Gönderen Konu: İdrar Tahlili Talihsizliği  (Okunma sayısı 93 defa)

ysndmrc91

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
İdrar Tahlili Talihsizliği
« : 20 Ocak 2025, 23:18:42 »
Arkadaşlar bugün başımdan geçen ilginç bir olayı anlatacağım.

3 gün önce 17 Ocak Cuma günü devlet hastanesinde madde bağımlılığı testi yaptırdım. İş gereği her sene yaptırıyorum. Bugün pazartesi, test sonucunu almaya gittiğimde Opi(Opiates) Pozitif çıktı. 0-2000 arası olması gereken değer bende 34.144 çıktı. Yani maximum değerin 17 katından daha fazla.

Ömrümde sigara dahil hiç bir madde kullanmışlığım yok, rapora itiraz etmek için doktorla görüşmek istedim. Doktor raporun yanlış olamayacağını, emin olmak için numune üzerinde tekrar çalışıldığını ve sonucun kesin olduğunu, eroin kullandığımı söyledi. Ben ısrarla itiraz etmeme rağmen bağımlı muamelesi gördüm ve doktor bu raporu sisteme işledi.

Testi verdiğim gün diş ağrısı sebebiyle apranax plus içtiğimi, ayrıca yakın zamanda saç ekimi yaptırdığımı ve birçok ilaç aldığımı söylememe rağmen, sonucun çok yüksek çıktığını ve kesinlikle eroin kullandığımı iddaa etti. Tekrar rapor istemesini rica ettiğimde ise bana başka hastaneye gidebilirsin dedi. Bağımlı muamelesi gördüm ve çok canım sıkıldı.

Bunun üzerine laboratuvar görevlisine gidip durumu anlattığımda daha anlayışlı karşıladılar ve ağrı kesicilerin sonucu yaniltabildigini söyleyip yeniden numune aldılar.

Sonuç yarın çıkacak.

Tahlil verdiğim gün gece diş ağrısından apranax plus içtim, sabahında da PRP yaptırdım. Ardından hastaneye gidip tahlil verdim. Eğer doktorun dediği gibi ağrı kesici kaynaklı değilse geriye kalan tek ihtimal testler karıştı.

Şimdi merak ettiğim bir kaç şey var, bu adam bugün benim yanlış raporumu sisteme nasıl girdi ve buradan bana bir sıkıntı çıkacak mı.

Yarınki tahlil negatif çıktığında ne yapmalıyım, önceki sisteme girilen rapor iptal mi edilecek.

Doktoru şikayet edebilir miyim?

Yakın zamanda saç ekimi konumu da açacağım.. gönül ister ilk onu açayım ama bugünkü olay can sıkıcıydı ve fikirlerinize ihtiyacım olacak.

ysndmrc91

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: İdrar Tahlili Talihsizliği
« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2025, 15:28:00 »
Merak edenler için güncelleme

2. Testin sonucu negatif çıktı. Ama doktor 2 testin arasından haftasonu yani 2 gün geçtiğini ve bunun madde kullanmadığım anlamına gelmeyeceğini, bu 2 günde temizlendiğimi söyleyerek temiz raporumu imzalamadi.

Bunun üzerine önce biyokimya uzmanıya sonra bashekimle konuşarak durumu çözüme kavuşturdum.

Siz siz olun apranax plus gibi güçlü ağrı kesicilerden sonra bu tarz raporlar vermeyin.

hope1

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2025, 16:42:43 »
Apranax plus 30mg kodein içerdiği için opoid pozitif çıkması normal. Ama kodein eroin morfin gibi ayırım için spesifik test yapılması gerekir. 2 günde temizlenme falan olmaz 6 aya kadar saçınızdan bile test yapılabilir.

ysndmrc91

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2025, 17:02:42 »
Biyokimya uzmanı ağrı kesicilerin test sonucunu çok etkilediğini, tahlil yaparken kimyasal tepkimeye girdiğini ve sonucu bozduğunu , yalancı pozitife sebep olduğunu söylediği halde raporu imzalayacak olan psikolog doktoru buna ikna edemedim. Psikolog sanki biyokimyaci kendisiymis gibi ağrı kesicinin sonucu bu kadar etkilemeyecegini ve eroin kullandığım sonucunun değişmeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine biyokimyaci ile başhekim arasında iletişim kurarak sorunu çözebildim. Umarım ilk testten çıkan pozitif değer üzerine bir denetimli serbestlik durumu söz konusu olmaz.

Psikolojimle oynayan bu sözde psikolog hakkında şikayetçi olmayı düşündüm. Ama sonuç olarak adamın elinde poztif rapor mevcut. Her ne kader ben durumu açıklayabilsem de basım ağrıyacaktı. Normalde savcılığa gidip şikayetçi olup, tahlilin adlî tıpa gönderilmesini sağlayabiliyor im. Fakat bu süreç sonuçlanana kadar denetimli serbestlik kapsamina alınmak söz konusu. Yani iki ucu boklu değnek.

Bugün çok kötü sınandım. Bu doktor dövenler boşuna dövmüyor.

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2025, 20:24:12 »
Biyokimya uzmanı ağrı kesicilerin test sonucunu çok etkilediğini, tahlil yaparken kimyasal tepkimeye girdiğini ve sonucu bozduğunu , yalancı pozitife sebep olduğunu söylediği halde raporu imzalayacak olan psikolog doktoru buna ikna edemedim. Psikolog sanki biyokimyaci kendisiymis gibi ağrı kesicinin sonucu bu kadar etkilemeyecegini ve eroin kullandığım sonucunun değişmeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine biyokimyaci ile başhekim arasında iletişim kurarak sorunu çözebildim. Umarım ilk testten çıkan pozitif değer üzerine bir denetimli serbestlik durumu söz konusu olmaz.

Psikolojimle oynayan bu sözde psikolog hakkında şikayetçi olmayı düşündüm. Ama sonuç olarak adamın elinde poztif rapor mevcut. Her ne kader ben durumu açıklayabilsem de basım ağrıyacaktı. Normalde savcılığa gidip şikayetçi olup, tahlilin adlî tıpa gönderilmesini sağlayabiliyor im. Fakat bu süreç sonuçlanana kadar denetimli serbestlik kapsamina alınmak söz konusu. Yani iki ucu boklu değnek.

Bugün çok kötü sınandım. Bu doktor dövenler boşuna dövmüyor.
Yine de şikayetçi olabilirsiniz. İlk gittiğiniz doktordan aldığınız rapor ile başhekime gidip aldığınız raporun kopyalarını alıp savcılığa şikayet edin zaten ilk doktordan çıkan rapor yanlış olduğu için suçlu sayılabilir. Yerinizde olsam peşini bırakmazdım az daha bağımlı olarak tescillenecekmişsiniz.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

Facebook Twitter Instagram