Gönderen Konu: PP405  (Okunma sayısı 2999 defa)

caputodeoro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: PP405
« Yanıtla #15 : 08 Aralık 2025, 15:11:53 »

testeredişli aslanpençesi bitkisi  Prolaktini bir nebze düzenliyor. Buradaki sıkıntı prolaktinin  androjenlerle birlikte yükselmesi . Acıklamada yazdığım gibi cinsel objelerle veya üremeyle ilgili yükselen dopamin düşüşü sonrası prolaktin fırlıyor o zaman işte reseptörler hassaslaşıyor. Yoksa aldığın kokoin sonrası prolaktinin yükselmesi reseptörü hasaslaştırmıyor.

Şöyle bir örnek vereyim herkes sokakta yaşayan insanların o beslemeye rağmen neden sırma saçlı olduğunu söylüyor . Prens hanrry nin küçüklüğünü hatırlıyan vardır. Sırma gibi çok güzel saçları var inaninli prens hanrry yi o genetikle küçüklükten sokağa bıraksalar onunda saçı dökülmüyecekti .çünkü yukarıdaki açıkladığım reaksiyonlar olacak ortam olmayacaktı.
Genetiğinde kellik olmayan insanlar nasıl oluyor peki : onlarda hiç bir şekilde dht resöptörlerle iletime geçmiyor. Prolaktin istediği kadar yükselsin .
hocam benim konumdada prolaktinden bahsetmiştin ama bana inandırıcı gelmemişti, bunun üzerinde deneyler varmı istatistikler varmı veya bi başkası üzerinde bişeyler denedinmi
Ben yoruldum hayat, gelme

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 01 Ocak 2026, 00:33:46 »
hocam benim konumdada prolaktinden bahsetmiştin ama bana inandırıcı gelmemişti, bunun üzerinde deneyler varmı istatistikler varmı veya bi başkası üzerinde bişeyler denedinmi

Evet bu kesindir .  erkeğin kelleştirme sürecini başlatan  prolaktindir.

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 01 Ocak 2026, 00:42:41 »
Hocam konudan bağımsız varikosel hakkında bilginiz varmı hormonlara bir zararı varmı

Sperm sayısı ve hareketliği etkileyebilir saç üzerinde bir etkisi yok

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 01 Ocak 2026, 08:33:38 »

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 02 Ocak 2026, 02:48:44 »
https://youtube.com/shorts/ajPVjSROAYA?si=hCaPfchZasHVmzLW
Yanlış anlamadıysam LDH inhibasyonundan bahsediyor. Yani damar açma veya hormon baskılamadan daha öteye geçiyoruz gibi. Tedavinin vücudumuzdan, saçlı deriye varana kadar ki olan o etki alanını daraltıyoruz. Dolayısıyla sistematik yan etki büyüklüğüde düşmüş oluyor ya da hiç olmayabilebilir.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 04 Ocak 2026, 03:03:54 »
Yanlış anlamadıysam LDH inhibasyonundan bahsediyor. Yani damar açma veya hormon baskılamadan daha öteye geçiyoruz gibi. Tedavinin vücudumuzdan, saçlı deriye varana kadar ki olan o etki alanını daraltıyoruz. Dolayısıyla sistematik yan etki büyüklüğüde düşmüş oluyor ya da hiç olmayabilebilir.

Evet

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 04 Ocak 2026, 03:16:01 »
Geçenlerde bir kripto milyarderi  düzünelerce doktor tutup çok fazla takviye aldı,spor yaptı. 150 yıl yaşıyacam diye vücud iflas etti az daha ölecekti. Hastanelik oldu . Öte yanda sadece çay gofretle adam 85 yaşında gayet sağlıklı üstelik 50 yıldır böyle besleniyor.
Şunu anladım şağlıklı yaşam bir düzmece yıllarca akla gelmiyecek kadar takviye aldım . Beni sağlıklı yapmayı bırak sağlıksız yaptı. Yiyecekler sağlıkla hiç bir alakası yok onlar bize sadece enerji verir.  Ayrıca profesyonel dağcılık sporu yapan biri olarak vüduda yapacağınız en büyük kötülük spordur. Sporun hiç bir faydası yok . Boşa enerji harcamadır. Doğada hiç bir canlı boşa enerji harcamaz . Enerji onun yaşam kaynağıdır. Sağlıklı sandığımız çoğu şey hiç de sağlıklı değil.

