Gönderen Konu: SAÇ DERİSİ KAŞİNTI VE İGNELENME  (Okunma sayısı 9791 defa)

tuna_85

• Full Member
Ynt: SAÇ DERİSİ KAŞİNTI VE İGNELENME
« Yanıtla #166 : 08 Ekim 2024, 20:50:18 »
Şikayetleriniz tam olarak nedir? Ne artırıyor?

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #167 : 09 Ekim 2024, 11:24:24 »
Şikayetleriniz tam olarak nedir? Ne artırıyor?
kafa derisinde yanma ignelenme kasinti karincalanma ve sac diplerinde katilasmis deri yag birikintileri. Bunlar sac diplerine yapisip saci olduruyor.
Ne azdiriyor bilmiyorum

Dfffkkkkhhh

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #168 : 10 Ekim 2024, 09:00:14 »
kafa derisinde yanma ignelenme kasinti karincalanma ve sac diplerinde katilasmis deri yag birikintileri. Bunlar sac diplerine yapisip saci olduruyor.
Ne azdiriyor bilmiyorum
Sedef ile farkli bir hastalik mi bu benimde sac derimde pul pul dokulmeler ve asiri bir kasinti hissi oluyor.Bazen bastiriyorum ama sonra tekrardan geliyor ve asiri rahatsiz ediyor dokulen saclarimin ucunda hep beyaz beyaz seyler var.Cildiyeye gittim ve sedef dedi direkt bana ama burda anlatilanlara asiri benziyor

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #169 : 11 Ekim 2024, 12:02:25 »
Sedef ile farkli bir hastalik mi bu benimde sac derimde pul pul dokulmeler ve asiri bir kasinti hissi oluyor.Bazen bastiriyorum ama sonra tekrardan geliyor ve asiri rahatsiz ediyor dokulen saclarimin ucunda hep beyaz beyaz seyler var.Cildiyeye gittim ve sedef dedi direkt bana ama burda anlatilanlara asiri benziyor
sedefte bir oto immun hastaligi dostum. Bunun farki sedefte sanirim plakalar halinde kabuklasma oluyor. Bende sadece sac diplerinde kum tanesi gibi sert yag-deri birikintileri var. Tirnaklarimin arasina giriyor

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #170 : 11 Ekim 2024, 14:47:06 »
sedefte bir oto immun hastaligi dostum. Bunun farki sedefte sanirim plakalar halinde kabuklasma oluyor. Bende sadece sac diplerinde kum tanesi gibi sert yag-deri birikintileri var. Tirnaklarimin arasina giriyor
fotolari ekliyorum

Nuri1544

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #171 : 22 Kasım 2025, 22:33:50 »
bende benzer sorun yasiyorum,çozüm bulabilen oldu mu
Yatar pozisyonda şakak ve alin kismimda oluyor

caputodeoro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #172 : 23 Kasım 2025, 00:57:43 »
difuse thinningde saç derisi aşşırı irite oluyor bendede var sanki kafama biri her gün her 4 saatte 1 yumruk atıyo arada öyle ağrılar giriyo
en çokta bu dökülen bölgelerde oluyor yada ileriki zamanda dökülecek bölgelerin haberini veriyor
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2025, 02:23:19 Gönderen: caputodeoro »
Insanlara yardım etmek,geçtiğimiz yollardan geçenlere destek olmak bizi mutlu eder

Insan hiçbir bilgiyi veya dünyevi şeyi mezara götüremez, bilgi paylaşmakta bir zekâttır.....

Saç derisi 5-alfaredüktaz'ını hedef alan
Topical Finasteride

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39773.0

Muzan Kibutsuji

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
    • Saç Forum
« Yanıtla #173 : 11 Aralık 2025, 03:46:51 »
Kafa saç diplerindeki ağrı bendede dönemsel sert şekilde vuruyor mesela kafanın ense arka kısımda saçın dökülmedigi yerlerde hiç yok.. İlk olarak bu durum bende uyku düzeni bozuk olduğu zaman çıkıyor ikinci olarak sabit bir şekilde oturur veya durursam agrasiflesiyor örneğin bilgisayar başında 5 6 saat otururken.. Deneme amaçlı 1 2 saatlik yürüyüş yapınca kafadaki yanma aniden kesiliyor.. Arkadaşlar bendeki dökülme tamamen bu yanmaya bağlı eğer yanma durumunu bloke edersem saçlarım toparlıyor Asansör aynasında kafamın için görünüyor resmen ama bunu baskılarsam açıklık kapanıyor..
Öncelikle yaptığım şey kendi dökülme turume bir çare buldum 2016 dan beri saçım azalmadı dönemsel olarak kafamdaki yanma agrasiflesiyor ve baskılama yöntemi buldum en azından bende işe yarıyor oyunlardaki bug gibi şaka gibi 😂
İlk kuralım en az günlük 8 saat uykuya sahip olmak

Sabit bir şekilde bir yerde oturmamak sabit kalırsam saatlerde oturmaktan bahsediyorum kafam net şekilde yanıyor..

