Herkese Merhabalar,
Son bir buçuk senedir saç ekimi ile ilgili araştırma yapmaktaydım. Bu süreçte Başta Hintel olmak üzere formda paylaşım yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Dr. Bekir Bek'te karar kıldım. Araştırmalarım boyunca yardımları nedeniyle foruma olan borcumu düzenli paylaşım yaparak ödemek istiyorum.
Geçen Sene Ekim ayında ön görüşme yaparak Randevu tarihini konuşmuştuk. Görüşmede operayonu biran evvel olmak istediğimi Bekir hocaya belirtmiştim. O zaman Temmuz ortasına kadar dolu olduğunu söyleyince, Eylül'ün de full olmasından ve yazında sıcaktan operayona girmek istemediğim dolayı Ağustos ayında o hafta tek boş olan 25-26 Ağustos'ta kararlaştırdık. Randevu için 500 Euro depozito veriyorsunuz. Fakat ön görüşemdeki ısrarımdan dolayı, ay başında Bekir Hoca aradı ve yurtdışından bir hastanın gelemeyeceğini ve 23-24 Mayıs'ın boş oldugunu söyledi. Bende operasyonu 3 ay öncesine çektim. Geçen sene ekimde fiyat hakkında konuştuğumuzda, greft başına bahsedeyim: Bu yıl ilk 6 ay 1.75 euro, sonra 2 euro Eylül de tekrar zamlanacağını ama net bir rakam olmadığı için ücret söylemedi. Kararımı değiştiren etmenlerden birisi de bu oldu.
Kısaca Süreçten bahsetmek gerekirse, Operasyona 2 hafta kala her hafta prp işlemi yaptılar.
İlk gün sabah saç için çizgide rahat 1 saat konuştuk ve kararlaştırdık. Hoca bir kagıt ile belirlenen hattı bir kagıda alıyor ve sizin yoğunluk isteğinize göre kaç greft ekım olacağını söyluyor. Fotoğraflara göre 2800 greft civarlarında işlem olacağını belirtmişti. Forumdaki diğer arkadaşların ki gibi 1 günde 4 seans yerine günde 2 seans veya ihtiyaca göre 1 seans yapmakta. 1. gün biraz operasyonun geç başlaması ve dönor alanım fazla kanlanmasından dolayı 1200 graft çıktı. gün bitiminde Bekir Hoca greft sayısını 3100 e çıkarıp tek operasyonda güzel bir sonuç çıkarmak istediğini belirtti.
2.Gün sabah 8 de işleme başlamadan bir gün önceden hocanın belirttiği söze istinaden birgün önce çekılen fotoğrafta Mildscalp alanının genişletilmesi ve frontal bolgenın bıraz daha sık olmasını istedim. Öğlenden önce 1000 greft ve öğleden sonra 1000 greft ile 2000 greft daha saç ekildi. 2 gün boyunca Toplamda 3200 civarlarında saç ekim işlemi gerçekleşti. Greft oranı 2.14 olarak çıktı. Frontal bölgeye cm2 ye 55-60 , Milscalp ve 20-25 greft ekimi gerçekleşti. Bu oranlarla Frontal bölgeye 2200 , Mildscalp ve vertexe yakın ufak kısma da 1000 greft ekildi..
3. gün ise bandajlar çıkartılarak. Gün gün yapılacak işlemler anlatılarak günlük alınması gereken takviyeler belirtildi.
Klinik hakkında bilgi vermek gerekirse, Bekir Hoca işini titizlikle yapan ve sürecin başından sonuna kadar işin başında olan bir doktor. Her ayrı işleme başlamadan önce belirten kibar bir kişiliği var. Ekipteki Nihan, Kübra ve Mehmet adlı yardımcı arkadaşlarda çok kibar ve işlerinin ehli insanlar oldukları belli. Gerçekten herkes çok samimi ve işlerini gerçekten özenerek yapıyorlar. Fotoğraflardan anlayacağınız üzere donör olana haldır huldur girip işi aceleye getiren getiren değil, neredeyse daha ilk günden alım bile yapıldığı anlaşılmayan bir incelikle çalışıyor doktor. Süreç beni fazlasıyla memnun etti şu ana kadar, umarım sonuç da beklediğim gibi olur. Benim açıklığım tarzı açıklığı olan arkadaşlara umarım faydası olur. Fırsat buldukça güncelleme yapacağım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Sağlıcakla.
Traş öncesi fotoğraflar