Gönderen Konu: SAÇ DERİSİ KAŞİNTI VE İGNELENME  (Okunma sayısı 8436 defa)

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: SAÇ DERİSİ KAŞİNTI VE İGNELENME
« Yanıtla #105 : 02 Aralık 2023, 01:12:17 »
Yemek yiyince hele hele karbonhidrat ağırlıklı beslenince ve aşırı stresli vize donemlerimde bu kaşıntı ve dökülme artıyor.

Benim de saç dökülme diffuse thinning tarzı

Yani bunun çözümü ne bilmiyorum.

Büyük ihtimal genetik dökülme ama açken cidden bu kaşıntıyı hissetmiyorum.

Karbonhidrat agirlikli beslenincd ağrı igne batma hissi coşuyor adeta

tuna_85

• Full Member
« Yanıtla #106 : 02 Aralık 2023, 12:37:00 »
Ya arkadaşlar araştırırken bugün "demodex-demodeks" diye bir rahatsızlıkla karşılaştım. Bir de siz bakar mısınız? Şikayetler çok örtüşüyor.

Maksimumkalite

• Full Member
« Yanıtla #107 : 02 Aralık 2023, 21:21:45 »
Yemek yiyince hele hele karbonhidrat ağırlıklı beslenince ve aşırı stresli vize donemlerimde bu kaşıntı ve dökülme artıyor.

Benim de saç dökülme diffuse thinning tarzı

Yani bunun çözümü ne bilmiyorum.

Büyük ihtimal genetik dökülme ama açken cidden bu kaşıntıyı hissetmiyorum.

Karbonhidrat agirlikli beslenincd ağrı igne batma hissi coşuyor adeta

Çölyak olabilir mi? Eğer kan tahlili yaptırmadıysanız bir kan tahlili yaptırmanız iyi olur özellikle gluten alerjisi olanlar da bu tarz karbonhidrat yiyince kaşınma olur, çölyak hastalarında atopik dermatite yol açıyor diye biliyorum sadece saç değil, sakal ve kaşlarda etkilenir. Çölyak için sanırım gastro bakıyordu, oraya bir gözükseniz iyi olur. Eğer öyleyse glutensiz hayata başlayıp dökülmeyi durdurup hatta dökülenleri de çevirebilirsiniz. İyi günler dilerim.  ;)

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #108 : 28 Şubat 2024, 21:24:51 »
Bu konuda çözüm bulabilen oldu mu ?

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #109 : 02 Nisan 2024, 22:04:49 »
Iyi aksamlar

1 yıla yakın zamandır bu illetle mücadele ediyordum,gitmediğim dermatolog,iç hastalıkları,yapılmayan test kalmamisti derken hiçbir sonuç çıkmadi.gunun her saati agrilar devam
ediyordu,yaşam standartlarını dibe çekiyordu. Sosyal medyada tesadüfen karşıma çıkan bir sayfada b12
normal seviyesinin 800 üzerinde olması gerektiği ile ilgili bir prof.'un paylasimini gördüm.Bunun üzerine dil altı haplarindan almaya başladım,son 2 haftadır ağrılar min.seviyede yok denecek kadar az.Benim değerim 400 'iken şuan son yaptırdığım testte 648 cikti.Takviye yanında ciğer yemeye çalışıyorum.O da yükseltiyormus.dus alırken özellikle kafamin tepe bölgesinde ve sakak kısmında bu ağrılar çok yoğun yaşanıyordu,şuan o hissiyat yok denecek kadar az.Ek olarak saclarim alın bölgem yaglanmaya başladı.

Umarım bir faydası olur,iyi aksamlar

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #110 : 02 Nisan 2024, 22:10:41 »
Ek olarak en kötüsüde yaşadığım  ağrıları doktorlar  psikolojik olarak görüyor,ve inanmıyorlardı ailem bile inanmiyordu :)

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #111 : 30 Nisan 2024, 23:20:07 »
Iyi aksamlar

1 yıla yakın zamandır bu illetle mücadele ediyordum,gitmediğim dermatolog,iç hastalıkları,yapılmayan test kalmamisti derken hiçbir sonuç çıkmadi.gunun her saati agrilar devam
ediyordu,yaşam standartlarını dibe çekiyordu. Sosyal medyada tesadüfen karşıma çıkan bir sayfada b12
normal seviyesinin 800 üzerinde olması gerektiği ile ilgili bir prof.'un paylasimini gördüm.Bunun üzerine dil altı haplarindan almaya başladım,son 2 haftadır ağrılar min.seviyede yok denecek kadar az.Benim değerim 400 'iken şuan son yaptırdığım testte 648 cikti.Takviye yanında ciğer yemeye çalışıyorum.O da yükseltiyormus.dus alırken özellikle kafamin tepe bölgesinde ve sakak kısmında bu ağrılar çok yoğun yaşanıyordu,şuan o hissiyat yok denecek kadar az.Ek olarak saclarim alın bölgem yaglanmaya başladı.

