Gönderen Konu: Fin & Dut Sakal Uzerinde Etkisi  (Okunma sayısı 219 defa)

pamira

• Sr. Member
Fin & Dut Sakal Uzerinde Etkisi
« : 28 Ocak 2025, 12:45:18 »
Haziran 2020'den beri her gun 1/4 fin, temmuz 2022 den beri haftada 2 gun dut kullaniyorum. Son 1 yil icinde genelde cene bolgesinde ve ayni noktalarda sakal kiran sorunu yasamaktayim. Ozel hastaneye gidip tedavi olarak dokulen bolgeye igne yaptiriyorum ve losyonlari kullaniyorum 2 ay gibi bir surede duzeliyor sonrasinda 3-4 ay geciyor bir bakiyorum yine baslamis hafiften. Bu tarz sorun yasayan var mi ? Fin & Dut kullananlar yazabilir mi ?

Ahmetbsr21

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Fin & Dut Sakal Uzerinde Etkisi
« Yanıtla #1 : 07 Şubat 2025, 23:10:15 »
Haziran 2020'den beri her gun 1/4 fin, temmuz 2022 den beri haftada 2 gun dut kullaniyorum. Son 1 yil icinde genelde cene bolgesinde ve ayni noktalarda sakal kiran sorunu yasamaktayim. Ozel hastaneye gidip tedavi olarak dokulen bolgeye igne yaptiriyorum ve losyonlari kullaniyorum 2 ay gibi bir surede duzeliyor sonrasinda 3-4 ay geciyor bir bakiyorum yine baslamis hafiften. Bu tarz sorun yasayan var mi ? Fin & Dut kullananlar yazabilir mi ?
bende xpecia tablet kullanıyodum günde 2 kez
cinsel sorunlar yasadım
onun dısında kas gücsüzlügü zihinsel problemler yorgunluk
sakal göğüs kılında bi zayıflık hissettim gür değildi
saçlarımı baya etkiledi ama
Allah büyük.

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2025, 21:41:19 »
Fin kullanırken böyle birşey yaşamadım ancak ben size birşey sormak istiyorum Haftada 2 dut dökülmenizi durdurdu mu?

pamira

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 13 Şubat 2025, 09:41:56 »
Fin kullanırken böyle birşey yaşamadım ancak ben size birşey sormak istiyorum Haftada 2 dut dökülmenizi durdurdu mu?

dokulme yok var olani korumaya devam ediyorum sadece. zaten ekim yaptirdim ben
  • Ekim Tarihi: 8-9 Aralik 2021 | 8 Mayis 2023
  • Ekim Merkezi ismi ASMED
  • Greft Miktarı 5006 | 1510
  • Medikal Tedavi Finasteride - Dutasteride
ASMED - 1.Sac Ekimim 8-9 Aralik 2021

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=24994.0

&

ASMED - 2.Sac Ekimim 8 Mayis 2023 (Revizyon)

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=31519.0

Hodrimeydan41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 15 Şubat 2025, 00:14:01 »
1.5 seneden beri finasterid dut kullanıyorum sakal baya gerliyo onun içinde minoxil sürüyorum o olmazsa sakal zaten biç çıkmaz bende 😀

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 15 Şubat 2025, 04:38:13 »
erkekte sakallar oturduktan sonra dht baskılamanın etkileyeceğini hiç zannetmiyorum. 2 senede de etkilemedi zaten beni

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 16 Şubat 2025, 03:43:09 »
Hocam ben de epeyce bir süre finasterid dutasterid kullandım. Bu dönemlerde vücut kıllarının uzamasında yavaşlık olduğunu bariz görmüştüm.

Fakat sakal bıyık dökülmesi yaşamamıştım. Artık ilaç kullanmıyorum. Lakin geçen sene 6 ay ara ile iki sefer bıyık bölgemin orta kısmında dökülme seyrekleşme yaşadım.

İlkinde dermatolog bir solüsyon vs vermiştim. 1 ayda falan geçmişti sonrasında 6 ay kadar sonra yine bir dökülme olmuştu. Ama bu seferinde doktor kökler duruyor birşey kullanmana geek yok demişti. Dediği gibi bir şey kullanmadım ve yine bir sürede toparladı.

Dht baskılama ne kadar sebep olur bilmiyorum ama bende kullanmadığım dönemde oldu. Belki 1 senedir ilaç kullanmamıştım o dönemde. Bendekinde bir bağlantısı yok diye düşünüyorum.

Bir arkadaşım hala bu sorunu yaşıyor senin gibi iğne yaptırıyor aralıklarla ama henüz düzelmedi. Mesela onun da hiç bu ilaçlar ile hiç alakası yok.

Ahmetbsr21

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 16 Şubat 2025, 14:43:00 »
Hocam ben de epeyce bir süre finasterid dutasterid kullandım. Bu dönemlerde vücut kıllarının uzamasında yavaşlık olduğunu bariz görmüştüm.

Fakat sakal bıyık dökülmesi yaşamamıştım. Artık ilaç kullanmıyorum. Lakin geçen sene 6 ay ara ile iki sefer bıyık bölgemin orta kısmında dökülme seyrekleşme yaşadım.

İlkinde dermatolog bir solüsyon vs vermiştim. 1 ayda falan geçmişti sonrasında 6 ay kadar sonra yine bir dökülme olmuştu. Ama bu seferinde doktor kökler duruyor birşey kullanmana geek yok demişti. Dediği gibi bir şey kullanmadım ve yine bir sürede toparladı.

Dht baskılama ne kadar sebep olur bilmiyorum ama bende kullanmadığım dönemde oldu. Belki 1 senedir ilaç kullanmamıştım o dönemde. Bendekinde bir bağlantısı yok diye düşünüyorum.

Bir arkadaşım hala bu sorunu yaşıyor senin gibi iğne yaptırıyor aralıklarla ama henüz düzelmedi. Mesela onun da hiç bu ilaçlar ile hiç alakası yok.
hocam sakalları seyreltiyo bu tür hormon baskılayıcılar
Allah büyük.

Facebook Twitter Instagram