadır. Çoğu insan saçlarının yeniden uzadığını görür. Dermatologlar, kılların daha çabuk uzamalarını sağlamak için bu bozukluğu olan insanlara tedavi eder.

Sikatrisyel (skarlaşan) alopesi: Bu nadir hastalık, sağlıklı insanlarda gelişir. Hastalık bir insanın saç köklerini tahrip eder. Foliküllerin bir zamanlar olduğu yerde skar dokusu oluşur, böylece saçlar tekrar uzayamaz. Tedavi, saç köklerini tahrip eden iltihabı durdurmaya çalışır.

Santrifüjlü sikatrisyel (skar) alopesi: Bu tür saç dökülmesi en sık Afrika kökenli kadınlarda görülür. Kafa derisinin merkezinde başlar. İlerledikçe, saç dökülmesi kafa derisinin merkezinden yayılır. Etkilenen kafa derisi pürüzsüz ve parlak hale gelir. Saç dökülmesi çok yavaş veya hızlı olabilir. Saç dökülmesi hızlı bir şekilde gerçekleştiğinde, kişinin kafa derisinde karıncalanma, yanma, ağrı veya kaşıntı olabilir. Yara izi oluşmazsa, tedavi saçın yeniden uzamasına yardımcı olabilir.

Altta yatan tıbbi durum: Bir hastalığın ilk belirtisi saç dökülmesi olabilir. Tiroid hastalığı ve anemi dahil yaklaşık 30 hastalık saç dökülmesine neden olur. Hastalığın tedavisi ile saç dökülmesi sıklıkla durdurulabilir veya tersine çevrilebilir.

Hastalık: Bir hastalıktan sonra önemli miktarda saç dökülmesi meydana gelebilir. Büyük bir ameliyat, yüksek ateş, şiddetli enfeksiyon, hatta grip bile saç dökülmesine neden olabilir. Dermatoloğunuz bu tip saç dökülmesi telojen (tee-lə-jen) effluvium (ih-grip-vee-uhm) diyebilir.

Bazı kanser tedavileri: Radyasyon tedavisi ve kemoterapi saç dökülmesine neden olabilir. Bu saç dökülmesi genellikle geçicidir, ancak büyük sıkıntıya neden olabilir.

Saç derisinin saçkıran: Bu hastalık bulaşıcıdır ve çocuklarda yaygındır. Etkili muamele olmadan, saçkıran saçsızlığa neden olabilir.

Trichotillomania: Bu tıbbi hastalık, insanların saçlarını tekrar tekrar çekmelerine neden olur. Genellikle kafa derisi üzerindeki kılları çıkarmak için sürekli bir dürtü hissederler. Bazı hastalar kirpiklerini, burun kıllarını, kaşlarını ve vücutlarındaki diğer kılları çıkarmaya zorlandıklarını söylüyorlar.

Hormonlar ve stres

Doğum yapmak: Doğum yaptıktan sonra, bazı kadınların gözle görülür saç dökülmesi var. Düşen östrojen seviyeleri bu tip saç dökülmesine neden olur. Saç dökülmesi geçicidir. Birkaç ay içinde kadınlar saçlarının uzadığını görüyorlar. " Yeni annelerde saç dökülmesi " bölümünü okuyun ve saçınızın normal dolgunluğunu kazanması için dermatologların ipuçlarını öğrenin .

Menopoz: Menopozda saç dökülmesi sık görülür. Bu kayıp genellikle geçicidir. Saç zamanla yeniden büyür. Bir kadın 40 yaşında veya daha büyükse, saçlarının gençken yaptığı dolgunluğa sahip olmasını beklememelidir.

Stres: Travmatik bir olay yaşanması (örneğin sevilen birinin ölümü veya boşanma) saç dökülmesine neden olabilir.

Diyet ve zayıf beslenme

Kilo kaybı: Bazı insanlar 15 kilodan fazla kilo kaybettikten sonra saç dökülüyor. Saç dökülmesi genellikle kilo kaybettikten 3 ila 6 ay sonra ortaya çıkar. Bu saç dökülmesi sık görülür. Saç yardımı olmadan yeniden büyür.

A vitamini: Çok fazla A vitamini saç kaybına neden olabilir. İnsanlar bu vitaminden çok fazla vitamin takviyesi veya ilaç kullanarak alabilirler. Vücut çok fazla A vitamini almayı bıraktığında, normal kıllanma devam eder.

Protein eksikliği: Vücut yeteri kadar protein alamadığında, aldığı proteine ​​oran verir. Vücudun proteini rasyona sokabilmesinin bir yolu saç büyümesini kapatmaktır. Bir kişinin yeterli miktarda protein yememesi durumunda yaklaşık 2 ila 3 ay, saç dökülmesini görebilirsiniz. Daha fazla protein yemek, saç dökülmesini durduracaktır. Etler, yumurtalar ve balıklar iyi bir protein kaynağıdır. Vejetaryenler diyetlerine fındık, tohum ve fasulye ekleyerek daha fazla protein alabilirler.