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 10 Ocak 2026, 15:59:02 »
https://pp405.com.tr/p/pp405-3lu-avantaj-set

Bu ne ya santekarlığın bu kadarını türkler yapar . Devlet yetkilileri ne iş yapıyor. Ürün adını kullanarak bir çok kişiyi dolandıracaklar. Bırakın ürün piyasaya çıksın zaten sahtesi yapacaksınız. Minoxil de olduğu gibi şuan tr deki minoxidil lerde % 1 bile yok

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 21 Ocak 2026, 18:26:06 »

İsmail34

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #24 : 25 Ocak 2026, 23:18:49 »
saç folikülleri tamamen ölmüş dahi olsa ortamda kök hücrelerin mevcudiyetinden bahsedilmekte ve molekül bu kök hücrelere etki ederek terminal saç büyümesini sağlayabilmekte.
aslında çalışmanın dikkat çekici bir diğer noktası ilacın çok hızlı etki etmesi. faz 2a çalışmasına göre 4 hafta boyunca ilacı kullanan katılımcılardan çok ciddi kelliği olan bir kısmında 8 hafta sonucunda istatistiksel olarak anlamlı sonuç elde edilebilmiş. benzer sonuç elde edilebilmesi için fda onaylı güncel tedavilerin 6-12 ay aralığında kullanılması gerekmekte.
faz 3 2026 yılında başlayacakmış ve sonrasında faz 4 aslında ilacın toplum genelinde kullanılmasıyla başlıyor. çok uzak olmayan bir gelecekte saç ekimi tarihe karışabilir.

https://en.wikipedia.org/wiki/PP405

https://youtu.be/Irkfb7vHz0g?si=fkiCqexZmMSaSs95

Hocam bahsettiğiniz şey gerçekleşirse bu tedabi şeklini tamamen değiştirir. Ölmüş saç köklerinin haricinde ortamdaki kök hücrelerini aktifleştirmesi mucizevi bir detay. Çünkü tek başına canlı saç kökü bile saç oluşumu için tek başına yetmez. Dermal papillası lazım, damarlaşması lazım vs vs vs...

Çok  heyecanlanmayalım şimdilik yine de :)

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 26 Ocak 2026, 00:00:49 »

Hocam bahsettiğiniz şey gerçekleşirse bu tedabi şeklini tamamen değiştirir. Ölmüş saç köklerinin haricinde ortamdaki kök hücrelerini aktifleştirmesi mucizevi bir detay. Çünkü tek başına canlı saç kökü bile saç oluşumu için tek başına yetmez. Dermal papillası lazım, damarlaşması lazım vs vs vs...

Çok  heyecanlanmayalım şimdilik yine de :)

Saç kökü ölmesi söz konusu değil cinsiyet değişimlerde avuç içi gibi kel kafada saç çıkıyor. Kıl arsızdır . Bağışıklık sistemi saca saldırıp yok etmeyi bıraktımı o kıllar çoşar. Peki vucut neden saçı yok etmeye çalışıyor üstelik yanları da değil güneşe bakan tepeyi . Oradan d vitamini almaya çalışıyor. Bu zinciri başlatan tabiki vucudun orkestra şefi kortizon . Dopamin yükselip indiğinde prolaktin reseptörleri hasaslaştırıyor. Dht gidip sacı yok ediyor . Aslında dht yükseldiği yok sadece reseptörler hasas olduğu için tutunması kolay.

PP405, saç dökülmesi tedavisinde umut veren bir molekül. UCLA'da geliştirilen bu ilaç, uyku modundaki saç köklerini yeniden aktive ederek kalın, terminal saçların büyümesini teşvik ediyor. Faz 2 klinik denemeleri devam ediyor
*PP405'in Faydaları:*

- _Hızlı Etki_: 1-2 hafta içinde sonuç veriyor
- _Güvenli_: Sistemik emilim göstermiyor, yan etki riski düşük
- _Cinsiyetten Bağımsız_: Erkek ve kadınlarda etkili
- _Kalın Saç_: Terminal saç büyümesini teşvik ediyor

*Kullanım Şekli:*

- Topikal jel olarak uygulanıyor
- Günde 1 kez saç derisine sürülüyor

*Gelecek Planları:*

- Faz 3 denemeleri 2026'da başlayacak
- Pelage Pharmaceuticals tarafından geliştiriliyor
- 30 milyon dolarlık yatırım almış durumda

Muzan Kibutsuji

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
    • Saç Forum
« Yanıtla #26 : 28 Ocak 2026, 05:30:15 »
Ben zaten saç köklerinin tamamen öldüğüne yok olduğunua hiçbir zaman inanmadım. Yahu derinin altında kan damarlarına bağlı (küçülmüş olsalar bile) hava ile, ışık ile teması olmayan bir şeyi yaşam devam ettiği sürece ölmesi bana saçma geliyor.

