Gönderen Konu: Muhammet Haluk Hatipoğlu|7 Ekim 2024/Yaş:27/3610 Greft/  (Okunma sayısı 392 defa)

Rock

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Herkese merhaba!

Ben de forumdaki çoğu kişi gibi yıllardır saç dökülmesi ile mücadele ediyorum. Askerden gelmemle birlikte oldukça kelleştim; Norwood 6-7 seviyesindeyim. Bunun sonucunda saç ektirmeye karar verdim ve Bursa’da Muhammet Haluk Hatipoğlu ile görüştüm. Kendisine saç dökülme öykümü anlattım ve bir plan yaptık. Başta saçlarımın zayıf olduğunu, bu yüzden 2000 greft ekim yapıp durumu gözlemlememiz gerektiğini söyledi. Kullandığım ilaçları (minoksil ve takviye edici gıda) 1 ay bırakmamı, bir ay sonra ekim yapmamızı önerdi.

7 Ekim’de saç ekimine girdim. Ekim günü ekimin yapılacağı yere gittim; kafam çizildi ve ekilecek yerler belirlendi. Sedasyon uygulandı. Öğleden önce toplamda 3610 greft (tel sayısı olarak 7200 tel) saç, donör bölgemden alındı (1800 tekli kök, 1400 çiftli kök ve 400 üçlü kök). 3610 greft alınca şaşırdım; kanalları açarken sorduğumda “Ben hep en kötü senaryoyu konuşurum” dedi. Zaten yapılacak bir şey yoktu; saçlar alınmıştı.

Öğleden sonra ekim yapıldı. 10 gün sonra yıkandı. İlk aydan itibaren 21 günde bir PRP yaptırdım. Zaman geçmeye başladı, fakat saç çıkışlarının yavaş olduğunu fark ettim. 140. gün oldu ama hâlâ pek bir gelişme yoktu. PRP için gitmişken görüşme de yaptım. Görüşmede, saç çıkışlarının yavaş olduğunu ancak bazı kişilerde geç çıkabildiğini söylediler. Minoksil ve finasterid kullanabileceğimi söylediler; gençler için finasterid’i önermediklerini, ancak istersem kullanabileceğimi aktardılar.

Takviyelerle birlikte saç çıkışı biraz hızlandı. 6. ayda tekrar görüşmeye gittim; saçların yarısının çıktığını ve ön çizgimin daha belirgin olduğunu söylediler. (Evet, biraz daha çıkmıştı ama yarısı kadar olduğunu düşünmüyorum.) Ayrıca kafa derimin kuruduğundan bahsettim ve bana biberiye yağı önerdiler. Bir süre kullandım, fakat geçmedi. Daha sonra dermatoloğa gittim ve hafif bir egzamam olduğunu söyledi; konazol şampuan verdi. Şampuanımı değiştirdi ve nemlendirici yazdı. Dermatologa gittikten sonra problemim çözüldü. Gönül isterdi ki bu yönlendirmeleri saç ekimi yaptırdığım kişiden alayım.

O görüşmeden sonra süreci zamana bıraktım. Şu an 10,5 aydayım ve sonuçlardan memnun olduğumu söyleyemem. Son 5-6 aydır günde 2 kez minoksil ve 1 mg finasterid kullanıyorum ve haftada 1 kez dermastamp yapıyorum. Planlama yaparken yaklaşık bir tahmin istemiştim, ancak bana gösterilen fotoğraftaki durumda değilim. Süreç boyunca gayet kibar davrandılar, haklarını yemem; fakat forumdaki paylaşımlardan, özellikle saçları zayıf olan kişiler için bir süre finasterid kullanıp ardından ekim yapılmasının daha doğru olduğunu gördüm. Bu şekilde yönlendirilseydim, daha uygun olurdu diye düşünüyorum.