2 tane Sert elimde tarak var kafamın üst bölgesi agrasif yanan bölgeyi kafa derisindeki eti tarakla sıkıyorum sert masaj yapıyorum kafam kızarıyor 15 20 dakika baya sert şekilde kafa derisindeki eti sıkıyorum ve kafam inanılmaz rahatlıyor yanma yok oluyor şahsen ben sert ve etkili yapınca yanma gidiyor saç dibinin sanki beslendiğini hissediyorum.

Birde dermastamp ile yanmanın en agresif olduğu zaman kafamda delikler açıyorum 1.5 mm lık var elimde biraz acıya dayanıklı olduğum için bu şekilde baskılıyorum ve magnezyum yağı sürüyorum delme işlemi sonrası inanılmaz bir ağrı geliyor kafaya ama yanmami kesiyor..Bu biraz sert bir işlem doktora sormadan yapmayın.

Ben şahsen size 6 7 önce başlayan yanma tıpı dökülmemi bu şekilde baskiladim diyebilirim. Eğer baskilamasam yanmasına izin versem o kadar agrasif ki net şekilde kel kalabilirdim diyebilirim..

Düzgün bir uyku (saatinde)

Çok hareketsizlik iyi değil 6 7 saat sabit kalmayın

Sert şekilde kafa derisini yanan kısımdaki kafa derisini masaj yaparak yumuşak hamur kıvamına getirip kan dolaşımını sağlamak (en etkili işlem diyebilirim doğru yapılırsa)
Arkadaşlar bu tip yanmaya dayalı agrasif dökülmesi olanlarda etkili olabilir inanılmaz araştırma yaptım birşey bulamadım somut olarak masaj yapınca tarak gibi bir cisimle saçınızına iyi geldiğini anlık hissedersiniz ben bildiğim kafamdaki sert eti yumuşacık yaptım sanki nefes almasını sağlıyorum..
Evet yorumlarda arkadaşların bahsettiği gibi doktorların bu tip dökülme yaşayan kişileri iplemeyip sallamadigini görüyoruz erkek tipi dökülme diyip yolluyorlar saç dökülmesine karşın iyi çalışmalar yapıldığını da sanmıyorum.

bu arkadaş işi çözmüş. Tüm sır burada

caputodeoro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #174 : 11 Aralık 2025, 03:50:59 »
bu arkadaş işi çözmüş. Tüm sır burada
saç derisi betonlaşmasını anlatıyo

arkadaş kasifikasyonla mücadeleye çağırıyor bizi :)
Insanlara yardım etmek,geçtiğimiz yollardan geçenlere destek olmak bizi mutlu eder

Insan hiçbir bilgiyi veya dünyevi şeyi mezara götüremez, bilgi paylaşmakta bir zekâttır.....

Saç derisi 5-alfaredüktaz'ını hedef alan
Topical Finasteride

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39773.0

tuna_85

• Full Member
« Yanıtla #175 : 19 Aralık 2025, 07:08:34 »
Arkadaşlar selam aleyküm ben de aynı problemi yıllardır yaşıyorum. Burnumda nefes alamama problemi ile hastaneye gittim, doktor bana alerjik rinit için ilaç yazdı. On beş gündür kullanıyorum şikayetlerde ciddi düzeyde azalma var. Fikir olması için yazıyorum, denemek isteyenler için. Sonuçları paylaşın. Levmont 5mg/10mg diye geçen tablet hapı kullanıyorum. İnşallah sizde de aynı etkiyi gösterir. Belki de ben yanılıyorumdur ama gerçekten bir rahatlama var. Bakalım devam edecek mi? Görüşürüz .

tuna_85

• Full Member
« Yanıtla #176 : 19 Aralık 2025, 07:09:51 »
Yanma, batma, iğnelenme hislerini çok azalttı. Bazen yokluyor ama az. İlacı akşam atıyorum.

Facebook Twitter Instagram