Demir eksikliği: Yeterince demir almamak saç dökülmesine neden olabilir. İyi vejetaryen demir kaynakları demir takviyeli tahıllar, soya fasulyesi, kabak çekirdeği, beyaz fasulye, mercimek ve ıspanaktır. İstiridye, istiridye ve organ etleri, iyi hayvansal demir kaynakları listesinin başında gelir.

Yeme bozukluğu: Bir insan yeme bozukluğu olduğunda saç dökülmesi sık görülür. Anoreksi (yeterince yemez) ve bulimia (yedikten sonra kusma) saç dökülmesine neden olabilir.

Bazı reçeteli ilaçlar saç dökülmesine neden olabilir;

Kan incelticiler.
Yüksek doz A vitamini
Artrit, depresyon, gut, kalp problemleri ve yüksek tansiyonu tedavi eden ilaçlar.
Doğum kontrol hapları: Hap alan bazı kadınlar saç dökülmesini görür. Bazen, kadınlar hap almayı bıraktığında saç dökülmesi başlar. Bu saç dökülmesi olan kadınlar genellikle kalıtsal saç dökülmesi var.
Anabolik steroidler (kas oluşturmak ve atletik performansı artırmak için alınan steroidler) saç dökülmesine neden olabilir.

Yanlış Saç Bakımı
Saç stiliniz ve hatta saçınızda kullandığınız bazı ürünler saç dökülmesine neden olabilir.

bazı saç bakım Ürünler: Boyaların, jellerin, gevşeticilerin ve saç spreylerinin düzenli veya yanlış kullanılması da saç kırılmasına neden olabilir. Dermatologlar bu saç ürünlerinin kullanımının sınırlandırılmasını önermektedir. Daha az kullanım, daha az saç kırılması anlamına gelir.

saç düzleştiriciler ve bazı  cihazlar: fön  makinesinin sık kullanılması saçınıza zarar verebilir. Bir fön makinesinden gelen yüksek ısı, saç şaftındaki suyu kaynatır ve kırılmaya eğilimli bırakır. Dermatologlar saçınızın kurumaya bırakılmasını tavsiye eder. Daha sonra kuru olduğunda saçınızı şekillendirin. Dermatologlar ayrıca düz ütüler (bu saçları yüksek ısı kullanarak düzeltirler) ve kıvrık ütüler kullanımını sınırlandırırlar.

Saç tokaları, klipsler ve lastik bantlar: Saçları sıkıca tutmak için kullanıldığında saç tokaları, klipsler ve lastik bantlar saçları kırabilir. Bunları seçmek için dermatologların ipuçları:

Bazı Saç Modelleri
At kuyruğu, mısır koçanı veya örgüler gibi saçları çeken tarzda saç giydirmek, traksiyon alopesi olarak bilinen bir tür saç dökülmesine neden olabilir.

Yanlış yıkama, kurutma ve tarama
Aşağıdaki uygulamalar genellikle saçın kırılmasına neden olur:

Çok fazla şampuanlama, taraklama veya fırçalama (günde 100 vuruş veya daha fazlası).
Islak saçı bir havluyla kurulayın.
Islak saçları fırçalamak veya taramak.

Birçok insan için, saç ıslak olduğunda daha elastik olur. Bu, kuru saçtan daha kolay kırıldığı anlamına gelir. Saç kırılması meydana geldiğinde, saçlar düzensiz veya çok ince görünür. Afrika kökenli insanlar için saçları ıslandığında daha elastik değildir.

Saç kaybı

Saç dökülmesi: Belirtileri
Saç dökülmesi: Nedenleri
Saç dökülmesi: Tedavi

Santrifüjlü santrikül alopesi: Bir kadın saç dökülmesinden endişe duyuyorsa, bir dermatolog görmelidir. Tedavi ne kadar erken başlarsa sonuç o kadar iyi olur. *
SAÇ DÖKÜLMESİ: TANI VE TEDAVİ
Dermatologlar saç dökülmesini nasıl teşhis eder?
Bir çok şey saç dökülmesine neden olabileceğinden, bir dermatolog bir dedektif gibi davranır. Bir dermatolog soru sormakla başlayabilir. Dermatolog saç dökülmesinin aniden mi, yoksa yavaşça mı gerçekleştiğini bilmek isteyecektir. Bunu bilmek nedenleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Bir dermatolog ayrıca hangi ilaçları aldığınızı, hangi alerjilerinize sahip olduğunuzu ve diyet yapıp yapmadığınızı soracaktır. Dermatoloğa doğru bilgi vermek önemlidir. Bir cinayet gizemi gibi, en küçük ipucu olayı çözebilir. Kadınlara dönemleri, gebelikleri ve menopozları sorulabilir.

