Gönderen Konu: Total testo düşüklüğü  (Okunma sayısı 1896 defa)

myrebel

• Yeni üye
  • *
Total testo düşüklüğü
« : 09 Kasım 2025, 00:44:19 »
Arkadaşlar oral dut baslamak istiyorum ilk 6 ay günde 1 tane. 6 ay dolduktan sonra haftada 3 e dusurecegim. Günde 2 defada minox düşünüyorum. Ama geçen kan tahlili verdim Total testo düşük çıktı bu kan tahliline göre dut yada fine başlasam bir sorun olurmu ? Benim kulak üstü bölgelerimde seyrek

myrebel

• Yeni üye
  • *
Ynt: Total testo düşüklüğü
« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2025, 14:02:58 »
Arkadaşlar anlamıyorum gerçekten kan tahlilinde referans değeri yok googleye baktığımda testeronum düşük çıkıyor. Bazı forumlarda yüksek diye yazıyor. Bu kan tahliline göre testo durumum nedir Fin yada dut kullanabilirmiyim

kelkalmamaliyim

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2025, 21:22:28 »
Gün içinde moral motivasyonunuz nasıl? Libidonuz nasıl? Erekte durumunuz nasıl? Cinsel isteğiniz nasıl? Genel olarak kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Herhangi bir spor yapıyor musunuz, kaslarınızı çalıştırıyor musunuz? Güzel bir beslenme düzeniniz var mı? Bunlara yanıtınız olumsuzsa dht blockerlardan yan etki görme ihtimalinizin olabileceğini düşünüyorum.
  • Medikal Tedavi 1 Ağusos 2022'den beri 4/1 proscar. Ağustos 2025'ten itibaren Pazar Çarşamba Cuma olacak şekilde haftada 3 gün.

myrebel

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 10 Kasım 2025, 16:53:01 »
stresliyim işte evde 2 çocuk var bunların hepsi testoyu düşüren sebepler sporu bırakalı çok oldu oldukça hareketsiz bir yaşamım var. Ama cinsellikte sorun yok erekte durumda sperm miktarında vs ama son zamanlarda libidomda düşüklükler oluyor oda stresten özel sorunlarımdan çocukların ve işin yorgunluğundan sanırım. Benim anlamadıgım referans aralığı neden yazmıyor sonuçta bu oran çok mu düşük acaba. Testi yaptırdıgım sehirde olmadıgım icin soramadım doktorada

kelkalmamaliyim

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 10 Kasım 2025, 19:06:57 »
Dediğiniz gibi en azından ölçü birimi verseydi daha net konuşulabilirdi. Bence önce genel günlük yaşamda bir düzene oturduktan sonra tekrar bir test yaptırın. Veya direkt bir doktora gidin. Ben gencim, yine işin stresi vs var tabii ama libido veya diğer şeylerde hiçbir sorunum yok. Bu sizde de olmayacak anlamına gelmez. Daha önce dht blocker kullandınız mı?
  • Medikal Tedavi 1 Ağusos 2022'den beri 4/1 proscar. Ağustos 2025'ten itibaren Pazar Çarşamba Cuma olacak şekilde haftada 3 gün.

myrebel

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 10 Kasım 2025, 21:01:17 »
3-4 ay dut kullandım ama o dönem çalışıyordum ve psikolojik olarak çok sorunlu dönem geciriyordum. Biraz libido kaybı hafif ereksiyon sorunu yaşadım başka bir yan etki olmamıştı ama tam hatırlamıyorum 7-8 yıl oldu çok dikkat etmemiştim

circad

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 10 Kasım 2025, 21:25:28 »
Hocam Total T'niz 8.42 ng/mL veya 842pg/mL geliyor bu da yaşınızı bilmemekle birlikte 20-30 yaş bireylerde tam olarak üst sınırda anlamına gelir. FSH ve LH düşük olmasına rağmen (bu hormonlar testislerdeki üretimi ayarlar) T'nin bu kadar yüksek olması çok ilginç bir durum. Ama sonuca bakarsak T düşük olsa dediğiniz gibi dutasteride kullanmak sorun olurdu çünkü toplam androjen havuzunuz çok düşecekti. Ama bu durumda ben olsam yerinizde küçük dozlarla başlayıp kendimi dinler tepkiyi sezmeye çalışırdım, zira T'niz hiç de düşük değil.

myrebel

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 11 Kasım 2025, 14:30:33 »
Hocam Total T'niz 8.42 ng/mL veya 842pg/mL geliyor bu da yaşınızı bilmemekle birlikte 20-30 yaş bireylerde tam olarak üst sınırda anlamına gelir. FSH ve LH düşük olmasına rağmen (bu hormonlar testislerdeki üretimi ayarlar) T'nin bu kadar yüksek olması çok ilginç bir durum. Ama sonuca bakarsak T düşük olsa dediğiniz gibi dutasteride kullanmak sorun olurdu çünkü toplam androjen havuzunuz çok düşecekti. Ama bu durumda ben olsam yerinizde küçük dozlarla başlayıp kendimi dinler tepkiyi sezmeye çalışırdım, zira T'niz hiç de düşük değil.
Dün başka hastanede Total testoya ve vitaminlere baktım sonuçlar bu şekilde. Testesteron testi için sabah 8 ile 8 buçuk gibi vermek lazım diye biliyorum ben 10 buçuk gibi verdim tahlili o yüzden biraz düşük çıkmış olabilir. D vitaminimde düşük gibi geldi bana dutasterid günde 1 günde 2 minox 2 günde bir dermaroller ve haftada 2 konazola başladım. D vitamini takviyesi de alacagim. Gelişme olursa haber ederim burdan arkadaşlar

