Gönderen Konu: İbrahim erayhan 4700 greft saç ekimi yaş: 24  (Okunma sayısı 4444 defa)

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
Ynt: İbrahim erayhan 4700 greft saç ekimi yaş: 24
« Yanıtla #45 : 13 Haziran 2025, 11:34:41 »
Dostum merhaba,

Şok dökülme hemen 45-60 güne kadar devam edebilen bir işlem olmaktadır. Vücudunun dolaşımı ile alakalı olan bir durumdur bu. Hele ki vertex bölgesi olduğu için dolaşım yavaş olmasından kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Saç ekim işlemleri psikolojik bir etken olmasından sebebiyet senin panik yapman gereken bir durum değildir. Sen olağan sürece bırakıp bakımlarına devam etmelisin. Ekimden önce zaten çoğu işlemleri yapmışsın aynı şekilde devam ederek bu süreci tamamlayacaksındır.

Gelelim seborait konusuna; bu hastalık maalesef cild rahatsızlığıdır ve kesin bir çözümü bulunmamaktadır. Bu rahatsızlık belli zamanlarda çoğalır ve tedavi şampuanı (ketoral gibi) ürünlerini kullandığınız sürece sizlere iyi gelip bunu baskılayacaktır. Bu rahatsızlığı kabul edip bununla yaşamayı öğrenmen gerekmektedir.

Merthiroo

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #46 : 22 Haziran 2025, 17:38:52 »
Dostum merhaba,

Şok dökülme hemen 45-60 güne kadar devam edebilen bir işlem olmaktadır. Vücudunun dolaşımı ile alakalı olan bir durumdur bu. Hele ki vertex bölgesi olduğu için dolaşım yavaş olmasından kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Saç ekim işlemleri psikolojik bir etken olmasından sebebiyet senin panik yapman gereken bir durum değildir. Sen olağan sürece bırakıp bakımlarına devam etmelisin. Ekimden önce zaten çoğu işlemleri yapmışsın aynı şekilde devam ederek bu süreci tamamlayacaksındır.

Gelelim seborait konusuna; bu hastalık maalesef cild rahatsızlığıdır ve kesin bir çözümü bulunmamaktadır. Bu rahatsızlık belli zamanlarda çoğalır ve tedavi şampuanı (ketoral gibi) ürünlerini kullandığınız sürece sizlere iyi gelip bunu baskılayacaktır. Bu rahatsızlığı kabul edip bununla yaşamayı öğrenmen gerekmektedir.
evet hocam teşekkürler

Merthiroo

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #47 : 22 Haziran 2025, 17:40:58 »
Ortalama 9 aydır fin kullanıyorum, merak ediyorum günde 2 fıs min ve fin yerine haftada 2-3 duta geçmek mantıklı olur mu?

Beyonder

• Hero Member
« Yanıtla #48 : 23 Haziran 2025, 07:42:42 »
Ortalama 9 aydır fin kullanıyorum, merak ediyorum günde 2 fıs min ve fin yerine haftada 2-3 duta geçmek mantıklı olur mu?

Minox hayranları çok ama ben çok tavsiye etmiyorum ömür boyu kullanmak gerekiyor. Gece diyelim ki uyumadan önce sürdünüz 6-7 saat kafada kalmalı saç yıkanmamalı ben bazen birkaç saaat uyuyorum açıkçası. Ve bazı günler atlarsanız eğer sıkmayı tedavinin etkisini aazaltıyor bana zor geliyor bununla uğraşmak ki saç yapış yapış oluyor falan.

DHT blocker spreylerine pek hakim değilim o an saça ne etki bırakıyor bilmiyorum. Ama şöyle düşünüyorum gerek besinlerden gerek şampuandır, masajdır o gün DUT spreyi unutsanız bile büyük oranda etkilemiyor gibi duruyor yapay zekaya analiz ettirdim.
  • Yaşınız 30
Prozinc Plus

Merthiroo

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #49 : 23 Haziran 2025, 15:12:11 »
Minox hayranları çok ama ben çok tavsiye etmiyorum ömür boyu kullanmak gerekiyor. Gece diyelim ki uyumadan önce sürdünüz 6-7 saat kafada kalmalı saç yıkanmamalı ben bazen birkaç saaat uyuyorum açıkçası. Ve bazı günler atlarsanız eğer sıkmayı tedavinin etkisini aazaltıyor bana zor geliyor bununla uğraşmak ki saç yapış yapış oluyor falan.

