Gönderen Konu: Doktor gözüyle saç simülasyonu.  (Okunma sayısı 36260 defa)

Q7

• Yeni üye
  • *
Ynt: Doktor gözüyle saç simülasyonu.
« Yanıtla #90 : 23 Kasım 2019, 00:47:50 »
merhabalar doktor bey sizlere bnde bırkac soru soracagım.
ilk olarak kullandıgınız tekli iğne ne kadar mm deri içine giriyor 0.25 mı 0.50 mm mi ayrıca donör bolgeye uygulanınca bu iğnenin ucu daha da mı dışarı cıkartılıyor
ikinci olarak beyaz tenli sıyah saclı bırı ıcon acık kahve mı koyu kahvemı uyguluyorsunuz
saygılarımla...

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
« Yanıtla #91 : 23 Kasım 2019, 12:25:53 »
 islerini  doğru düzgün  yapmiyan  insanlardan bahsediyorum. 2   kuruş  daha fazla kazanmak  için   iscilikten  malzemeden    çalıp insanları  mağdur  edenler insanlardan bahsediyorum ..  ve genelleme  yapmadım . saç  ekim  saç  simülasyonu bahsediyorum . 

TheSaint

• Sr. Member
« Yanıtla #92 : 23 Kasım 2019, 13:38:30 »
Ücret skalam 2500 ile 6000 TL arasında. Alanın büyüklüğü ve derinin yapısına göre netleşiyor.

Fiyati bizimle paylastiginiz icin cok tesekkurler.

Ben de ekim oncesi biraz arastirmistim ama nacizane dusuncem sac pigmentasyonun cok pahali oldugudur. Yani insanlar bu paralara sac ekimi yaptirabiliyorken 2-3 sene sonra silinecek bir sac pigmentasyonu yapmak hic mantikli gelmiyor.

Bence bu fiyatlarin daha dusmesi gerekiyor. Cunku sac pigmentasyonu aslinda sac ekiminin alternatifi.

Burkinho

• Hero Member
« Yanıtla #93 : 23 Kasım 2019, 16:30:04 »
Fiyati bizimle paylastiginiz icin cok tesekkurler.

Ben de ekim oncesi biraz arastirmistim ama nacizane dusuncem sac pigmentasyonun cok pahali oldugudur. Yani insanlar bu paralara sac ekimi yaptirabiliyorken 2-3 sene sonra silinecek bir sac pigmentasyonu yapmak hic mantikli gelmiyor.

Bence bu fiyatlarin daha dusmesi gerekiyor. Cunku sac pigmentasyonu aslinda sac ekiminin alternatifi.

Çok haklısın, bence 750-1000 tl olsun ki kafasında her az bi seyreklik olan 2 yılda bir yaptırsın

zaferulusan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #94 : 23 Kasım 2019, 16:38:47 »
Merhaba
Öncelikle saç ekimi ya da saç simülasyonu diye düşünmek yanlış olur. Birlikte düşünmek en doğrusu. Örnek vereyim. Saç ekiminde cm2 ye greft sayısı 40 civarında olursa sık görünüm elde edersiniz. 100 cm2 alana 4000 greft ekmeniz gerekir. Eğer saç simülasyonu ile birlikte yaparsanız çok daha azıyla bu görüntü elde edilir. Donör bölge zayıflığı eskisi gibi sorun olmaz demektir.

TheSaint

• Sr. Member
« Yanıtla #95 : 23 Kasım 2019, 17:16:23 »
Merhaba
Öncelikle saç ekimi ya da saç simülasyonu diye düşünmek yanlış olur. Birlikte düşünmek en doğrusu. Örnek vereyim. Saç ekiminde cm2 ye greft sayısı 40 civarında olursa sık görünüm elde edersiniz. 100 cm2 alana 4000 greft ekmeniz gerekir. Eğer saç simülasyonu ile birlikte yaparsanız çok daha azıyla bu görüntü elde edilir. Donör bölge zayıflığı eskisi gibi sorun olmaz demektir.

Kesinlikle ama ekimden 1 yil sonra yapilabiliyor dedi benim ekim merkezi.

Fiyatlarinin cok ama cok yuksek. Dustugu taktirde ben de ekimime gerekli gordugum taktirde takviye olarak yaptirmayi dusunuyorum.

zaferulusan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #96 : 23 Kasım 2019, 19:55:23 »
6 ay ile 1 yıl sonra uygundur. Ya da önceden yapılabilir.

TheSaint

• Sr. Member
« Yanıtla #97 : 23 Kasım 2019, 20:33:11 »
6 ay ile 1 yıl sonra uygundur. Ya da önceden yapılabilir.

Oncesinde yapilmasi hic mantikli degil. Hem ekimi yapan doktoru yaniltabilir hem de ekim sirasinda silinebilir.

Bence en az 1 sene sonra yapilmasi lazim boylece ekim sonucuna gore yapilabilir planlama

zaferulusan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #98 : 24 Kasım 2019, 21:18:30 »
Oncesinde yapilmasi hic mantikli degil. Hem ekimi yapan doktoru yaniltabilir hem de ekim sirasinda silinebilir.

