Gönderen Konu: CÜNEYT COŞKUN - 30 YAŞ - 4700 GREFT (DHI) - 06/10/2025  (Okunma sayısı 214 defa)

rcskn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Herkese Merhaba ;

Öncelikle konu açma amacım, traşsız saç ekimi düşünen, sürecin nasıl ilerlediğini görmek isteyen, 1 haftada nasıl görünür ? Kabuk dökümü sonrası görüntü ne olur ? Sosyal yaşantıma etkisi nasıl olur ? gibi durumları merak eden kişilere bu süreci yaşayarak anlatmak ve göstermektir.

Malumunuz 25'li yaşlardan itibaren (Hatta günümüzde stres, beslenme bozukluğu vb. gibi durumlardan kaynaklı daha da erken) yaşantımızı olumsuz yönde etkileyen bir saç dökülmesi ile karşı karşıya gelmekteyiz. Elbette ki bu durumu yaşamamızın bir çok sebepleri var.

- DHT
- Hormon Bozuklukları (Tiroid vb.)
- Beslenme Bozuklukları
- Stres
- Genetik Faktörler
- Saç İçin Kullanılan Kimyasal Ürünler (Saç spreyi-Wax vb.) gibi daha da örneklendirilebilecek sebepler bulunmaktadır.

Bende tıpkı bir çoğumuz gibi saydığım sebeplerin hemen hemen hepsinden kaynaklı 23 yaşımdan sonra kendimi bu kötü sürecin içerisinde buldum. İlk başlarda iş yoğunluğu, iş stresi derken saçlarımın döküldüğünü çok fark edemedim. Sonraları eski fotoğraflara bakarken her yıl bir önceki yıla göre saçlarımın hızla döküldüğünü ve cansızlaştığını gördüm. Saçlarıma şekil vermekte zorlanmaya başladım çünkü eski yoğun formu yoktu. Bununla birlikte birde tiroid rahatsızlığımdan dolayı çift taraflı tiroidektomi ameliyatı oldum. Bu durum hem beni sürekli ilaç kullanmaya bağlı bıraktığı gibi bir de saç kalitemi olumsuz etkileyerek, canlı, sağlıklı ve parlak bir görüntüye tam anlamı ile erişememesine sebep olmaktadır. Bu olumsuzluklar ile birlikte yaklaşık 2 yıldır saç ekimi ve saç ekim merkezleri ile ilgili araştırmalar yaptım. En iyisi olarak nitelendirdikleri merkezler ile de görüştüm, merdiven altı sayılabilecek merkezler ile de. Sonra gördüm ki bu sektör tamamen çıkar üzerine dönen insan sağlığı, memnuniyet, kaliteli ve temiz işçilikten uzak yerler ve sınırsız bilgi kirliliği ile dolu bir para piyasasına dönüşmüş olduğunu gördüm. Bu söylemlerim elbette ki her merkez için geçerli değildir. İşini hakkı ile yapan herkese karşı saygım sonsuzdur. Bu süreçte Cüneyt Bey ile yaklaşık 4-5 mesajlık bir görüşme gerçekleştirdim. Şimdi diyeceksiniz ki 2 yıl araştırma yapıp dünya kadar merkez ile görüşüp karar veremeyip 4-5 mesajlık bir konuşma ile ekimi burada yaptırmaya nasıl karar verdiniz ? Tamamen hissiyat ve samimiyet. Çünkü bir insanın anlattıklarına inanabilmeniz için onun söylediklerinde samimi olduğunu hissetmeniz gerekir. Ben Cüneyt Bey'de anlattıkları konularda ki samimiyetini, ekim ve süreç ile ilgili bilgi ve donanımının üst düzeyde olduğunu hissettim. Kaldı ki geçmişte yapmış olduğu operasyonlarda ki başarısı zaten herkesin bildiği bir durum. Karar vermemde ki sebeplerden bir diğeri ise iş hayatında açtığı yeni sayfa ile birlikte eski sıkıntılı ve stresli döneminden çıkarak bu işe yeni başlamış, sanki ilk günkü gibi hırslı, istekli ve heyecanlı bir kişiliği karşımda görmemdi. Tüm bu durumlardan dolayı işlemi Cüneyt Bey'de yaptırmaya karar verdim ve konuşmamızdan 1 hafta sonra işlemi yaptırmak için gittim.

