Gönderen Konu: (Konu Yok)DUTASTERİD ŞAKAKLARDA VE TEPEDE SAÇ ÇIKARIR MI ?  (Okunma sayısı 9002 defa)

slade23

• Hero Member
Ynt: (Konu Yok)DUTASTERİD ŞAKAKLARDA VE TEPEDE SAÇ ÇIKARIR MI ?
« Yanıtla #16 : 22 Ağustos 2021, 13:27:20 »
Kardeşim maalesef tavsiye veremem sen kendin doktor kontrolü kan değerleri ölçümlerini yaptır doktor kontrolünde başla. Saçın dökülüyor olsa bile yaşın itibariyle dht baskılamak başka yerlerinde beklenmeyen problemler çıkarabilir ve dut finden çok daha ağır bir ilaç. Ben bütün tuşlara basarak bölümü geçtim ama hiç normal değil ve yapılmaması gereken bir şey başkasında okusam kınarım yani o derece :) saç konusunda başkalarının tecrübeleriyle kendi yolunu çizmen gerekiyor maalesef. Saçların şakak hariç iyi duruyor maşallah. Benim gözlemlediğim fin dut ile androjen saldırısından kurtulan kökleri tekrar hayata döndürmek için minox şart. Sadece bunu belirtebilirim kendi tecrübeme göre. Allah şifa versin.
avodart&minox&xpecia

UYARI!! Tabip ya da uzman değilim. Paylaşımlarım kendi araştırma ve tecrübelerime dayanıyor baz almadan önce kendiniz araştırıp tecrübe ediniz!!!

tedavim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=21990.0

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 22 Ağustos 2021, 13:34:20 »
 tahiller yapılıp eksik değer varsa bu gidirilmeden ilaçlarda işe yaramıyor.onunde yollar belli ya blokerle koruyup şakaklara minik bir ekim onumuzdeki yıllrda açılma olursa gene ekim yada minox finas yapan akranlarınla aynı tedavileir denicen
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 22 Ağustos 2021, 14:15:07 »
anladım çok teşekkür ederim tekrardan tedavi sürecimi yakında başlatacağım ve aylık zaman aralıklarıyla burada paylaşacağım yaşıtlarım gerçekten çok muzdaripler bu tarz konularda

GÜNLÜK 0.5 MG Avodart Dutasterid
GÜNLÜK 2 AGA E TABLET
GÜNLÜK 2 ADET 40MG ROACCUTANE (AKNETRENT)

BİZ BU İŞE GÖNLÜMÜZÜ VERDİK KARDEŞ.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 22 Ağustos 2021, 14:20:46 »
 şakaklara ekim iyi olur.olanıda ilaçla korursun en gercekcisi bu sanırım.yada çok az minox sıkcan sakağa oda ekimin yerini tutarmı sansın artık.el atcan yani duruma bir hapla olması çok dusuk bir sans insallah olur ama.kıvancın bile dok bakalım sakakları azıcık kaç tane dizi iş veriyor kaç firma katolog cekiyor eskisi gibi
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 22 Ağustos 2021, 14:43:03 »
şu an için minoxidili düşünmüyorum sadece aklımdaki tek şey ilk olarak günde 1  dutasterid ile başlamak 1 yıl kadar deneyimlemek bakalım en azından dediğin gibi olanı koruruz sonrası ekim zaten

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 22 Ağustos 2021, 16:12:07 »
Yaşın 22 ise, dutasterid için çok erken. Çok çok sert ilaçtır başkalarına bakarak karar verme.

Finas için bile erken ilen, dutasterid büyük sıkıntı verebilir.
Ben kesinilikle tavsiye etmem. Uzak durmalısın.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 22 Ağustos 2021, 16:16:36 »
 dostum genclikte 1 sene sorunlu saçla gezmek yaslılıkta 10 sene sorunsuz saçla gezmekten daha kotu.ama ekim içinde erken yas iyi değil dokulmeyi stabil hale getir ektirirsin

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 22 Ağustos 2021, 18:41:06 »
Teşekkür ederim düşünüp uyarıda bulunmuşsunuz abi ama kararım kesin ya saçlarımı çok seviyordum saçsız olmak istemiyorum enine boyuna düşündüm kararım Dutasterid kesin yol 1-2 aya tedaviye başlayacağım şu an tatilde olduğum için sadece ders çalıştıktan sonra araştırmalarımı yapıyorum dutasteridle ilgili olarak peki bir soru daha sorayım ben dutasteride başladım diyelim 22 yaşındayım ömür boyu bu ilacı alabilirim değil mi yani bu da finasterid gibi bir ilaç sonuçta bu bakımdan yoksa bunun bir kullanım ömrü var mı 5 yıl 7 yıl 10 yıl gibi siz daha bilgilisiniz belgi gözümden bir şey kaçmıştır diye sorayım dedim.

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 22 Ağustos 2021, 19:52:01 »
 rica ederim .dht gunluk salgılanıyor .yasın finasterid içinde kucuk.bu dutastaride kelin viegrası diye ilaç olarak çıkıcaktı çalışmalar durduruldu.finasterid fda onaylı.finasterid 1 mg saçlı deride yüzde 38 baskılıyorsa 0.5 mg dutastaride yüzde 55 baskılıyor.2.5 mg dutastaride yüzde 82 baskılıyor.korkum şu finasteridde zaten yan etki piskolojik oluyor bence.yan etkiden korkarak baslarsan basına gelir.dutastaride yan etki yaparsa finsteride gecince o zamanda korkun olcak b sefer oda an etki yaparsa diyorum.içerden finasterid dısardan bloker losyon surebilirsin spiro yapıp evde ne bilim baska bir bloker losyon.uzun zamandır dut kullanan genc arkadaslarda var onlarlade temasa gec.dht beyin için karaciğer için cinsellik için hayati hormon neticede.

