Gönderen Konu: Saç ekimi sonrası donör bölgede batma ve kaşınma  (Okunma sayısı 106 defa)

Emrah Sahin

• Yeni üye
  • *
     Merhaba, 20 Mart 2025 tarihinde asuman hairde saç ekimi işlemim gerçekleşti. Üzerinden bugün itibarıyla 45 gün geçmesine rağmen, donör bölgenin genelinde bir gerginlik hissi var. Onun dışında en ufak bir ürpertide donör bölgedeki tüm saçlarımın köklerine bir sızı giriyor. Sadece ürperince falan da değil. Örneğin saatin kordonu kolumdaki bir kılı çeksin, anında aynı sızı oluyor. Hani bazen deriz ya öyle hastayım ki saçlarımın dipleri bile acıyor diye. Aynı ona benzer bir acı. Bu normal mi bu kadar uzun süren var mı? Forumda bakıyorum yani bu durumdan muzdarip olan yok gibi. Olsa da bu kadar uzun sürmemiş. Gerçekten artık sinirden ağlayacak gibi oluyorum günde en az 10 kez yaşıyorum bu acıyı.

Ekim merkezimle görüştüm, bepanthol önerdi, cildiniz hassas olduğu için oluyor olabilir dedi. 2 haftaya yakın bepanthol kullandım geçmedi. Fito kremi zaten bitirmiştim. Bir dermatoloğa gittim antiseptik bir sprey verdi. O da fayda etmedi spreyi kullanmaya başlayalı neredeyse 10 gün oldu. Yani cildim hassas onu biliyorum. Güneşte falan yandığımda çok kötü oluyorum kaşıntı iğne batması gibi canımı yakar. Hatta bu donör bölgede de arada kaşıntı giriyor tıpkı güneşte yandığımdaki gibi bir kaşıntı. Kaşıdıkça daha da büyüyor kaşıntı. 3 gün önce başka bir doktora danıştım, sinirlerin iyileşmesiyle ilgili olabileceğini, b vitamininin sinirlerin iyileşmesine katkısı olacağını söyledi ve kan değerlerime bakıp b vitamini yazdı. 3 gündür de onu kullanıyorum bakalım, şifa Allah'tan. Derdime çare olabilecek fikri olan varsa lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

ismael

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi sonrası donör bölgede batma ve kaşınma
« Yanıtla #1 : 04 Mayıs 2025, 22:03:37 »
kaşındığında kaşıma sivilcelere dokunma 2-3 gün içinde geçeçektir

Emrah Sahin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 04 Mayıs 2025, 22:05:35 »
en ufak bir sivilce yok kafamda

ismael

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 04 Mayıs 2025, 22:09:07 »
ekimden sonra donör bölge ekilen bölge de sivilce ve kaşıntı belli bir süre olabiliyor
elini çok kafana götürmeyeceksin   zamanla azalarak kaşıntı gidecek

şampuanı değiştirebilirsin

Emrah Sahin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 04 Mayıs 2025, 22:10:15 »
hocam çok teşekkür ederim yorumlarınız için. kaşıntı için söylediklerinize dikkat edeceğim ama benim en büyük problemim batma hissi. onunla ilgili bir çözüm var mı acaba

ismael

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 04 Mayıs 2025, 23:00:55 »
Bendede oldu belli bir süre batma hissi
Zamanla düzeldi
Ama bu ilk 2 ay için geçerli
3. ayda devam ediyorsa batma hissi olan bölgeyi
Flashlı  olarak telefonla çek bölgede anormal bir durum var mı incelersin

Facebook Twitter Instagram