Gönderen Konu: Yaş 35 – Saç Ekimi Klinik Karşılaştırma ve Ekim Soruları  (Okunma sayısı 82 defa)

hjlmk

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 4
  • Saç ekimi sonuçları
Merhabalar,

Yaşım 35, ve saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum. Anne ve baba akraba taraflarında saç dökülmesi durumu var. Dolayısıyla genetik :)

Yıllar önce dökülme başladığında aslında güvendiğim bir doktora başvurmuştum. O zamanlar bana Alpecin şampuan ve toniğini de düzenli kullanmamı söylemişti. Başka bir şampuan daha vermişti, ismini unuttum. Onun yanı sıra bir de haftada 2 ya da 3 kere minoxidil sıkıyordum. Böyle bir yöntemle uzun bir süre saçım dökülmedi. Yalnız bazı özel sebeplerden dolayı minoxidil kullanmayı unuttum ve zamanla bıraktım. Ve sonuç olarak tabii ki dökülmem hızlandı. Aşağıda son durumu paylaşıyorum.

Şimdi hem kalan saçlarımı olabildiğince korumak hem de saç yoğunluğumu artırmak istiyorum. Bunun için ekim yaptırmayı düşünüyorum. Kısa sürede birçok klinikle görüştüm: Asuman hair, hakan clinic, ahmet tosun, hairneva, hairpro, şule hair, bella hair clinic ve adını unuttuğum diğerleri.

Çoğu tabii ki 2 seans olarak planladı açıklığım çok olduğu için. Yalnız bazı konularda kafamı karıştıran noktalar oldu. Bunları sizle de paylaşmak ve yorumlarınızı duymak isterim.

Kafamı karıştıran noktalar

1 – ilk konu ekim yöntemi. Aynı saçıma sadece safir, dhi ya da hibrid metodlarıyla ekim önerileri sunuldu. Mesela asuman ve ahmet tosun benim açıklığıma safir ile yapılması gerektiğini söylerken, hakan clinic hibrid yöntem önerdi. Ön tarafları hakan hoca safir ile kendisi yaparken, arka taraflar dhi ile ekip tarafından yapılıyor. Hairneva, şule dhi ile yapıyoruz dedi.

Benim internette okuduğum safir’in geniş açıklıklarda daha iyi sonuç verdiği, dhi ise daha doldurma bölgelerinde iyi sonuç veriyor. Açıkcası anladığım kadarıyla yöntemden daha çok yapan ekip daha önemli. Ama kliniklerin bu farklı yorumları kafamı karıştırdı.

Benim açıklık ve alan durumuma göre sizce hangi yöntem daha doğru olur? Belki burada benzer açıklığa sahip ve deneyimli insanlar olabilir. Yoksa bu yöntemin çok önemi yok mu? Daha çok yapan ekip mi önemli?

2 – İkinci kafama takılan konu ekim öncesi ve sonrası bakım. Ben şu anda sadece vitamin alıyorum ve alpecin şampuan ve tonik kullanıyorum. Ekimden önce de belki bir kere prp yaptırmayı düşünüyorum.

ekim sonrasında da bazı klinikler finasterid kullanımı öneriyor. Hatta minoxidil’in de kalan saçları destekleyeceğini söylüyor. Minoxidil bir daha kullanmak istemiyorum ama finasterid kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Bırakında yine korunan saçlar dökülyor mu? Bu konuda deneyimi olan var mı?

3 – üçüncü konu ekim sırasında yapılabilecek kök hücre tedavisi veya ekzozom tedavisi. Kalan saçlarımı korumak amacıyla iyi olabileceğini düşünüyorum.

Benim araştırdğım kadarıyle ekzosom daha güçlü destekliyor ama mesela pozitif baktığım hakan clinic kök hücre tedavisi yaptığını söyledi. Bu farklı görüşün nedenini anlayamadım. Bu konuda bilgisi ya da deneyimi olan var mı?

4 – ben nisan başı gibi yaptırmayı düşünüyorum. Sizce iyi bir tarih midir? Yoksa bu yaptırılan mevsimin çok önemi yok mu?

5 – daha önce hiç bella hair clinic’i duyan oldu mu? Yoğunlukla Fransızlara çalışan bir klinik ve ünlü insanlara da ekim yapmış ama bu forumda o klinik hakkında hiçbir yorum görmedim. Bu konuda ayrı bir konu da açacağım.

Sonuç olarak hakan clinic’in ekim öncesi ilgisini çok beğendim ama bazı temel konularda diğer kliniklerle farklı yaklaşması kafamı karıştırdı. Ekimlerinin çoğu doğal duruyor ama bilgisi, deneyimi olanların yorumlarına da açığım.

Şimdiden çok teşekkürler.

 

Facebook Twitter Instagram