EKİM ÖNCESİ

Ekim yaptırmaya karar vermiş fakat merkez seçmemiştim. Bu yüzden ekime karar verdikten sonra ekim gününe kadar 2 AY düzenli olarak ;

PROSCAR 1/4
XPECİA (SABAH-AKŞAM)
D-COLEFOR (3 GÜNDE 1)
SOLGAR BİOTİN 5000 (SABAH-AKŞAM)
FOLBİOL (2 GÜNDE 1)
FERRO SANOL (SABAH-AKŞAM) kullandım.

EKİM GÜNÜ

Hafif bir kahvaltı yaptım. Sabah 08:00'da hastaneye geldim ve girişimi yaptırdım. Daha sonra Cüneyt Bey geldi ve çizim işlemini yaptı. Ben hem daha az grefte ihtiyaç duyulmaması hem de olası bir 2. ekim için donörü yıpratmamak adına ön çizgimi biraz geriden istiyordum. Cüneyt Bey ben söylemeden zaten benim istediğim şekilde biraz daha geriden çizmişti çizgiyi benim içinde uygun olduğunu söyledim. Traş olarak yaptırma düşüncesi ile gitmiştim çünkü traşsız ekimin ekim yapanın işini zorlaştırarak ekimin kalitesini düşüreceğini düşünüyordum. Fakat sonra Cüneyt Bey isterseniz traşsız da yapabiliriz hiç bir fark olmaz bizim için ekimi etkilemez deyince traşsız yaptırmaya karar verdim. Çizimden sonra hesaplamalar yapıldı. Fotoğraflarda tepe açıklığın çok belli olmuyordu ama üstler baya seyrek 4700 grefte ihtiyacımız var denildi. Açıkçası burada baktığım ekim sonuçlarından yola çıkarak 4700 greft bana çok gelmişti ben maksimum 3500-4000 greftin benim açıklığım için yeterli olduğunu düşünüyordum ama Cüneyt Bey belki 4700'ünde yeterli olmayabileceğini söyledi bende itiraz etmedim. Sakaldan da alabiliriz diye söylemişti ama ben çok sakala girmek istemediğimi belirttim fakat zaten istediğimiz kök sayısı donör bölgeden çıktı. 08:30 gibi kök alımlarına başlandı işlemi Yağmur Hanım yaptı. Anestezi iğneleri canımı hiç yakmadı dersem yalan söylemiş olurum. Galiba işin en acılı kısmı da burasıydı zaten. 4-4.5 saate yakın kök alma işlemi sürdü. Ardından bir 15-20 dk yemeğimi yedim sonrasında ekime geçtik. Ekibe ayrıca bir parantez açmak istiyorum. Aralıksız hiç dinlenmeden, sadece o an yaptıkları işle ilgilenerek konsantrasyonu biran olsun bile kaybetmeden kök alım ve ekim aşaması ile beraber yaklaşık 9 saat boyunca kusursuz bir çalışma gerçekleştirdiler. Kök alım aşamasında Cüneyt Bey ara ara geldi kontrol etti biraz konuştuk. Ekim aşamasının ise başından sonuna kadar kendisi de Yağmur Hanım ile beraber ekimi gerçekleştirdi. Ekim sohbet havasında gayet güzel geçti. Açıkçası ekimin 9 saat süreceğini hiç tahmin etmemiştim. Gerçekten işlemi yapan için de yaptıran için de oldukça zahmetli ve yorucu bir iş. 17:30 - 18:00 gibi operasyon bitti. Herhangi bir ağrı acım yoktu ama aşırı bir yorgunluk bitkinlik vardı. Kafa derimi sanki gerginlikten patlayacak gibi hissediyordum. Haliyle şişlikte vardı. Merkez tarafından AKSEF - PREDNOL - CORASPİN - PAROL - LANZEDİN ilaçları, nemlendirici sprey, şampuan ve boyunluk verildi. Ertesi gün yıkama için geldim. Yıkamayı bizzat Cüneyt Bey kendisi yaptı. Bu bile bana göre işine ne kadar önem verdiğini gösteren hareketlerden biridir. Yıkamayı nasıl yapacağımı da ayrıntılı bir şekilde tarif etti. Daha sonra yaklaşık 20 dk saç lazeri yapıldı. Ayrıca Cüneyt Bey proscarın olası yan etkilerine karşı TOPİKAL FİNASTERİD diyebileceğimiz Minox + Fin karışımı bir ürün önerdi onu aldım. Proscar yerine kabuk dökümünden sonra onu kullanmamı söyledi bende kabuk dökümüne kadar hala proscar kullanmaya devam ettim sonrasında aldığım spreyi ekim yerlerine uygulayıp masaj yaparak kullanmaya başladım ve hala devam ediyorum.