Muhammet Haluk Bey’in sistemi biraz “ekim yapılır, çıkar” yaklaşımı gibi geldi; kara düzen gibiydi. Kendisinin bir videosunu izlemiştim; 1 greftin bile çok değerli olduğundan, bunun bulunamayacak ve satın alınamayacak bir şey olduğundan bahsettiğini duymuştum. Maalesef planlama sırasında bu özeni gösterdiğini düşünmüyorum. Forumda daha titiz planlamalar gördüm açıkçası.

Ben memnun kalmadım ve ikinci bir ekim yaptırmayı düşünüyorum. Keşke ilk seferde daha fazla araştırma yapmış olsaydım; ekilecek de pek saç kalmadı. Ektirmeyi düşünecek arkadaşlara ise daha profesyonel kişilere gitmelerini öneririm.

Yazıyı hem Bursa’da saç ektirecek arkadaşlara fikir vermesi açısından hem de İkinci ekim için uygun olup olmadığı dair bir tartışma başlatmak istediğim için açıyorum. 2. Ekim için tartışma linki ->https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39090.0

Okuyan arkadaşlar, bana tavsiyelerinizi yazarsanız memnun olurum.
Süreç fotoğraflarını sırası ile Ekim öncesi(3), Ekim sonrası, Ekim sonrası(donör), 10. gün, şok dökülme sonrası, 4.5 ay , 6 ay , günümüz ve günümüz Donör bölgesi) olarak paylaşıyorum.

Rock

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Muhammet Haluk Hatipoğlu|7 Ekim 2024/Yaş:27/3610 Greft/
« Yanıtla #1 : 19 Ağustos 2025, 17:16:31 »
+

Rock

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 19 Ağustos 2025, 17:17:07 »
Günümüzü verdiğim linke koydum ordan bakabilirsiniz

Arda kohen

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 19 Ağustos 2025, 18:15:43 »
Dostum bu kaçıncı ay şimdi ?

Rock

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 19 Ağustos 2025, 18:30:47 »
Dostum bu kaçıncı ay şimdi ?
Kafa karistirdi galiba son attigim foto 6. Ay bu da bugun 10.5 ay oldu

Arda kohen

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 19 Ağustos 2025, 18:37:22 »
Şimdi sonuçtan memnunmusun onu anlayamadım ?

Rock

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 19 Ağustos 2025, 18:43:30 »
Şimdi sonuçtan memnunmusun onu anlayamadım ?
değilim 2. Ekim yapmayi dusunuyorum. Oldukca seyrek oldu.

Fb19071907

• Full Member
« Yanıtla #7 : 19 Ağustos 2025, 19:36:04 »
Bence ekilenler çıkmış ama graft sayısı alan için biraz düşük kalmış ve saçlarınız maalesef ince telli olduğundan seyreklik belli oluyor.

ortega

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 19 Ağustos 2025, 20:42:48 »
Bence çok az resim yuklemissiniz ben bir şey anlayamadim,edilenler cikmis gibi ama alan geniş  ve greft sayısında alana gore sınırlı olduğu icin seyrek bir görüntüsü oluşmuş olabilir .zaten biraz fire de oluyor.

Rock

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 19 Ağustos 2025, 21:56:23 »
Bence çok az resim yuklemissiniz ben bir şey anlayamadim,edilenler cikmis gibi ama alan geniş  ve greft sayısında alana gore sınırlı olduğu icin seyrek bir görüntüsü oluşmuş olabilir .zaten biraz fire de oluyor.
Bu net olur arkası önemli degil oraya ekmedik zaten de öndekiler de az cıktı bence

borella01

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 19 Ağustos 2025, 22:32:33 »
500 greft anca çıkmış bence ,comb ever yapmış olman hafiften biraz görüntüyü kurtarmış.
donör bölge iyi durumdadır umarım.

Rock

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 19 Ağustos 2025, 22:45:10 »
500 greft anca çıkmış bence ,comb ever yapmış olman hafiften biraz görüntüyü kurtarmış.
donör bölge iyi durumdadır umarım.
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39090.0 su sekil onun icinde konu actim

Facebook Twitter Instagram