Dermatolog ayrıca saç derinize ve saçınıza dikkatlice bakacaktır. Muayene sırasında, dermatolog saçınızı çekebilir. Bazen bir dermatolog gerekli kanıtları elde etmek için bir saç çıkarması gerekir. Ve bazen bir dermatolog vücudun diğer bölgelerinde çok az veya çok fazla saç olup olmadığını görmek için vücudunuzun geri kalan kısmındaki saça bakmaya ihtiyaç duyar.

Bazen deliller kafa derinizde yatıyor. Dermatolog kafa derisinin küçük bir parçasını çıkarabilir. Buna kafa derisi biyopsisi denir. Bir dermatolog, bir ofis ziyareti sırasında bir kafa derisi biyopsisini hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilir. Vakayı çözmek için bir kafa derisi biyopsisi gerekli olabilir. Bazen bir kan testi gereklidir.

Çok fazla şey saç dökülmesine neden olabileceğinden, nedeni bulmak zaman alabilir. Birkaç randevu almanız gerekebilir.


Dermatologlar saç dökülmesini nasıl tedavi eder?
Birçok neden olduğu gibi, saç dökülmesi için de birçok tedavi yöntemi vardır. Dermatologlar saç dökülmesini erken tedavi etmeyi öneriyorlar. Erken demek, çok fazla saç kaybetmek demektir. Saç dökülmesi, bir kişinin çok fazla saç dökülmesi olduğunda tedavisi zordur.

Aşağıdaki tedavilerden biri veya daha fazlası, tedavi planınızın bir parçası olabilir.

Reçetesiz tedavi yapılabilir

Minoxidil: Bu ilaç kafa derisine uygulanır. Saçların incelmesini önleyebilir ve saç derisinin üstündeki saç büyümesini uyarabilir. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) saç dökülmesini tedavi etmek için minoksidil onayladı. Erkekler ve kadınlar için onaylanan tek saç uzatma ürünüdür. Bir dermatolog, minoksidil ile başka bir tedaviyi birleştirebilir.

Lazer aygıtları: Fırçalar, taraklar ve lazer ışığı yayan diğer elde tutulan aygıtlar saç büyümesini teşvik edebilir. Bu cihazlar saçların bazı insanlarda daha genç görünmesini sağlayabilir. FDA bu ürünleri tıbbi cihaz olarak sınıflandırdığından, ürünler ilaçların yaptığı sıkı testlerden geçmez. Bu cihazların uzun vadeli etkinliği ve güvenliği bilinmemektedir.

Finasteride: FDA erkeklere saç dökülmesi tedavisi için bu ilacı onayladı. Hap şeklinde gelir ve çoğu erkekte (yaklaşık% 88) saç dökülmesini yavaşlatır. Birçok erkekte (yaklaşık% 66) saçların yeniden büyümesini teşvik eder. Finasteride vücudun bir erkeklik hormonu olan dihidrotestosteron (DHT) yapmasını engelleyerek çalışır.

Kortikosteroid: Saç dökülmeniz vücudunuzdaki iltihaptan kaynaklanıyorsa, bir dermatolog kafa derinize kortikosteroid adı verilen bir ilacı enjekte edebilir. Bu, bir kişinin alopesi areata olduğu zaman meydana gelen iltihabı durdurmaya yardımcı olabilir. Bir kortikosteroid bir anabolik steroidden farklıdır.

Saç ekimi: Saç ekimi yaptıktan sonra saçın uzaması zaman alır.
Bir dermatologun önerdiği işlem türü ne kadar saç döktüğünüze bağlı olacaktır. En iyi sonuçları elde etmek için, bir dermatolog aşağıdaki işlemlerden birini veya birkaçını kullanabilir:
Saç ekimi: Saç derisinin iyi bir şekilde uzamasına neden olan cilt çıkarılır ve saç derisine ihtiyaç duyan bölgelere nakledilir.

Kafa derisi genişlemesi: Cildin gerilmesi için cihazlar kafatasının altına yaklaşık 3 ila 4 hafta boyunca yerleştirilir. Bu prosedür, kafa derisini daha gevşek hale getirmek için kafa derisi indirgemesinden önce yapılabilir. Ayrıca, sadece saçları azaltan kıllanma alanlarını germek için de yapılabilir.

Kafa derisi flepleri: Saç derisine bir saç derisi segmenti cerrahi olarak hareket ettirilir ve saça ihtiyaç duyulan yere yerleştirilir.
Sonuç
Dermatoloğunuz saç dökülmesine neyin neden olduğunu bilirse, dermatoloğunuz size ne bekleyeceğinizi söyleyebilir. Bazen saç dökülmesi tedavisi gerektirmez. Saç kendi kendine yeniden uzamaya başlayacaktır. Bazı durumlarda, yaptığınız şeyi değiştirmek saç dökülmesini durdurarak saçınızın yeniden uzamasına izin verir. Bazen tedavi saçları eski haline getirebilir.
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2019, 01:56:54 Gönderen: sacekimibilgisi »

 

Facebook Twitter Instagram