Herkese merhaba, tam 12 ayımı doldurdum.
Ay ay fotoğraf paylaşmaya çalıştım; bugün de 12. ay güncellemesini bırakıyorum. Artık saçlar tam formuna kavuştu diyebilirim. Ara ara kestiriyorum, uzatmayı seviyorum ama birkaç kez kısalttığım dönemler de oldu. Şu anki görünüm bu şekilde.
İlk seans için genel olarak memnunum. Elbette daha da iyi olabilirdi ama kendime yüzde 80 diyorum. Bir miktar seyreklik var fakat eski halime kıyasla çok daha mutluyum. Zaten önümüzde bir de 2. seans var; sıkılaştırma ve arka tarafın kapatılması planım duruyor. Bu sene önlerdeki saçların tadını çıkaracağım, ikinci seansı Ekim ya da Kasım gibi düşünüyorum.
Arka kısım tamamen boş olduğu için kapatıcı (topik) kullanıyorum. Kısa tuttuğumda çok belli olmuyor ama uzun haliyle biraz seçiliyor. O yüzden ikinci seansa kadar idare ediyorum. Hatta ara ara “Lokal protez mi denesem?” diye düşünmüyor değilim; bu konuda önerilerinizi açığım.
Tabii ki ekim yapılacak, o kesin.
Finasterid kullanımına devam ediyorum. Ciddi bir yan etki yaşamadım ama hiç yok da değil. Libido olarak eskiye göre biraz düşüş var fakat takviyelerle kontrol edilebilir düzeyde. Saça etkisi ise net şekilde var. Saçı ince ve zayıf olan herkesin kullanması gerektiğini düşünüyorum.
Xpecia da kullanıyorum ancak eskisi kadar düzenli değilim; aklıma geldikçe alıyorum. Bir süre sonra insan ister istemez sıkılıyor ama dökülme yaşamıyorum.
Ekimle ilgili tek moral bozan nokta, donör alım bölgesini sıfırladığım da beyaz izler belli oluyor belki yakından belli oluyordur ama bu biraz sinir bozucu uzun ve sıfırlanmış halini atacağım buraya saç kesimine dikkat etmeyin arka kısmı kapatıcı ile kapattığım için saç kesimi tam oturuyor. Ama o izler pek geçmiyor yani 2.seans yapıldıktan sonra çok daha kötü olabilir mi o şüphelendirici bu konuda da yorumlarımızın bekliyorum. konuda da yorumlarınızı merak ediyorum.
Özetle:
Seyreklikler olsa bile sonuçtan memnunum. Şu an saçları dağınık, hafif dalgalı şekilde kullanıyorum. Fotoğrafları yüksek ışıkta çektim; normalde sadece yıkayıp kurutup taradığımda o seyreklikler çok az görünüyor belli olmuyor bile.
Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi beklerim.