Neredeyse birebir aynı deneyimi yaşadım. 2021 senesinde ASMED'de ve Koray Erdoğan'ın da dahil olduğu bir saç ekim operasyonu gerçekleştirdim. İlk 3 sene gayet memnundum ancak son 1 sene içerisinde neredeyse saç ekimi yaptırmadan önceki halime geri döndüm. Koray Bey'in ekibiyle iletişime geçtiğimde sadece birkaç fotoğrafa bakarak bizim ektiğimiz saçlar dökülmemiş yorumu yapıldı. Gönderdiğim fotoğraflardan bunu anlayabilme ihtimalleri çok düşüktü. Düzgün bir inceleme yapılmadan savunmaya geçilmiş olması ve sorumluluk alma konusundaki tavırları profesyonel değildi. Aldıkları ücretin piyasa ortalamasının yaklaşık 4-5 katı olduğunu ve piyasadaki en göz önünde klinik olduklarını düşününce burayı tercih etmekten daha fazla kaçınılması gerektiğini düşünüyorum.
Yakın zamanda ikinci bir saç ekimi yaptırtacağım, şu anda arama sürecindeyim. Bu forumu henüz bugün keşfettim ve karşıma ilk çıkan başlığın yaşadığım tecrübenin aynısı olduğunu görünce doğru foruma geldiğimi anladım lol
Genetik androgenetik alopesi, kişinin yaşam boyu devam eden progresif bir dökülme sürecidir. Bu süreç bireyden bireye farklılık gösterir; bazı kişilerde hızlı ve agresif, bazı kişilerde ise daha yavaş ve sinsi bir seyir izleyebilir.
Saç ekimi işlemi, yalnızca dökülmüş alanları yeniden yoğunlaştırır; ancak genetik dökülme mekanizmasını durdurmaz. Bu nedenle hem mevcut doğal saçlar hem de ekilen greftler, genetik yatkınlığın etkisi altında zaman içinde incelmeye ve dökülmeye devam edebilir.
Bu süreci stabilize etmek ve hem ekilen saçların hem de var olan saçların uzun dönem sağkalımını artırmak için finasterid gibi FDA onaylı anti-androjen tedavilerinin kullanımı genellikle önerilmektedir.
Ayrıca tüm saç ekimlerinde, yıllar içinde belirli bir oranda yoğunluk kaybı ve zayıflama görülebilir. Bu durum, hem yaşlanmanın doğal etkileri hem de androgenetik alopesinin ilerleyici doğasıyla ilişkilidir.