Herkese selamlar.
Yıllar önce ilerde saç ektireceğimden emin olmam sebebiyle araştırmalar başlamıştım ve zamanında Esma -Serkan Tetik çiftinin sonuçları çok içime sinmişti. Artık saç ekimi noktasına geldiğimde ise yine biraz daha araştırma yaparak karar vermeye çalıştım, hatta Ankarada olduğum Esma - Serkan Tetik yerine Şahin Çelik üzerinden direkt Ankarada yaptırsam diye de düşündüm, hatta forumda hangisi diye konuda açmıştım. En nihayetinde önceki araştırmalarım çerçevesinde içime fazlaca sinen Esma - Serkan çiftine ekim yaptırmaya karar verdim ve 29 - 30 Ağustos 2025 tarihlerinde de ekimim gerçekleşti.
Ekim öncesi Serkan Bey ile fazlaca görüştük, kendisinin yaklaşımı ve verdiği bilgiler gayet iyiydi. Ekimden 3 hafta önce yüz yüze görüşme şansımız da oldu hem Serkan Bey hem Esma Hanım saçlarımı incelediler, onlar öngörülerini söylediler, ben beklentimi söyledi ve planlamamızı gerçekleştirdik.
Ekim 2 gün sürdü, donör alımını ve saç ekimini direkt olarak Esma Hanımın kendisinin yapıyor oluşu büyük artı bana göre. Donörler alındıktan sonra donörlerin kaçlı olduğuna göre ayrılması ve ekim öncesi kalemlere yerleştirilmesi asistanlar tarafından gerçekleştiriliyor ( Arzu ve Ayça ). Çok tatlı ve samimi bir ortamları, her şey düzenli, insanda doğru yerdeyim düşüncesi oluşuyor ( umarım sonuçlarımda bu doğrultuda güzel olur :) ). Alınan greftleri çok uzun bekletmeden ekiyorlar. Yani bir bölgeden alıyorlar sonra onları ekiyorlar, sonra tekrar başka bir bölgeden alıp onları ekiyorlar. 2 günde de sabah 8'de belirttikleri hastanede oldum ve akşam 6 - 7 civarı hastaneden çıktım. Pazar günü ise Serkan Bey ilk yıkamamı gerçekleştirerek, bundan sonrasıyla alakalı bilgilendirmeleri yaptı, yaklaşık 1 saat sürdü bu bahsettiğim durum da.
Toplamda 3366 greft saç ( 478 greft 1 li, 1370 greft 2 li, 1518 greft 3 lü) + 731 greft sakal ekimi yapıldı. Aslında açıklığım fazla ama topik vs bir şekilde kapatıyordum, ekim öncesi fotoğraflarımı görünce şok oldum :) Ben saç ön çizgisi konusunda hassas olduğum için olabildiği kadar önde ve dolgun olmasını istedim, arkaları yine bir şekilde kaparım ama insanların ilk gördüğü kısmın dolgun ve güzel durmasını istediği için. Bu doğrultuda saç ön çizgisi çizilerek önden arkaya doğru doldurularak gidildi, ama direkt doldura doldura gidilse vertex yine bomboş kalacağı için vertexe de yine bir miktar ekim yapılmasını istedim ve bu şekilde ekimim tamamlandı. Bende maalesef çok fazla ödem oldu kafam gözüm hala iş sanırım kısa sürede geçmesini umuyorum.
Takviye olarak sabahları B12 ve D vitamini alıyorum (bunları zaten alıyordum), ilaveten sabahları 10000 mcg Biotin ve 1 adet Xpecia, akşamları da 1 adet Xpecia kullanıyorum şu an. 2 - 3 günde 1 adet de coraspin alacağım. Haricen Proscar (Finasterid) kullanıp kullanmama konusunda ise kararsızım şu an.
Ekim öncesi ve sonrası bir kaç fotoğraf da ekliyorum, umarım güzel sonuçlar alırım. Yorumlarınızı da beklerim şimdiden herkese teşekkürler :)
Ekim öncesi fotoğraflar