Bu sorunun çok fazla cevabı var, kardeşim. Öncelikle saçına uygun bir saç ekimi merkezi seçmelisin. Her başarılı saç ekimi merkezi, her saça başarılı saç ekecek anlamına gelmiyor. O yüzden ben genelde dökülme tipi ve saç durumuna göre öneri veririm. Mesela bu saç bende olsa, hayal edemeyeceğin kadar iyi bir saç ekimi sonucu alırım. Çünkü saç ekiminin nasıl yapılması gerektiğini, kim hangi saça daha iyi sonuç alır, planlama vs. bunların hepsini çok iyi bildiğim için seçim ona göre olurdu. O yüzden sen kime saç ektireceksin ?? Saçın, saç ekimine çok uygun ve harika bir sonuç almana çok müsait, ama bu harika bir sonuç alacağın anlamına gelmez. Çünkü bir sürü etken var; saçını kim ekecek, sen bu iş için ne kadar para harcayacaksın, bu işi ne kadar araştırdın, bu iş hakkında ne kadar bilgin var? Bunların dışında, henüz 22 yaşındasın. Bence senin için saç ekimi çok erken. Şu an için olur da illa ben ektireceğim diyorsan, mesela Asmed gibi bir yere gidersen, bana göre yaşının çok da önemi yok, çünkü onlar senin gelecekteki dökülmene göre saç alırlar. Saç alınacak bölgeye asla hırpalamazlar, hayat boyunca sana saç ekleyip, saçlı kalabileceğin bir plan yaparlar. Ama çoğu kişi bu planları yapmadığı için, sen o merkezlere uygun değilsin, bunu belirteyim.
Birçok arkadaş da saç ekimini öğrendiğini ve bildiğini sanarak karar verip ektiriyor. Belki bir kısmı mutlu oluyor ama mercedesine binecekken peuco ile mutlu oluyorlar ya da hiç olmuyorlar, ama durumun farkında değiller.
Araştırın, öğrenin, danışmadan kesinlikle hareket etmeyin. Size "yapmayın" denilenleri yapmayın. Yanlış karar denilince, karardan dönün, kendinizi seviyorsanız.
Saç ekimcilerin başarıları saç durumlarına ve tipine göre değişir.
Senin ihtiyacın olan birincisi, kendi saçın kadar sık bir sonuç.
İkincisi, kendi saçınla aynı yönde olması gerekiyor.
Üçüncüsü, var olan saçınla saç olmayan bölge arasında doğallığı sağlamak adına geçiş yapılması gerekiyor, yani birbirinin arasına karışması gerekiyor sınırların.
Dördüncüsü, saç alınacak bölgenin asla hırpalanmadan alınması gerek çünkü ilerideki yaşın genç olduğu için dökülmeni destekleyecek depo olması gerekiyor arkada.
Çok estetik bir planlama yapılması lazım ön olarak.
Bunları yapabilen merkezler de öyle çok ucuz yerler değil.