Değerli forum üyeleri merhaba.
Bu forumu yaklaşık 5 senedir takip ediyorum sayesinde birçok şey öğrendim, emeği geçenlere teşekkür ederim.
Forumda daha öncesinde de saç ekimine uygun olup olmadığım konusunda konular açmıştım.
Uzunca düşünme ve araştırma aşamasından sonra saç ektirmeye karar verdim ve ekimden bir ay önce Finasteride kullanımına başladım. Ekimden sonra devam etmeyi düşünüyorum ve herhangi bir yan etki görmedim şimdilik.
Ekim merkezi seçerken en büyük önceliğim doğal ön çizgisi ve günde 1, en fazla 2 tane ekim yapan butik bir yer bulabilmekti. Bu yüzden belirlediğim kriterler ve bütçem dahilinde hem bu forumda hem de Reddit üzerinde araştırmaya başladım. MedBlue'yu Reddit'te gördüm, yabancılar arasında popülerdi ve kendileriyle iletişime geçince ikna oldum ve randevu oluşturdum.
Ekim süreci gayet rahat geçti, tabii anestezi iğneleri hariç

Ancak düşündüğüm kadar sancı çekmedim. Ekim yapan ekibin ve doktorun iletişimi inanılmaz derecede memnun edici ve bilhassa rahatlatıcıydı.
Donör bölgem zayıf olduğu ve saçlarım ince olduğu için çok zorlamadan alım yapmak istediler, ben 4000 üzeri olmasını dilerdim ancak 3550 greft çıkarabildiler ve fazlazsının kötü bir görüntü oluşturabileceğini, ikinci ekimi planlamak için alan kalması gerektiğini söylediler.
Ön çizgimi de maksimum 4000 greft alınabilecek şekilde planlamıştık zaten. Verteks bölgesini şimdilik açık bıraktık, ben orayı farklı bir yöntemle (saç simülasyonu gibi) kapatmayı düşünüyorum. Ön bölgeye 2 bin ve kalan 1500 ise arkaya doğru dağıtılarak ekildi.
Ekim merkezi takviye olarak şampuan, dermaroller, biotin, prp tüpü ve diğer besleyici tüpler ile antibiyotik ve kan sulandırıcı ilaçlar verdi. Şimdilik sadece onları kullanıyorum, kabuk dökümünden sonra minoxil ve finasteride kullanımına geçeceğim.
İzlenimim başarılı bir ekim olacağa benzediği yönünde. Ancak sizlerin de yorumunu almak ve planlamayla ilgili görüşlerini dinlemek isterim.
Görüntüleri ayrı ayrı açıklama hâlinde paylaşacağım.