Gönderen Konu: Saç Ekimi İçin Tecrübeli Arkadaşlardan Tavsiye İstiyorum  (Okunma sayısı 402 defa)

hakanttr

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba Arkadaşlar,
Yaşım 39, lise yıllarında dökülmeye başlayan saçlarım otuzlu yaşların başı gibi üst pik noktasına ulaştı, şuan artık durdu diyebilirim.
Bu zamana kadar minox, xpecia, çeşitli takviyeler, yağlar v.s. derken artık gına gelmesi sebebiyle ektirmeye karar verdim.
Anne tarafındaki erkeklerin (dayı, kuzen) hepsinde saç problemi var bu arada :)
Birkaç senedir resimlerdeki gibi bir numara olarak kullanıyorum saçlarımı,

Şuana kadar hiç bir merkezle görüşmedim fakat forumdaki olumlu görüşlerden dolayı sanırım Medeks'i tercih edeceğim, 70-80bin bandında bütçe yeterli midir?

Donör bölgesi, alın çizgisi ve ekim yönü gibi konularda değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
Ynt: Saç Ekimi İçin Tecrübeli Arkadaşlardan Tavsiye İstiyorum
« Yanıtla #1 : 12 Ağustos 2025, 11:39:51 »
Dostum merhaba,

Saç ekimi için ideal bir gruptasın diyebiliriz. Hem yaş hem de saç itibari ile güzel bir işlem yapılabilir. Sadece açıklığın biraz fazla olduğu için tek seansta değil 2 seanslık bir ekim planlaması yapılması daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Öncelik önden tepeye kadar bir kısıma ekim yapılıp sonrasında ikinci bir seans planlaması daha doğru olacaktır.

Saçlarınızın ince telli olması kapatıcılık konusunda dezavantajın olacaktır. Alın çizgisini ise çok aşağıda tutmayıp hafif yukarıda tutarak ( amacımız alnı kapatmak değil saçsız alanı saçlandırmak) daha çok alanda kapatıcılık sağlayabilirsiniz.

hakanttr

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 12 Ağustos 2025, 12:35:12 »
Değerli tavsiyelerin için teşekkür ederim Aang, birde merkez hakkındaki düşüncelerin neler

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 12 Ağustos 2025, 14:44:51 »
bğtçen yeterlimedeks için ama alan çok geniş donör kısıtlı
beklentin yüksek olmasın ve bence finasterid e başla zaten bu kafayıo yaparsa medesk yapabilir olmuyorsada olmaz
Global Moderator

hakanttr

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 12 Ağustos 2025, 16:04:42 »
Anladım Hintell, açıkçası finasterid'in yan etkilerinden çekindiğim için bugüne kadar hiç kullanmadım,
Yorumlarınızdan sonra sanırım biraz düşünmem gerekecek.

Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 16 Ağustos 2025, 16:52:54 »
Böyle açıklık ve kısıtlı donör olunca mecbur seninde  biraz fedekar olman gerekiyor ve bazı ürünleri kullanmayı göze alman gerek
Global Moderator

AqraAdam

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 17 Ağustos 2025, 02:33:11 »
selam kardeş, yazdıklarını okudum, hâlin gayet malûm oldu.

yaşın münasip amma ki açıklığın büyük, donörün dahi zayıf. böyle olunca tek seans ile tam kapanış murad etmek hayale yakındır. iki devreli bir ekim ihtimal dahilindedir, lakin donörün kifayeti sınırlı olduğu için netice de sınırlı olur, inşallah hayırlısı olur.

ense zayıfsa sakaldan takviye mümkündür, göğüs donörü dahi ihtimaldir amma fire oranı ziyadedir. bu sebeple fazla ümit beslememek, beklentiyi mutedil tutmak en selametli yoldur, maşallah sabrın var ki bunları gayet olgunlukla dile getirmişsin.

ilaç bahsinde pek fayda görmen müşkül, zira mevcut saç adedin azdır. amma ki tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir, mecburiyet değildir, inşallah gönlüne şifa olur.

