Gönderen Konu: Cüneyt Coşkun Saç Ekimi Yaş 21 5400 greft DHI Tekniği  (Okunma sayısı 697 defa)

abdukel

• Yeni üye
  • *
Bu başlığı açma sebebim
Yaşım 21. Bu forumda benim yaşımdaki arkadaşların entrylerine pek rastlamadığım için süreci detaylı olarak anlatmak istiyorum. 16-17 yaşında dökülmemi fark ettim. Kel olma fikriyle barıştığım bir gün bile olmadı ama yine de bu süreçte saçımı korumam için bana önerilen tedavileri de pek uygulamadım çünkü saçımla her gün uğraşmak canımı sıkıyordu ama bunun doğru bir şey olmadığını söylemeliyim çünkü ekim yapsak da kendi saçlarımızı koruyabildiğimiz kadar korumalıyız ki sonuç alabilelim.
Dökülme sürecim
Benim dökülmem yoğun olarak tepe bölgesinde başladı ve yayıldı. Bu sırada ön bölgedeki saçlarda da dökülme, incelme ve seyrelme yaşandı. Son aylarda yanlarda da açılmalar başlayınca saç ekimine karar verdim.
Ekim merkezi seçme sürecim
Araştırma sürecinde burada yazılanları okuyana dek karar vermekte çok zorlanıyordum çünkü her yer hakkında muhakkak kötü yazılar da vardı her ekim merkezinin kendi başarılı sonuçlarını gösterdiği paylaşımları da vardı. Bunları referans alarak karar vermek mümkün değildi.
Ekim yaptıracağım merkezi seçerken kriterlerim şunlardı:
1-DHI yönteminin kullanılması
2-Tepe bölgesinde başarı sağlanması
3-Tecrübeli bir hoca
4-Bütçemi aşmaması
Bildiğim kadarıyla Cüneyt hoca sadece DHI tekniği kullanıyor. Tepe bölgesinde daha önce çalıştığı yerdeki operasyonlarında başarı sağladığını gördüm. Senelerin tecrübesi olmasına karşın zannediyorum kendi adıyla çalışmaya yeni başladığı için klasmanına göre uygun bir fiyat söylediler. Tüm bunları göz önünde bulundurarak ilk görüşmeye gittiğimde hoca kafasındakileri anlattı ve zaten bunların büyük kısmı aklıma yattı. İlk görüşmeyle beraber ekimi burada yaptırmaya karar verdim. Bu kararda araştırmalarım kadar hocadan aldığım iyi hissiyatın da yeri vardı.
Ekim günü
Sabah tıraş sonrasında ekim için Cüneyt hocayla beraber bir hemşire hanım lokal anestezi yaptı anestezi iğneleri canımı yaktı -acı eşiğim biraz düşüktür.- anesteziden sonra Cüneyt hoca operasyon odasından ayrıldı hemşire hanımlar dönüşümlü olarak donör toplama işlemini gerçekleştirdi. Donör toplama sürecinde kafam uyuşuk olduğu için hiçbir şey hissetmedim bu sırada arkada 3 kişi toplanan greftleri diziyordu. Acı hissetmesem de kafanızın uyuşuk olması ve kafanızda iki kişinin farklı işlemler yapması konforlu hissettirmiyor bu konforsuzluk hissi sık sık mola istememe veya kıpırdamama sebebiyet verdi tüm bu huysuzluklarıma rağmen hemşire hanımlar sağ olsunlar hiçbir isteğimi geri çevirmediler yardımcı oldular. Ve son olarak sakal bölgesinden kök alınmasıyla greft toplama işlemi sona erdi bu en can yakan kısmıydı zamanı geri sarabilsem sakaldan alınmamasını rica edebilirdim-. Ekimi planlarken canımın yanacak olmasını pek göz önünde bulundurmamıştım eğer acı eşiğiniz düşükse sedesyonlu ekim planlamanızı öneriyorum.
Donör toplama işlemleri sona erdikten sonra bir yemek molası verdik yemek molasının ardından ekim yapılacak bölgeye anestezi uygulandı ve ekimden önce prp tedavisi uygulandı daha sonra ekim gerçekleşti ekimin zannediyorum 1/3'lük veya 1/4'lük kısmında hoca ekimi gerçekleştirdi burada okuduklarımdan anladığım hocanın daha uzun süreler duracağı yönündeydi ama öyle olmadı. Elbette hocanın ekim sürecinde daha fazla bulunmasını tercih ederdim. İfade edebileceğim tek dişe dokunur olumsuzluk budur. Ekim yapılana kadar hiç canım yanmadı ama 5400 greft yüksek bir sayı olduğundan dolayı işlem çok uzun sürdü sabah 7'de girdiğim binadan 5'e doğru kafamda sargıyla ayrıldım. Onca yorgunluğa rağmen günün sonunda içim rahat ve memnun bir şekilde ayrıldım oradan. Bütün ekibe teşekkür ediyorum ellerine emeklerine sağlık.
Sonrası
Ertesi gün lazer tedavisi bandajımın çıkarılması ve yıkama için tekrar döndüm Cüneyt hoca sağ olsun bire bir ilgilendi ve istediğim zaman iletişim kurabileceğimi söyledi. Gerçekten de ne zaman yazsam hızlıca cevap verdi. Hoca sürekli ekim sonrasının da ekim kadar önemli olduğunun altını çiziyor buna uyumlu şekilde ilgileniyor da. İnşallah hocanın gözetiminde bu süreci de doğru bir şekilde geçirip saçlarıma kavuşmak istiyorum. Hafta hafta burayla fotoğraf paylaşacağım.