Bence en az 1 sene sonra yapilmasi lazim boylece ekim sonucuna gore yapilabilir planlama
Saç ekimi öncesi yapılmasında silinme sorunu olmaz çünkü görülerek yapılacak. Bir yıl sonra yapılması çok kesin bir bilgi değil. Çünkü saç ekimi sonrası bu işlemin yapılmasının hiçbir zararı yok. Süreç tamamlansın diye düşünüldüğü için bir yıl süresi konuşuluyor ama şunu da unutmamak gerekir ki zaten hiç saç follikülü olmayan yere simülasyon yapılacak. Bu da altı aydan sonraki dönemde saçların çok daha sık, doğal yani iyi görünmesini sağlar.

TheSaint

• Sr. Member
« Yanıtla #99 : 24 Kasım 2019, 22:11:32 »
Saç ekimi öncesi yapılmasında silinme sorunu olmaz çünkü görülerek yapılacak. Bir yıl sonra yapılması çok kesin bir bilgi değil. Çünkü saç ekimi sonrası bu işlemin yapılmasının hiçbir zararı yok. Süreç tamamlansın diye düşünüldüğü için bir yıl süresi konuşuluyor ama şunu da unutmamak gerekir ki zaten hiç saç follikülü olmayan yere simülasyon yapılacak. Bu da altı aydan sonraki dönemde saçların çok daha sık, doğal yani iyi görünmesini sağlar.

Sac ekiminin sonucunu gormek ortalama 1 yillik bir surec. Bu surec henuz bitmeden bu simulasyonu yapmak ne kadar mantikli? Siz bir yere yogunlasacaksiniz ama belki baska bir yer fire verecek sac ekiminde. Bu yuzden mantikli bir insan bunu sac ekimi sureci bitince, ekiminin sonucuna gore yaptirir. Belki 6 aylik sonuca gore ihtiyaci olacagini dusunecek ama 1 yilda tum saclari ciktiginda hic ihtiyaci olmadigini gorecek.  Ustelik bu sac boyalarinin henuz yeni ekilmis saclara ne kadar zarar verecegini bilimsel olarak bilmiyoruz. Bu yeni ekilmis saclarin kendilerine gelmeleri tum forumda ortalama bir yil yazarken bu surecin icine bu simulasyonu sikistirmak saglilikli olmayacaktir.

"Saç ekimi öncesi yapılmasında silinme sorunu olmaz çünkü görülerek yapılacak." demissiniz ama ben neden doktoru olmayan bir sac ve 3 yil sonra kafamda olmayacak birseye gore yonlendireyim ki? Yani boyanmis sac ekim yapan bir doktorun performasini dusurebilir. Cunku ekim sirasinda doktorlar nerde ne kadar yogunluk olmasi gerektigini kafanin uzerindeki mevcut saclar uzerinden karar veriyorlar. Saclarla birlikte simulasyon olmus bir yer doktorun kafasini karistirabilir. Ustelik bir ton yikama, kanama, sislik oluyor ekim sirasinda yapilan simulasyona zarar gelmemesi zor. Zarar gelmese bile doktorun bir gercek kafa derisini gorup karar vermesi var bi de simulasyonlu karar vermesi var.

heprotar

• Sr. Member
« Yanıtla #100 : 24 Kasım 2019, 22:22:07 »

Doktor beyin söyledikleri bana mantıklı geldi açıkçası çünkü saç ekimi sonrası zor bir süreç bu süreci psikolojik olarak atlatmakta daha kolay olur böylelikle.

TheSaint

• Sr. Member
« Yanıtla #101 : 24 Kasım 2019, 22:35:01 »
Doktor beyin söyledikleri bana mantıklı geldi açıkçası çünkü saç ekimi sonrası zor bir süreç bu süreci psikolojik olarak atlatmakta daha kolay olur böylelikle.

Boylece asla sac ekiminin gercek sonucunu bilemeyeceksin.

Burkinho

• Hero Member
« Yanıtla #102 : 26 Kasım 2019, 16:13:19 »
Boylece asla sac ekiminin gercek sonucunu bilemeyeceksin.

+1 her söylediğine katılıyorum

Kapital

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #103 : 26 Kasım 2019, 18:32:54 »
Hocam bizlere zaman ayirip sorulari cevapladiginiz icin tesekkurler. Cok yeni bi alan ve dolayisiyla herkesin farkli fikirleri var sanirim. Bu isi yapan doktor pek yok, bu yuzden sizi ozellikle takip ediyorum.

Anladigim kadariyla sac ekiminden oncede yapilmasi mumkun ancak siz de 6 ay 1 yil sonra yapilmasini daha uygun buluyorsunuz. Ben de sac ekiminin ustune destekliyici olarak dusundum ileride kendim icin. Belki birgun musteriniz olurum. Gelismeleri takip edecegim ben de

Province

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #104 : 27 Kasım 2019, 17:29:42 »
Fotoğraf görebilirmiyim?
hocam yanlarda simulasyon olmadigi icin 1 numara kaziyamiyorum ( denedim olmadi ) bu yuzden ten rengi bir gecis istiyorum. Veya ne yapilabilinir nasil kurtarabilirim durumu ?

Facebook Twitter Instagram