özetle:
 tek değil, iki seans düşün, lakin donör kıtlığını hesaba kat.
  sakal kökleri yardımcı olabilir, göğüs ise risklidir.
 netice sınırlı olacağından gönlünü hazırlaman faydalıdır.

bil ki bu yol sabır ister. her işte olduğu gibi burada da acele eden ziyanda, sabreden ise hayırda olur, inşallah sen de sabrının mükâfatını görürsün.
hakkında hayırlısı olsun, Rabbim gönlüne göre versin.
Sözüm sade, yolum hakikat. Saçım yok ama kelamım var.

Romanadam

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 18 Ağustos 2025, 18:44:50 »
uzun saçlı halini paylaşmalısın dostum.

ortega

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 19 Ağustos 2025, 20:59:24 »
Dostum donör bence çok.zayif dikkatli olmalısın,iyice incelesinler kac tane greft çıkar diye,sonra enseyide kaybetme,sakal destekli alımda dusunebilirsin kesinlikle on çizgiyi geride tut
Dedigim gibi donör çok kısıtlı,dikkatli olmalisin

hakanttr

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 02 Eylül 2025, 19:19:24 »
selam kardeş, yazdıklarını okudum, hâlin gayet malûm oldu.

yaşın münasip amma ki açıklığın büyük, donörün dahi zayıf. böyle olunca tek seans ile tam kapanış murad etmek hayale yakındır. iki devreli bir ekim ihtimal dahilindedir, lakin donörün kifayeti sınırlı olduğu için netice de sınırlı olur, inşallah hayırlısı olur.

ense zayıfsa sakaldan takviye mümkündür, göğüs donörü dahi ihtimaldir amma fire oranı ziyadedir. bu sebeple fazla ümit beslememek, beklentiyi mutedil tutmak en selametli yoldur, maşallah sabrın var ki bunları gayet olgunlukla dile getirmişsin.

ilaç bahsinde pek fayda görmen müşkül, zira mevcut saç adedin azdır. amma ki tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir, mecburiyet değildir, inşallah gönlüne şifa olur.

özetle:
 tek değil, iki seans düşün, lakin donör kıtlığını hesaba kat.
  sakal kökleri yardımcı olabilir, göğüs ise risklidir.
 netice sınırlı olacağından gönlünü hazırlaman faydalıdır.

bil ki bu yol sabır ister. her işte olduğu gibi burada da acele eden ziyanda, sabreden ise hayırda olur, inşallah sen de sabrının mükâfatını görürsün.
hakkında hayırlısı olsun, Rabbim gönlüne göre versin.

Verdiğin değerli tavsiyeler için sağolasın üstad,

hakanttr

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 02 Eylül 2025, 19:21:14 »
uzun saçlı halini paylaşmalısın dostum.

İnan hiç saçımın uzun halinin fotosu yok, insan bu durumda olduğunda malum çok fotojenik olmuyor:)

hakanttr

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 02 Eylül 2025, 19:27:22 »
Dostum donör bence çok.zayif dikkatli olmalısın,iyice incelesinler kac tane greft çıkar diye,sonra enseyide kaybetme,sakal destekli alımda dusunebilirsin kesinlikle on çizgiyi geride tut
Dedigim gibi donör çok kısıtlı,dikkatli olmalisin

Acaba saç kısa olduğu için bu şekilde gözüküyor olabilir mi dostum,
Tabi bi uzman değilim sadece kendi fikrim :)

hakanttr

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 02 Eylül 2025, 20:03:15 »
Bu arada konuyu açtığım zamandan beri günde 1/4 Fin+ Multivitamin takviyesine başladım ve saçımı kısaltmıyorum, biraz uzamasına izin vereceğim, nasıl bir tepkisi olacak ona bakacağım.

Yaşım ve genetiğim gereği bazı şeylerin artık eskisi gibi olmayacağının farkındayım, bu yüzden amacım tarak girmeyen sırma saçlar değil (olursa da fena olmaz hani :) )
Üstten bakıldığında kafa derimin gözükmesi veya seyrekliğinin fark edilmesi mühim değil, önden ve yandan bakıldığında biraz da olsa tatmin edici bir sonuç yakalamak, bu bile beni yeterince mutlu edecektir.
« Son Düzenleme: 02 Eylül 2025, 20:19:45 Gönderen: hakanttr »

Facebook Twitter Instagram