myrebel

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 26 Kasım 2025, 13:35:43 »
Arkadaşlar 15 gündür günde 1 kapsül dutasterid, günde 2 minox, haftada 2 dermarol ve haftada 3 defa ketoral kullanıyorum. Dutasterid sonrası libidoda baya azalma, sperm miktarında azalma ve sinirlilik mevcut. Hemen bırakmak istemiyorum belki vücut tolare eder diye bekliyorum. Düzelme olmazsa finasa gececem. Saç dokulmesinde azalma kafada sarı tuylenmeler mevcut. İlerleyen zamanlarda gelişme olursa before after yapmayı düşünüyorum

circad

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 26 Kasım 2025, 18:30:56 »
İyi takip etmek lazım, literatür bilgisine göre yan etki görenlerin ciddi bir kısmı belli bir süre sonra ilaca devam etse dahi yan etkilerden kurtuluyor. Çünkü feedback mekanizmasıyla bir şekilde androjen reseptörlerini arttırabiliyor vücut. Veya total testosterondaki artış (DHT bastırmadan kaynaklı) dht eksikliğini telafi edebiliyor. Ama tabii nolursa olsun ilacı kullandıkça yan etki görmeye devam eden kişiler de var, siz de kendinizi iyi gözlemlemelisiniz. Diğer bir risk ise eğer siz  yan etki görmeye devam ederseniz, dutasteride in yarılanma ömrü çok uzun olduğu için ilacı bıraksanız dahi yan etkiler birkaç hafta sürecektir. Çünkü sistemden çıkışı vakit alıyor. O yüzden tekrar finasteride başlamaya karar verirseniz de belki 2-3 ay beklemek durumunda kalacaksınız, diğer türlü finasteride yan etki yapıyor mu yapmıyor mu anlayamazsınız.

myrebel

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 27 Kasım 2025, 00:11:31 »
İyi takip etmek lazım, literatür bilgisine göre yan etki görenlerin ciddi bir kısmı belli bir süre sonra ilaca devam etse dahi yan etkilerden kurtuluyor. Çünkü feedback mekanizmasıyla bir şekilde androjen reseptörlerini arttırabiliyor vücut. Veya total testosterondaki artış (DHT bastırmadan kaynaklı) dht eksikliğini telafi edebiliyor. Ama tabii nolursa olsun ilacı kullandıkça yan etki görmeye devam eden kişiler de var, siz de kendinizi iyi gözlemlemelisiniz. Diğer bir risk ise eğer siz  yan etki görmeye devam ederseniz, dutasteride in yarılanma ömrü çok uzun olduğu için ilacı bıraksanız dahi yan etkiler birkaç hafta sürecektir. Çünkü sistemden çıkışı vakit alıyor. O yüzden tekrar finasteride başlamaya karar verirseniz de belki 2-3 ay beklemek durumunda kalacaksınız, diğer türlü finasteride yan etki yapıyor mu yapmıyor mu anlayamazsınız.

Kardeşim bu bilgiler için çok teşekkür ederim daha önce 3 ay kullanmisligim vardı biraktiktan kısa bir süre sonra eski halime donmustum o yüzden sorun olacağını pek düşünmüyorum. Hedefim ilk 6 ay hergun dut sonraki 6 ay haftada 3 ondan sonra ömür boyu haftada 2

circad

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 28 Kasım 2025, 02:42:02 »
Neden 6 ay her gün kullanacaksınız anlamadım, zaten 2-3 haftada yeterli stabil doza ulaşacak vücuttaki dutasteride miktarı. Yani şu andan itibaren haftada 2-3 alsanız da yeterli.

myrebel

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 28 Kasım 2025, 22:01:12 »
Hocam araştırdığımda göre hergun almakla haftada 3 almak arasında azda olsa fark varmış. Kafamı karistirdiniz haftada 3 e mi dusursem acaba ? Forumda haftada 3 gün kullanıp saç cikaran kimse varmıdır siz gördünüz mü

Fjorn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 28 Kasım 2025, 22:45:21 »
Her gün ile haftada 3 ün çok farkedeceğin sanmıyorum dut için. Haftada 2-3 Dut kullanımı daha yaygın olan her gün almak pek gerekli değil.

Ayrıca testo düşüklüğünüz için doktorunuz ne dedi ?

circad

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 29 Kasım 2025, 00:28:43 »
Hocam araştırdığımda göre hergun almakla haftada 3 almak arasında azda olsa fark varmış. Kafamı karistirdiniz haftada 3 e mi dusursem acaba ? Forumda haftada 3 gün kullanıp saç cikaran kimse varmıdır siz gördünüz mü

Ben yıllardır haftada 2-3x dutasteride kullanıyorum. Doğrusu haftada değil 5, 15 kapsül de içseniz bu saç sıklığı azalan bölgelerde tekrar canlanma yapmayabilir. Zaten ilacın iddaası saç çıkarması değil, olanı uzun vadede koruyabilmesi. Haftada 2x almak ile 7x almak arasında gözle görülür sonuç olma ihtimali yok diyebilirim.

Facebook Twitter Instagram