EKİM SONRASI

2 hafta izinliydim sürekli yatarak durduğum için ödem çok fazla olmadı. Donör bölgeye ekimden önce hazırladığım MADECASSOL-FİTO-KANTORON YAĞI karışımını günde 2 kez (1 ay) uyguladım. Kaşıntı ihtimalini düşünerek de İZOTONİK SERUMU boş bir cam sil şişesine koymuştum. 3. günden itibaren kaşıntı olduğu zaman onu kaşınan kısımlara sıktım. Günde 2 kez önce verilen şampuanla saçımı yıkadım şampuanlı şekilde 15-20 dk beklettim. Daha sonra verilen nemlendirici spreyi komple her yere uygulayarak yaklaşık 30 dk da onu beklettim ve sonra çok bastırmadan hafif dokunarak duruladım. Bu işlemi uygularken her gün artacak şekilde hafif bastırarak saat yönünde masaj yapar gibi hareketler yaptım. 8. günden itibaren kabuklarım dökülmeye başladı. 12. günde kabuk dökümü yapmam gerekiyordu ama ben yapmadan kabuklar dökülmüştü. Bu süreçte 2-3 günde bir Cüneyt Bey bizzat kendisi arayarak durumumu sordu halen mesaj ile ya da konuşarak süreci takip ediyoruz. 14. günde işe başladım etrafımda ki insanların tepkisi sadece neden böyle saçma bir traş olma gereksinimi duydun şeklinde oldu. Saç ekimi yaptırdığımı en yakınımda ki insanlar bile anlamadı. 20. gün itibari ile şok dökülme başladı. Bastırarak yıkama yaptım ama beklediğim kadar çok dökülmedi.

ŞU AN KULLANDIĞIM TAKVİYELER

XPECİA ( GÜNDE 2 KULLANIYORDUM SİVİLCE YAPTIĞI İÇİN CÜNEYT BEY GÜNDE 1 E DÜŞÜRDÜ.)
BİOTİN 5000 (SABAH - AKŞAM)
D-COLEFOR (3 GÜNDE 1)
FOLBİOL (GÜNDE 1)
FERRO SANOL (SABAH - AKŞAM)
DODEX AMPUL (HAFTALIK)
TOPİKAL FİNASTERİD (AKŞAM)

Bugün ekimimin 89. günü. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar benim sürecim bu şekilde ilerliyor öncesi sonrası fotoğrafları paylaşacağım. Şeffaf bir şekilde geçen zamanda olumlu ya da olumsuz yaşadıklarımı ve tecrübelerimi sizlere aktarmaya çalışacağım. Bugüne kadar ki süreçte gerek Cüneyt Beye gerek ekibinde ki diğer arkadaşlara emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım.

rcskn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
ekim öncesi

rcskn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
ekim günü

rcskn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
ilk yıkama sonrası

rcskn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
ekim öncesi tepe

rcskn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
6. gün

rcskn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
10. gün

rcskn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
15. gün

rcskn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
20. gün

rcskn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
1. ay

rcskn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
38. gün

rcskn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
50. gün ilk traş

Nerdeoeskisaclar

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Hayırlı olsun. Tıraşsız ekim bana mantıklı geliyor şu şok dökülme sonrası 2.-3 ay arası o yarı kel görüntü çok rahatsız edici geldiği için. Umarım sonucu olumsuz etkilemiyordur traşsız ekim. Bu arada fiyatlar nasıl cüneyd hocada

rcskn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
2. ay

rcskn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
89. gün ve güncel durum

Facebook Twitter Instagram