Umarım bir faydası olur,iyi aksamlar

hocam kaşıntı ve ağrıların durdu da peki saç dökülmen durdu mu?

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #112 : 01 Mayıs 2024, 20:34:36 »
Ben hala cozum bulamadim. Kafa derisi kipkirmizi ve saclarin hacmi azaldi attik bitmek uzere. Tepe iyice acildi enseye dogru iniyor. Yanma devam ediyor

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #113 : 03 Haziran 2024, 23:35:46 »
Benim tekrar başladı,takviyeleri kestim.Beslenmeme de dikkat ediyorum.Sabit bir pozisyonda oturayım,yatayım hemen hissediyorum

sad01

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #114 : 05 Haziran 2024, 23:17:49 »
Dostum yaşadigin sıkıntıların aynısını yaşamış biri olarak birkaç tavsiyem olacak sorunumu çözene kadar çok şey denedim şampuanlar antiandrojenler vs ama sonunda kendime uygun bir tedavi yöntemi buldum.En büyük hatayı oral antiandrojen kullanarak yaptım o konuda ayrı sıkıntılarım oldu ve halende devam ediyor kimseyede oral antiandrojenleri tavsiye etmiyorum. Sadece cinsellik olarak bakmayın soruna bütün hormonları bozup metabolik başka sıkıntılar bile çıkarabilir. Konuya gelecek olursam saç diplerindeki ağrı inflamasyon kaynaklı ve bağışıklık sistemimiz inflamasyona saldırırken vücuttaki sağlam dokularida hedef almaya başlıyor ve saç ve saç deriside bundan nasibini alıyor. Bu inflamasyonun bircok nededeni olabilir saç derisinde çoğalan mikroorganizmalar kullandığımız şampuanların içerisindeki kimyasallar yediğimiz yiyecekler alerjik reaksiyonlara neden olup bağışıklik sistemimizi harekete geçiriyor bunun sonucunda kendi dokularına saldırmaya basliyor. Doktorların önedigi tedavi yontemleride zaten bağışıklık sistemini baskılayıcı kortizon içerikli ilaçlar antifungal veya antibakteriyel ilaçlar oluyor. Bu sorun malesef kronik tam tedavi çözümü yok kendimdede deneyimledigim kadarıyla ama hafifletmek mümkün ve yakın zamanda dökülen saçların yeniden cikmasida saglanabilir.ben kendimde  mantar enfeksiyonu olduğunu farkettim çünkü zaman zamanda vücudumun cesitli yerlerinde özellikle terlemenin fazla olduğu koltuk altı apış arası gibi yerlerde mantarlar çıkıyordu. Kafa deriside terleme ve yağlanmanın fazla olduğu bir yer olduğu için buradada mantar enfeksiyonu kaynaklı bir inflamasyon olduğu kanisina vardım. Tedavime gelecek olursam en hafif kimyasal içerikli şampuan olarak bebek sampuani kullanıyorum içine nibulen losyon ve çinko ekleyerek. Losyon olarakta cayagaci yağı biberiye yağı Hint yagi ve uzun etkili kortizon olan dekort ampul ekleyip kullanıyorum. Kortizonuda tavsiye etmiyorum ama arada kaşıntı ve dökülme atakları fazlalastiginda kullanmak gerekiyor. Sabahlarıda aç karna silme çay kaşığı karbonati suyla karıştırıp içiyorum. Şekerli hazır gıdalar vs uzak durmaya çalışıyorum. Bu şekilde kontrol altına alabiliyorum şimdilik ama kesin çözüm değil süreklilik lazım bu inflamasyonu kontrol altına almak için. Belki bir faydası olur diye yazmak istedim ayni sikintilari yaşadığımdan dolayı umarım birgün kesin çözüm bulunur gerçekten insanı yipratiyor.

tuna_85

• Full Member
« Yanıtla #115 : 06 Haziran 2024, 01:44:58 »
Sizde de soğuk ve sıcakta hassasiyet artışı oluyor mu? Yeme içme de zaten oluyor bende.