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 22 Ağustos 2021, 20:56:43 »
dutasteridi ömür boyu kullanabilir miyiz peki yoksa belirli bir kullanım ömrü var mı

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 22 Ağustos 2021, 21:08:43 »
 finasterid ömür boyu dhtde gunluk salgılanıyor dutastaride ömür boyu.

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 23 Ağustos 2021, 17:19:20 »
Furkan bana özelden yazmışsın deneyimlerimi sormuşsun burdan yazayım yaşıtlarım merak ederse hepsi görsün dedim. Ben 25 eylül 2020den beri sadece finasterid kullanıyorum başka bir tedavim yok ara sıra fin ve dut arasında kararsız kalıp ikisini de denedim ama sonra ilk fini deneyeyim direkt duttan başlamak istemedim çünkü belki fin işe yarayacak ve duta hiç gerek kalmayacak. Saçlarım norwood 3 ve bir senedir saçlarım aynı şakaklarda bir gerileme yok donör güçlendi yani iyi şu an. Sana da ilk başta finden başlamanı tavsiye ederim dut çok ağır bir ilaç pişman olabilirsin. Ayrıca tedaviye başlayacaksan direkt tüm ilaçları kullanarak başlama. Teker teker kullan. Çünkü tüm ilaçları aynı anda kullanırsan hangisinin işe yaradığını hangisinin yaramadığını anlayamazsın. Fin 7 8 ay kullan ilk aylarda saçında dökülme artabilir sakın bırakma zaten fin kullanmasan da dökülecek saçın. Çok büyük bir yan etki görmediğin sürece fini bırakma. Benim eski mesajlarımdan fotolarımı görebilirsin atmıştım ilerde yeni bir konu daha açıcam geçen sene ile bu seneki saçlarımı karşılaştırıcam. Son olarak yine söylüyorum. İlk fin kullan 7 8 ay dene  ona göre planını yap. Doktora gidiceksen sadece vitamin ve hormon testleri için git ilaç tavsiyesi için gitme çünkü tek bildikleri minoxil. Minoxil kullanma çünkü minoxil inişli çıkışlı bir ilaç her zaman fayda sağlamaz sakın kullanma. Finasterid senin şakakları büyük ihtimal doldurmaz ama saçlarını korur. Birkaç sene sonra da ektirirsin. Benim şakaklarda biraz dolma yapmıştı ufak bir gerilemeyi kapattı ama çok abarti bir fayda sağlamadı
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 23 Ağustos 2021, 17:23:08 »
Ayrıca tepede de sıkıntı var demişsin aydınlık bir yerde tepeni çek at. Saçının önünü de elinle geri çek şakakları iyice nereye kadar gerilemiş çek fotosunu at buraya. Bir de kaç senedir şakakların böyle boş onu da yaz. Dökülme yavaşladı mı hızlandı mı öğrenelim
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 24 Ağustos 2021, 03:43:31 »
Dostum çok çok sağol geri dönüş yaptığın için çok teşekkür ederim saat epeyi geç oldu yarım güneş altında saçlarımn fotoğraflarını çekip atacağım bakalım Şakaklar konusuna gelince bilmiyorum ama 2018 de yani 3 sene önceye kadar saçlarımda herhangi bir sorun hiçbir şekilde yoktu fakat ben brezilya fönü dedikleri uygulamayı yaptım ve o sırada alnımın ortasına kadar saç derimde dahil kıpkırmızı pullanma oldu ve bu 1 hafta kadar sürdü sonra yavaş yavaş farkettim ki saçlarım gerçekten şakaklardan sol ve sağ olmak üzere dökülmüş ben ilk zamanlar buna yordum ama doktora gittiğim zaman bana sende genetik kellik başlangıccı var dedi epey uzun zamandır bundan rahatsızım o 2018 senesinden sonra saçımda herhangi bir açılma olmadı şakaklar hariç saçım eskisi gibi hala fakat oralar boş ama norwood ölçeğine baktığımda da gerçekten saç dökülme şeklim uyuyor bu tabloya fakat şu an bir dökülme var mı derseno şakaklardaki dökülme harici 3.5 senedir yok eminim normal seviyede her insan gibi duşta elime saç geliyor ama yıkandıktan sonra 2. yıkayışta saç gelmiyor ve günlük hayatta da elimi çok sürünce ya da tarakla tarayınca geliyor bundan eminim eğer aynı dökülme hızı devam etseydi o zamandan bu zamana saçta hissederdim yani fakat bence tepemde de seyreklik var doğuştan mı sonra dan mı bilmem yarın sabah güneş altında doğru açıyla saçımın detaylı fotoğraflarını paylaşacağım sen bilgili bir arkadaşımızsın bakalım bu süreçte tekrardan geri dönüş yaptığın için teşekkürler sana ve forumdaki tüm abilerime sağolun varolun sabah görüşmek üzere fotoğrafları atacağım.

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

Facebook Twitter Instagram