DHT blocker spreylerine pek hakim değilim o an saça ne etki bırakıyor bilmiyorum. Ama şöyle düşünüyorum gerek besinlerden gerek şampuandır, masajdır o gün DUT spreyi unutsanız bile büyük oranda etkilemiyor gibi duruyor yapay zekaya analiz ettirdim.
valla hocam iyi diyosunuzda bu vertexde ki saçları çok koruyabileceğimi sanmıyorum ince tüyde olduğu için kararsız kaldım düşüncem şu günde 4 fıs akşamları uzun yıllar kullanım ama sadece vertex için mantıklı bir kullanım olur mu

teketek

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #50 : 24 Haziran 2025, 14:37:16 »
Ekiminiz hayırlı olsun iyi gibi görünüyor

Merthiroo

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #51 : 25 Haziran 2025, 06:01:15 »
Ekiminiz hayırlı olsun iyi gibi görünüyor
teşekkürler hocam ama şu seboreik dermatit bitirdi beni

Merthiroo

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #52 : 25 Haziran 2025, 06:05:59 »
Fulya eczanesinde fin+min jel formunda majistral yaptırmayı düşünüyorum tepe vertexde kullanmayı düşünüyorum sadece uzun yıllar kullanmak istiyorum seboreik olup uzın yıllar minoxidil kullanan var mı?

Merthiroo

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #53 : 25 Haziran 2025, 10:53:09 »
Yeni tedavi mi anlatıyorum:
2-3günde 1 ketoral
Sabah karbonatlı su içip bir tane deve dikeni kapsülü
Öğlen 1 xpecia
Akşam yatmadan 4/1fin ve
0.25fin+minoxil jel
Seboraik için ne ekleyebilirim başka?

Beyonder

• Hero Member
« Yanıtla #54 : 25 Haziran 2025, 11:14:38 »
Eklemeyin fazla bile olmuş :)
  • Yaşınız 30
Prozinc Plus

Merthiroo

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #55 : 14 Temmuz 2025, 23:01:16 »
2 ayı devirdik fin kullanalı yaklaşık 1 yıl olacak artı ortalama 45.günlerde minoxa başlamıştım vertexe onada sadece akşamları az doz sürüyorum uzun yıllar bu şekilde devam ederim diye düşünüyorum ama o küçük köklerin çoğu hala duruyo aynı şekilde gördüğünüz gibi daha hareketlilik de başlamadı.
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2025, 02:03:57 Gönderen: Merthiroo »

Kullanıcı2333001

• Full Member
« Yanıtla #56 : 14 Temmuz 2025, 23:50:47 »
Merhaba fin kullanmaya başladıktan sonra dökülmenin azaldığını gözlemledinmi olduysa kaçıncı ayda oldu bende 22 yaşındayım ekim yaptıracağım sende o yaşta yaptırmışsın tavsiyen varmı fin kullan şunu yap vb olan saçı  korumak için sanırım sende ekilen saçlar kalmış diğerleri dökülmüş

Merthiroo

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #57 : 15 Temmuz 2025, 01:58:25 »
Merhaba fin kullanmaya başladıktan sonra dökülmenin azaldığını gözlemledinmi olduysa kaçıncı ayda oldu bende 22 yaşındayım ekim yaptıracağım sende o yaşta yaptırmışsın tavsiyen varmı fin kullan şunu yap vb olan saçı  korumak için sanırım sende ekilen saçlar kalmış diğerleri dökülmüş
öncelikle açıklığın çok rahatsız etmiyorsa ertele ediyorsa ektir aga ama kesinlikle fin kullanman gerekiyor işe yaramadığını düşünsen bile uzun yıllar çünkü koruyucu etkiyi veren tek ilaç yan etki diyenlere çok aldanma başta ilk haftalarda ağrı yapabiliyor ve geçiyor korkma fin kullanımdan ama belli aralıklarla doktor kontrolüne git ektirdikten sonrada asla bırakma ilk aylarda benim dökülmemdevam etmiştim yaklaşık 10 ay oluyor ilk 1-2 ay düzensiz kullanmıştım aşırı bir etkisi oldu mı bana bilmiyorum çok agresif bir dökülme var yani %10 bile etkilese geçiktirse kâr kârdır gözümdeyim o yüzden 35-40 yaşlarına kadar fin kullanıcağım açıkcası minide sadece vertex bölgesinde aynı şekilde ama jel formunu kullanıyorum yeni başladım ona da düşüncem bu ektirdende ektirmesende kullan bu yaşta kellikten çok daha iyidir belki nw 6 olmanı 3 yıl geciktiricek kâr kârdır

Kullanıcı2333001

• Full Member
« Yanıtla #58 : 15 Temmuz 2025, 12:35:46 »
Teşekkür ederim düşüncelerin için doktor kontrolünde kan tahlili mi vermemiz gerekiyor bu tahlilde Testesteron düşük çıkarsa mı kötüye işaret oluyor hangi değerler düşük çıkarsa sıkıntı

Merthiroo

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #59 : 15 Temmuz 2025, 15:27:33 »
Teşekkür ederim düşüncelerin için doktor kontrolünde kan tahlili mi vermemiz gerekiyor bu tahlilde Testesteron düşük çıkarsa mı kötüye işaret oluyor hangi değerler düşük çıkarsa sıkıntı
kullan bir kaç ay sonra git dersin finasterid kullanıyorum değerlerimi kontrol etmek istiyorum diye bakar sperm cart curt bakıyorlar herhalde ben gitmedim kontrole henüz

Facebook Twitter Instagram