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Cüneyt Coşkun Saç Ekimi Yaş 21 5400 greft DHI Tekniği
« Yanıtla #1 : 04 Nisan 2026, 17:44:41 »
Çok erken ekim için ama ektirmişsin hayırlı olsun. Medikal tedavin ne?

abdukel

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 05 Nisan 2026, 02:14:40 »
Medikal tedaviye kabuk dökümünden sonra başlayacağız. Saçımın durumu bakımından erken olduğunu düşünmüyorum dökülme arttıkça donör alan kaybı ve geniş boşluklar dolayısıyla iki seansta bile iyi bir sonuç alamayacaktım belki.
  • Ekim Tarihi: 31 Mart
  • Ekim Merkezi ismi Cüneyt Coşkun
  • Greft Miktarı 5400
  • Yaşınız 21

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 05 Nisan 2026, 10:18:41 »
Hocam ekilen saçın donör zaten. Eğer donör kaybı yaşayacaksan ekilen saçın da dökülür. Sen ensendeki saçı kaderiyle beraber tepeye "ekiyorsun" (aslında nakil ediyorsun)
Bunu engellemenin tek yolu finasteride kullanmak. Umarım onu kullnıyorsundur.

abdukel

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 05 Nisan 2026, 11:18:17 »
Haklısın hocam ancak şöyle de bir durum var ki donör bölgedeki dökülme ilerledikçe dökülen saçların bulunduğu çizgide henüz dökülmemiş saçlar da donör olma mahiyetini kaybediyor.
Topikal tedavi kullanmayı düşünüyorum ancak kesin karar vermiş değilim henüz. Şu ana kadar kullanmadım.
  • Greft Miktarı 5400
  • Yaşınız 21

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 05 Nisan 2026, 11:26:49 »
Hocam donör bölge dediğin şey DHT hormomuna karşı dirençli (ama dokunulmaz değil, DHT hala etkileyebilir ama genelde dökemez) ince, at nalı şeklinde bir şerit (bknz Süleyman Soylu'da kalan saç) Bu saç dışında hiçbir yer garanti değildir. Eğer kelliğin bu düzeye ulaşırsa bu dediğim alan dışındaki alınan tüm saçlar dökülür. Bu alanda da çıkarılabilecek greft sayısı kısıtlı olduğu için genellikle DHT'ye karşı biraz daha dayanıklı olan "şüpheli" yerlerden kök alınabiliyor. (bknz. NW6 ile NW7 farkı) Eğer NW6'da kalırsan bu ekilen dökülmez.

Özetle eğer bir saç ilk halinde, donörken dökülecekse nakil edildiği yerde de dökülecek. Sen donör olarak aldığın ve nakledeceğin saçı kaderiyle naklediyorsun. Donördeyken olacak şey nakledilecekken de olacak. Bunu engellemenin tek yolu o kökü minyatürleştiren ve akabinde döken kök sebep olan DHT hormonunun etkinliğini sağlamakta. Ve bu yaşta 5400 greft gerektiğine göre çok agresif bir dökülmen var.

abdukel

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 05 Nisan 2026, 13:23:41 »
Evet hocam çok agresif bir dökülmem var. Medikal tedavi için Cüneyt hocanın önerdiği bir topikal çözelti ile hap olarak finasterid kullanma arasındayım. Açıkçası finasteridin yan etkilerinden çekiniyorum.
  • Greft Miktarı 5400
  • Yaşınız 21

Facebook Twitter Instagram