Herkese Selamlar öncelikle sürecin başından beri destek olan motive eden bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Bugün ekimin üzerinden tam olarak 1 sene 7 gün geçti. Süreç için hasta koordinatörü Demet Hanım tüm sürecin başından beri inanılmaz bir destek verdi. Öyle ilgili öyle güzel bir insan ki, güven konusun da sizi teslim alabiliyor.
Bildiğiniz üzere operasyondan sonra çeşitli komplikasyonlar sebebiyle süreçten ve sonuçtan memnun kalamadım. Bazı arkadaşlar eleştirse de yaşayan biliyor malesef durumu, bu sebeple Demet hanımdan destek talep ettim. Kendisi güncel fotoğraflarımı isteyerek süreci Koray Hocayla görüştü ve beni davet ettiler. Koray Hoca çekilen fotoğraflardan sonra inceleme de bulunarak donör bölge de maksimum 1500 greft kadar alınabileceğini ve mutlu ayrılmam adına operasyon gerçekleştirebileceğini belirttiler. Buna ek olarak ben hiç talep etmediğim halde 1 sene sonrası içinde donör bölgesi yetersiz olduğu için vertex bölgesine sakaldan alım yapılarak ekim yapacaklarını belirttiler.
Görüşmeden 1 hafta sonra yani bugün operasyona alındım. Kliniğe gelmeden içimden geçiriyordum, İnşallah yine Gizem hanıma denk gelirim de donör bölgesinin alımı homojen olur, tabi talep edemediğim için işim Allah'a kaldı burada sabah gelip operasyona hazırlandığım sırada Demet hanım size bir sürprizimiz var deyince tebessüm edip Gizem hanımın operasyona dahil olacağını anladım. Çok şükür. Henüz göremesem de donör bölgeyi tahmin ediyorum ki Gizem hanım ve ekibi yine mükemmel bir alım yaptılar diye düşünüyorum. Çünkü 1 senelik süre boyunca en mutlu olduğum konu donör bölgesinin neredeyse hiç alım yapılmamış gibi görünmesiydi. Gizem hanım ve ekibine çok teşekkürler iyi ki varlar.
Bu arada planlamadan önce 1500 greft diye söylendi fakat Gizem hanım 1700 greft almayı başardı.
Operasyon esnasın da Koray Hoca'nın kanal açmasını beklerken odaya girdiğini hatırlıyorum fakat anestezinin etkisiyle uyuya kaldım. Uyandığım da operasyonun bitmesine 10 dk vardı. İşlemler bitti odama alındım. 10 dk sonra Saide hanım geldiler. Antibiyotik ve tedavi hakkında bilgi verdiler. Sağolsun çok değerli biri.
Şu an mutluyum, dışarıda 1 senedir duyduğum o kadar para verilir mi bu ekime kazıklanmışsın vs sözleri oldukça sık duyduğum şeylerdi. Açıkçası bu söylemlere canım sıkılıyordu, Asmed, Koray hoca yaptığı operasyonun arkasında durup mutlu ayrılmam için herhangi bir bedel talep etmeden operasyona alındım. Başka bir yerde olsaydı muhtemelen ikinci operasyon için çeşitli bahaneler sunulabilirdi. Tabi zaten başka yerde yaptırmazdım o ayrı çünkü her iki ekim esnasında da hassasiyet sebebiyle zorluklar yaşadım. Asmed'te ise anestezi doktorları, Dermatalog Saide hanım ve ekibi, bilgili ve eğitimli ekibi nedeniyle bu gibi durumları hızlıca aşabiliyorlar.
Normal de Koray hocayla başlamam lazım ama hayır

En başta hasta koordinatörüm çok değerli Demet hanıma, Gizem hanıma, Koray hoca ve Dilek hocaya ayrıca isimlerini bilemediğim anastezi uzmanları, saç traşı, yıkama ve ekim sonrası pansumanı gerçekleştiren hanımefendilere özellikle biri elleri pamuk gibi, Hintel'e ve isimlerini sayamadığım tüm ekibe çok teşekkür ederim.
Son olarak Asmed'de ekim yaptırmayı düşünenlere bir bilgi vereyim cepte tutun. Öncelikle umarım konsültasyonunuzu Dilek Hanım yapar. Ekime uygun bulursa görüşlerine mutlaka muhalefet olmadan önem vermelisiniz. Çok keskin bir zekası var. Bir şekilde hasta koordinatörünüzün Demet hanım olmasını sağlayın, ben tanımıyorum ama diğer asistanlar mutlaka iyidirler ama Demet hanımın belirgin bir özelliği kesinlikle süreci unutmuyor. Problem yaşanması halinde konuyu Koray hoca ve Dilek hanıma süreci akıcı bir şekilde paylaştığı için sonuca hızlı ulaşabiliyorsunuz. Bir de bazen yaşanır ya call center lar da. Anlıyorum.. Mutlaka yardımcı olacağım size.. vs gibi Demet hanım hakikaten derdinizle dertleniyor. Benden fazla mutluydu bugün öyle diyim. Derler ya iç güzelliği yansır vs canlı örneği Demet hanımdır. İkincisi eğer donör bölgeniz kısıtlı ise ne yapıp ne edip Gizem hanımın ekibinde operasyonun gerçekleşmesini sağlayın. Ben bilmiyorum ama memleketini falan öğrenin. ya da okulunu bir tanıdık bulun işte.

Bir de şunu söyleyeyim operasyon öncesinde stres yaşıyorum. Kan akışı nedeniyle anestezi etkisi çabuk geçiyor ve ağrı hissediyorum. Allah bir ses tonu vermiş Gizem hanıma onu dinlerken ağrı sızı falan kalmıyor. 90 lı yıllar da çocukken ailesiyle uzun yol yolculuğu yapanlar bilir. Gece yarısı bazı radyolar da sesi huzur veren insanlar olurdu ne anlattığını bilmezdin ama dinlerdin öyle. Gizem hanım anlatsın dinle öyle anestezisiz girerim operasyona çok çok güven veriyor.
Yani olay böyle tekrar yazayım sürecin başından beri destek olan ilgilenen motive eden tüm arkadaşlara selamlar inşallah istediğiniz sonuçlara ulaşırsınız. Normal de yazmak istemedim ama yaşadığım ilk olumsuz sonuçlanan operasyon neticesinde konuyu takip edip araştırma yapanların Asmed ile ilgili kötü algısının olmasını da istemedim.
Fotoğraf paylaşmadım talep olursa paylaşırım.