Chris1533

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #116 : 06 Haziran 2024, 11:30:43 »
Kronik sinizutim var,geçmiyor bu lanet başlamadan önce de antibiyotik tedavisi gormustum,acaba o mu tetikliyor.daha öncülerinde saclarim dokulurdu ama böyle agri hassasiyet gün boyu süren ağrılarım olmuyordu.

Simdi durum farklı tez zamanda kurtuluruz insallah

Ozgurclkgl

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #117 : 08 Haziran 2024, 01:10:54 »
Benim kaşıntı ve egzama ilk seans prp ile geçti şuan 3. Seans alıcam ne gerginlik ne kaşıntı ne kızarıklık var

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #118 : 08 Haziran 2024, 03:45:26 »
Bende de hala devam ediyor vitaminsel sorun yok gözüküyor

Ama yanlar ve ense hariç seyreliyor bu saç yaş 24
Hacmi aşırı azaldı

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #119 : 08 Haziran 2024, 12:22:05 »
Dostum yaşadigin sıkıntıların aynısını yaşamış biri olarak birkaç tavsiyem olacak sorunumu çözene kadar çok şey denedim şampuanlar antiandrojenler vs ama sonunda kendime uygun bir tedavi yöntemi buldum.En büyük hatayı oral antiandrojen kullanarak yaptım o konuda ayrı sıkıntılarım oldu ve halende devam ediyor kimseyede oral antiandrojenleri tavsiye etmiyorum. Sadece cinsellik olarak bakmayın soruna bütün hormonları bozup metabolik başka sıkıntılar bile çıkarabilir. Konuya gelecek olursam saç diplerindeki ağrı inflamasyon kaynaklı ve bağışıklık sistemimiz inflamasyona saldırırken vücuttaki sağlam dokularida hedef almaya başlıyor ve saç ve saç deriside bundan nasibini alıyor. Bu inflamasyonun bircok nededeni olabilir saç derisinde çoğalan mikroorganizmalar kullandığımız şampuanların içerisindeki kimyasallar yediğimiz yiyecekler alerjik reaksiyonlara neden olup bağışıklik sistemimizi harekete geçiriyor bunun sonucunda kendi dokularına saldırmaya basliyor. Doktorların önedigi tedavi yontemleride zaten bağışıklık sistemini baskılayıcı kortizon içerikli ilaçlar antifungal veya antibakteriyel ilaçlar oluyor. Bu sorun malesef kronik tam tedavi çözümü yok kendimdede deneyimledigim kadarıyla ama hafifletmek mümkün ve yakın zamanda dökülen saçların yeniden cikmasida saglanabilir.ben kendimde  mantar enfeksiyonu olduğunu farkettim çünkü zaman zamanda vücudumun cesitli yerlerinde özellikle terlemenin fazla olduğu koltuk altı apış arası gibi yerlerde mantarlar çıkıyordu. Kafa deriside terleme ve yağlanmanın fazla olduğu bir yer olduğu için buradada mantar enfeksiyonu kaynaklı bir inflamasyon olduğu kanisina vardım. Tedavime gelecek olursam en hafif kimyasal içerikli şampuan olarak bebek sampuani kullanıyorum içine nibulen losyon ve çinko ekleyerek. Losyon olarakta cayagaci yağı biberiye yağı Hint yagi ve uzun etkili kortizon olan dekort ampul ekleyip kullanıyorum. Kortizonuda tavsiye etmiyorum ama arada kaşıntı ve dökülme atakları fazlalastiginda kullanmak gerekiyor. Sabahlarıda aç karna silme çay kaşığı karbonati suyla karıştırıp içiyorum. Şekerli hazır gıdalar vs uzak durmaya çalışıyorum. Bu şekilde kontrol altına alabiliyorum şimdilik ama kesin çözüm değil süreklilik lazım bu inflamasyonu kontrol altına almak için. Belki bir faydası olur diye yazmak istedim ayni sikintilari yaşadığımdan dolayı umarım birgün kesin çözüm bulunur gerçekten insanı yipratiyor.
Dostum biopsi yaptirdinmi? Liken planiparius olabilir.

Facebook Twitter Instagram