caputodeoro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 28 Ocak 2026, 17:00:36 »
Ben zaten saç köklerinin tamamen öldüğüne yok olduğunua hiçbir zaman inanmadım. Yahu derinin altında kan damarlarına bağlı (küçülmüş olsalar bile) hava ile, ışık ile teması olmayan bir şeyi yaşam devam ettiği sürece ölmesi bana saçma geliyor.
vücutta doku kaybı diye birşey var, örneğin cildinde bir yer yansa derinin üstünde o hücreler hemen ölüyor, fibrozis kabuk tutuyor sonra sertleşme kabarma oluyor, yani ölmesi kesinlikle var hücre ölümü var epidermis ölür, nekroz doku diye birşey var hücreler oksijensiz besinsiz kalınca ölebiliyor kendini yenilemesi için atpye ihtiyac duyuyolar onlarıda besinlerle sağlıyolar

saçlara androjen saldırısı saç hücrelerinin yok olmasını sağlayabiliyor enerji besin kaynağını yıllarca keserse o hücreler ölür.

her insanın erkeklik hormonu ayrıdır farklı kelleşme türleri veya seyrelme türleri vardır insandan insana değişir, kiminde sadece hücreyi uzun süre uykuya daldırır
kimi agresif saldırıda doğrudan hücre ölümü

o yüzden, Clascoterone jason stathamın şakaklarından veya temporal bölgesinden saç çıkaramaz, denense başarılı olamaz, çünkü hücre yok

saç ekiminde, kökleri alırlar ve bi yerde bekletirler , ardından kel bölgelere ekerler ve orda tekrar canlanır, çünkü o saç hücreleri genetik olarak farklı kodlanmış, oksijensiz besinsiz kalmaz ekildiği yerdede onlara doğrudan besin gider

ancak kimyasal olarak saç kökü hücresi sentezlendiğinde bu başarılı olur, tıpkı labaratuvarda virüs sentezler gibi insan saçını taklit edecek hücreler
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2026, 17:12:08 Gönderen: caputodeoro »

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 29 Ocak 2026, 12:40:26 »
vücutta doku kaybı diye birşey var, örneğin cildinde bir yer yansa derinin üstünde o hücreler hemen ölüyor, fibrozis kabuk tutuyor sonra sertleşme kabarma oluyor, yani ölmesi kesinlikle var hücre ölümü var epidermis ölür, nekroz doku diye birşey var hücreler oksijensiz besinsiz kalınca ölebiliyor kendini yenilemesi için atpye ihtiyac duyuyolar onlarıda besinlerle sağlıyolar

saçlara androjen saldırısı saç hücrelerinin yok olmasını sağlayabiliyor enerji besin kaynağını yıllarca keserse o hücreler ölür.

her insanın erkeklik hormonu ayrıdır farklı kelleşme türleri veya seyrelme türleri vardır insandan insana değişir, kiminde sadece hücreyi uzun süre uykuya daldırır
kimi agresif saldırıda doğrudan hücre ölümü

o yüzden, Clascoterone jason stathamın şakaklarından veya temporal bölgesinden saç çıkaramaz, denense başarılı olamaz, çünkü hücre yok

saç ekiminde, kökleri alırlar ve bi yerde bekletirler , ardından kel bölgelere ekerler ve orda tekrar canlanır, çünkü o saç hücreleri genetik olarak farklı kodlanmış, oksijensiz besinsiz kalmaz ekildiği yerdede onlara doğrudan besin gider

ancak kimyasal olarak saç kökü hücresi sentezlendiğinde bu başarılı olur, tıpkı labaratuvarda virüs sentezler gibi insan saçını taklit edecek hücreler

Söylediklerin kafa derisi kazıp atmadığın sürece mümkün değil. Evet jason stathamın lise yıllarına dönmesi mümkün yeterki vücut  saçı yok etmeye çalışmasın.

caputodeoro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 29 Ocak 2026, 15:41:08 »
Söylediklerin kafa derisi kazıp atmadığın sürece mümkün değil. Evet jason stathamın lise yıllarına dönmesi mümkün yeterki vücut  saçı yok etmeye çalışmasın.
dht saçları besinsiz bırakıyor, besinsiz kalan saç folikülü uzun süre uykuya giriyor ve bu sırada küçük minyatür tüy denilen hale geliyo, ardından kendini kurumaya bırakıyor, kuruduktan sonrada o kel parlak kafa görüntüsünü oluşturuyor, bu taş çatlasın 10-20 yıl alabilen bişey baya dayanıklı ama kişiden kişiye değişiyor

Facebook Twitter Instagram