Gönderen Konu: Biotin markası veya vitamin önerisi  (Okunma sayısı 159 defa)

dogukan25

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Biotin markası veya vitamin önerisi
« : 05 Mayıs 2025, 02:08:46 »
3 aydır solgar biotin 5000mg kullanıyorum her gün aksatmadan + proscar finasteride 1/4 kullandım. 1 aydır xpecia erkek 30 tablet kullandım cinsel istek bende hiç azalmayan bir şeydi şuan %95 azaldı diyebilirim çoğu insan ikisini kullanmanın ağır geldiğini yazmış bu yüzden xpecia'yı bıraktım bu günden itibaren. Biotin yetişkinlere 3000mg den fazlası boşa gittiği yazıyor araştırdım 3000üzeri idrar yoluyla atılıyor. 2500mg biotinler var piyasada ama kullanan yok solgarı en iyilerden gibi görünüyor. Vitamin olarak keratin çinko gibi şeyleri aynı anda tek vitamin hapında bulabileceğim bir vitamin varsa veya başka ne vitaminler almalıyım paylaşır mısınız.
.
Erbatab biotinin içinde birçok şey var kullanan var mı?

pear24

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Biotin markası veya vitamin önerisi
« Yanıtla #1 : 16 Mayıs 2025, 10:46:44 »
Hocam biotin işi yalan çok araştırdım bir tane geçerli bilimsel araştırma yok pazarlama işi. 5000 zaten günlük ihtiyaçtan çok fazlası boşuna yorarsın vücudunu. Vitaminlerde asıl mantık eksiği yerine koymak yoksa çok almak değil.

savage1903

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Biotin markası veya vitamin önerisi
« Yanıtla #2 : 16 Mayıs 2025, 11:48:59 »
Merhaba 10 yıldır sağlık alanında çalışan bir Biyolog olarak sizi bilgilendirmek isterim. Biotin bir B vitamin türüdür. Yetişkinlerde günlük ihtiyaç 30 mcg'dır. Eksikliği saç dökülmesi yapabilir evet ama eksikliği çok nadir olur. 2 yumurta yediğimiz zaman günlük ihtiyaç karşılanıyor. Biotin bir B vitamini olduğu için(B7) suda çözünür ve depolanmaz. Vücut ihtiyacı kadar vitamini kullanır fazlasını idrarla vs. uzaklaştırır. Bu biotin eksikliği varsa eğer(düşük ihtimal) dahiliye uzmanları tarafından günde 30-100 mcg arası biotin takviyesi önerilir. Yani kısaca kullandığınız 1000-3000-5000 mcg biotin takviyelerin ekstra bir faydası olmayacaktır.

Facebook Twitter Instagram